0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Полип на шийката на матката
« -: Юни 03, 2011, 19:41:54 pm »
Здравейте!
Откриха ми полип на шийката на матката. :( Лекарят каза, че ще го маха с електрическа примка, но не ми разясни нищо повече.
Искам да попитам това ли е единствената процедура, която може да се приложи или има и други съвременни методи?
Болезнена процедура ли е?
Полипа може ли да се появи отново?
Искам да ми направи и цветна снимка, но незнам дали за нея трябва да се изчака следващ цикъл или може и двете процедури в един цикъл?
А и по кое време на цикъла трябва да се направи процедурата по махане на полипа?
Задавам много въпроси, но съм объркана. :?
*
Re: Полип на шийката на матката
« Отговор #1 -: Юни 11, 2011, 20:45:00 pm »
Мога да отговоря на част от въпросите.а всички манипулации гинекологични се правят в първите чисти дни след цикълът ти.Най-общо 9,10 до 15 ден.

няма как да се направят двете манипулации едновременно или една след друга ,защото и в двата случея може да има леко кървене .И едната която и да  е тя ще попречи на другата.
След като ти отстранят полипа ще изчакат да се възтановиш след манипулацията ,което при всички случеи ще искат да се изчака един цикъл след това и ако всичко е на ред ще си направиш ЦС.

Относно полипите ,би трябвало да ти направят хистология на полипа за да видят от кой тип е.  Дали ще се появи отново ,зависи от твоя индивидуален организъм и от типа на полипа . В повечето случей не се появява отново.
« Отговор #2 -: Юни 11, 2011, 21:10:40 pm »
Благодаря Зарина!
Междувременно си направих микробиология и пуснах изследване за хламидии.
Микрото е чисто. Дано да няма изненади от хламидиите. До сега не съм имала.
Пуснах цитонамазка - РАР 2 е.
*
« Отговор #3 -: Юни 13, 2011, 22:09:41 pm »
Много добре си направила .Хубаво е че микрото е чисто а ПАП2 е нормално . При мен излиза различно понякога е ПАП1 друг път е ПАП2 .Питала съм лекаря за това той казва че при ПАП2 е взимал материала по-надълбоко .

Стискам ти палци за манипулацията .Няма да те боли .Предполагам че ще ти поставят някаква кратка анестезия .
Дано и хламидиите да са отрицателни.
Питай ако се сетиш още нещо .Задай и същите въпроси на лекаря ти. Нека и той да ти разясни подробно как протича тази манипулация .Относно .Болезненост. Време за въстановяване . Евентуални странични ефекти . Някакво допулнително лечение.