0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

увеличена захар
« -: Май 30, 2006, 17:33:24 pm »
Днес си направих иследване на кръвната захар и за мое голямо
учудване има леко завишение.  :cry:

резултат: 6,18569 реф с-ти от 3.5 до 5.5

в лабораторията казаха че е възможно да е от стреса и след 10 дни да направя ново изследване.
Питам се, дали напрежението около бебеправенето няма да ме разболее необратимо? :roll:

увеличена захар
« Отговор #1 -: Май 30, 2006, 20:44:40 pm »
Споко, Хари, няма, от теб зависи!!!
А завишението е слабо, да не се притесниш сега че "имаш захар" /така казва баба ми :lol: /

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
увеличена захар
« Отговор #2 -: Май 30, 2006, 22:19:31 pm »
Спокойно това още нищо неозначава!Аз един път дигнах захар от притеснение и след това повторих 2 пъти изследването и всичко беше наред!! :lol: Надявам се и при теб да е така! :lol:
*
увеличена захар
« Отговор #3 -: Май 31, 2006, 20:23:25 pm »
Спокойно и от мен! Аз я бях вдигнала на 6-преди лапаро - и хистероскопията. От напрежение е, ще се нормализира. :balk_21:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
увеличена захар
« Отговор #4 -: Май 31, 2006, 21:23:43 pm »
Хич не се успокоявай, ами направи още няколко изследвания!!!
*
увеличена захар
« Отговор #5 -: Май 31, 2006, 22:18:06 pm »
Хари, говорих с майка медицински работник е. От ендокринолози знае, че за диабет се мисли при стойност 7,8, ако започне да се поддържа. Лично тя преди операция я вдигна на 7,2. Следи си я, говори с личния лекар да направите кръвнозахарен профил. Зависи и каква храна си яла преди изследването, предния ден, а ако сутринта си пила кафе със захар плюс напрежението, може да даде отклонения. Спазвай и диета. Обърни внимание съхне ли ти устата и дали лепне. Бъди спокойна, стресът води до болестти. Моята падна на 4, след операцията. С притеснения и шашкане няма да има положителен развой!
*
увеличена захар
« Отговор #6 -: Май 31, 2006, 23:05:03 pm »
Хари, мисля, че трябва да се консултираш със специалист. На моя мъж му се беше повишила така и му правиха обременяване с глюкоза и се оказа, че всичко е наред.
Надявам се и при теб да не са сериозни нещата.

увеличена захар
« Отговор #7 -: Май 31, 2006, 23:13:55 pm »
Не съм по сладкото по принцип. Единствено сутрин кафето го пия с 4 захарчета, иначе не обичам сладкиши. Реших да подържам стриктна диета 10 дни и тогава ще отида да направя ново изследване, ако и тогава е завишено ще ходя при специалист. Найстина се бях претиснила за док. от касата, защото на всички около моята дата им ги бяха върнали, само мойте ги нямаше. Надявам се това да е дало отражение, сега вече съм удобрена и мисля че съм се поуспокоила.
Благодаря за съветите  :D

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
увеличена захар
« Отговор #8 -: Юни 01, 2006, 07:33:17 am »
Недей да пазиш диета, ами повтори изследванията и то няколко пъти.
Диетата за диабет не е само лишаване от сладко. Картофите и ориза също съдържат въглехидрати.
Няма полу-диабет! Повишени ли са стойностите - има проблем.
увеличена захар
« Отговор #9 -: Юни 01, 2006, 09:19:05 am »
Цитат на: Lali
Недей да пазиш диета, ами повтори изследванията и то няколко пъти.
Диетата за диабет не е само лишаване от сладко. Картофите и ориза също съдържат въглехидрати.
Няма полу-диабет! Повишени ли са стойностите - има проблем.

Благодаря за съвета, найстина съм объркана защото завишението е малко, но ти си права че щом има завишение, значи има проблем. Сега си записах час при лекар за утре и след това ще пиша какво са ми казали.

увеличена захар
« Отговор #10 -: Юни 01, 2006, 12:14:14 pm »
наистина не го подценявай, може да е нищо и да е временно, но иди на лекар и ако не ти обърне внимание си направи профил на глюкозата. Взима се кръв в 7, 12 и 15 часа и ти препоръчвам лабораторията, която е в Онкото.
Успех!
увеличена захар
« Отговор #11 -: Юни 01, 2006, 12:34:16 pm »
Наличие на симптоми на диабет все още не означава развитие на болестта, така че не е задължително да има проблем. Интересувам се от въпроса, защото на баща ми преди месец му откриха диабет, за щастие диетата му действа добре, но да се пази диета не означава, че трябва да се изключи изцяло прием на въглехидрати - не са препоръчителни бързите въглехидрати и мазнините; не мисля обаче, че това е на дневен ред при теб.  Защо просто не пуснеш кръвен тест за глюкоза, сигурна съм че стойносттта сега ще е в норма.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
увеличена захар
« Отговор #12 -: Юни 01, 2006, 13:03:19 pm »
извинявайте за лекия офф топик, но minikky, aко не си видяла този форум за диабет :arrow: http://d.host.bg може би ще ти е интересен. Повечето информация е за диабет тип 1, но като цяло има интересни дискусии и хората са много отзивчиви
увеличена захар
« Отговор #13 -: Юни 01, 2006, 13:30:47 pm »
Ва-Ва, много благодаря, но вече даже съм се и регистрирала там :wink: Впрочем направи ли ти впечатление нашият форум колко по-пълен и по-удобен е за ползване от диабетния. Зачатие.орг е просто ненадминат!!!

увеличена захар
« Отговор #14 -: Юни 01, 2006, 13:39:15 pm »
Ами там няма толкова много посетители и не могат да го разделят както тук, важното е да има добър тон и информираност, а там наистина хората са добре информирани и готови да помогнат. Задала съм 3 въпроса dо сега и винаги някой ми отговаряше.