0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Момичета помагайте,
миналия месец ме оперираха - извънматочна бременност. Доктора каза, че не трябва да се пазим и веднага да правим нови опити, но има голяма опасност пак да се повтори извънматочната.
Въпроса ми е кога най-рано мога да разбера, че съм бременна и какъв тест да направя. Тестовете, които се продават пише, че могат да уловят бременност 7 дни след зачеването, ама много не вярвам, защото и миналия месец имах два отрицателни теста, а пък се оказах бременна. Кога най-рано може да се установи с кръвен тест, и какво точно трябва да се изследва - хормона HGG или нещо друго. Когато док се усъмни за извънматочна ме прати да ми вземат кръв и на бележката пишеше В-ЧХГ.
Искам да разбера възможно най-рано ако има такова нещо, защото четох в сайта, че може да се премахне с хапчета, ако е уловено навреме.
Благодаря на всички, които ще пишат.
Успехи и късмет
 :bighug:
Ранно диагностициране на бременност
« Отговор #1 -: Май 29, 2006, 09:54:09 am »
бета ЧХГ е най-сигурния метод за ранно диагностициране на бременност, но пак трябва да са минали поне 7-8 дни от овулацията, да не кажем и 10.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Май 29, 2006, 09:59:04 am »
най-рано 10 дни след зачеването може да се установи НАЛИЧИЕ на бременност чрез кръвен тест с изследване на бета-ЧХГ.
но...
този толкова ранен тест не може да установи КЪДЕ е бременността.
това може да стане най-рано 3 седмици след зачеването, чрез ултразвуков преглед - ако не се види нищо в матката, може да се предполага, че е на друго място.
затова, при съмнения за риск от извънматочна бременност се практикува двукратно изследване на ЧХГ през 48 часа - за да се види дали стойността на хормона нараства според правилата. ако има неправилно нарастване, това може да е евентуален симптом за извънматочна бременност, но пак - само симптом, а не и доказателство.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #3 -: Май 29, 2006, 17:45:04 pm »
А аз доколкото знам първото нещо което се прави след извънматочна е да се проверят тръбите или тръбата (ако е останала само една). Аз също съм с една извънматочна и на мен ми беше препоръчано да се пазим 3-6 месеца. Все пак ако са ти премахнали тръбата и бремнноста с лапароскоп може да се мисли за опити на такъв ранен етап, но ако е било коремна оперция по-добре изчакайте малко поне 2-3 месеца и задължително през това време една цветна снимка за проходимостта. Влез в БГ-мама момичетата там са ковнали една тема за извънматочната бременност и си споделят опита, преживяното и прочетеното. Може да ти е полезна!!! Успех misi !!!!
 :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #4 -: Май 30, 2006, 09:55:52 am »
Starlet е права.Аз също съм с извънматочна бременност и една тръба.Първото нещо което трябваше да направя след операцията беше снимка на останалата ми тръба.Доктора ми каза че ако няма проблем с нея изобщо да не се пазим.И съвет от мен при най малкото съмнение за бременност бягай при лекаря си да те следи той зане състоянието ти и ще реши какво да прави,но никога не си помисляй че ще се повтори.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #5 -: Май 30, 2006, 10:28:23 am »
Благодаря момичета,
Получих полезна информация. Озадачи ме обаче нещо. Чета в бг мама, че веднага след извънматочна е добре да се направи хидротубация, а аз като питах доктора ми за тази манипулация, той каза, че трябва да почакаме поне 6 месеца и тогава може да се направи хидротубация или снимка на тръбата.
Сега в четвъртък ще ходя пак на преглед и ще настоявам да направиме нещо.
 :bighug:
« Отговор #6 -: Май 30, 2006, 23:35:20 pm »
аз искам да попитам каква трябва да е базалната температура при закъснение на цикъла и евентуална бременност
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #7 -: Май 31, 2006, 07:27:21 am »

Над 37 градуса и да се задържи такава минимум 2 седмици.Но най-сигурния начин да разбереш е кръвен тест.Успех  :D
« Отговор #8 -: Май 31, 2006, 11:06:09 am »
много ти благодаря :) за6тото теста ми е отрицателен,пия дуфастон и ако не съм бременна трябва6е да ми доиде менструацията,утре съм на лекар и сте разбера какво става с мен
*

kareliya

• 542
« Отговор #9 -: Май 31, 2006, 11:14:50 am »

После да ни разкажеш  :D  .Дано се чуят добри новини.Успех
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #10 -: Май 31, 2006, 17:05:11 pm »
Цитат на: vanni
много ти благодаря :) за6тото теста ми е отрицателен,пия дуфастон и ако не съм бременна трябва6е да ми доиде менструацията,утре съм на лекар и сте разбера какво става с мен

Миличка дано теста да е грешен!!!Стискаме ти палци !Пиши как са нещата и дано да ни зарадваш!! yahoo_17  :crossfingers:
« Отговор #11 -: Юни 01, 2006, 23:00:50 pm »
днес щях да ходя на лекар,но за съжаление ми дойде.От цялата работа не мога да си обясня само едно-тестовете/касета/ми показват отрицателен резултат,а тестовете/лента/ми показваха много бледа втора 4ерти4ка.Но стига съжаление и от4аяния,трябва да сме оптимисти :P .това засега от мен,ще ви пиша отново.
*

kareliya

• 542
« Отговор #12 -: Юни 02, 2006, 00:03:55 am »
Да,наистина,понякога тестовете си играят лоши шеги с нас и нервите ни.Но те поздравявам за оптимизма  :balk_602:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #13 -: Юни 02, 2006, 06:48:55 am »
Цитат на: vanni
днес щях да ходя на лекар,но за съжаление ми дойде.От цялата работа не мога да си обясня само едно-тестовете/касета/ми показват отрицателен резултат,а тестовете/лента/ми показваха много бледа втора 4ерти4ка.Но стига съжаление и от4аяния,трябва да сме оптимисти :P .това засега от мен,ще ви пиша отново.

Жалко за случката но ще продължим борбата!Хубаво е че си оптимист .....такива хора са много положителни и успяват да сбъднат мечтата си!Нов месец -нов късмет!!Успех мила и дано следващ път да напишеш хубави вести! :lol: