0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Защо така?
« Отговор #20 -: Юни 16, 2006, 13:59:37 pm »
Цитат на: mishanta
Мила pkoprinkova,аз съм изпадала в такъв неловък момент.
За детето тази ситуация не е както си мислиш "ненормална"!
И си права,то не е виновно,но децата са толкова-прозорливи!
Усетило е болката ти и е искало да те утеши!Те нямат втори план и грам лицемерие!
Не се страхувай от следваща среща и на такъв въпрос,кажи "И ние ще си имаме,но по-късно!"
Така отговарям аз и те престават, защото усещат!Те усещат повече от нас възрастните!
И ако си откровен с тях в рамките на допустимото,помагат много!
Питали са ме даже "бебето в корема ли ми е?"Казвам-"не".
Такива са за тях нещата,прости и обикновенни!Те затова са безгрижни!.......
........И аз ги обожавам,такива непринудени!
Не мога да те карам да се срещате,ако това те измъчва!Но аз така се имунизирах от болката с срещи!Ходех на всички тържества в детската на племенника,и сега в училище също!Мазохизъм,но-помага!......
........ :)  :)  :) ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВИ,УСПЕХ! :)  :)  :)

Благодаря ти mishanta  :bighug:
Аз не се сърдя на децата, знам че при тях няма умисъл и задни мисли. Но се чувствам толкова наранена след всеки подобен случай, че все повече се затварям в себе си  :cry:  :cry:  :cry:  :cry: .
И аз имам две племеннички и ги обичам като мои деца, с тях не избягвам контакта, но те са големи (на 11 и 13 години). Но и те ме питаха често след сватбата "кога ще си имаме братовчеди". Казвах само "когато му дойде времето" и толкова. А ме болеше ужасно много всеки път. За щастие в един момент те усетиха и спряха да питат.
Знам, че не е хубаво да се изолирам, знам че никой не ми е виновен и в повечето случаи не цели да ме нарани, но вече съм толкова изнервена, че виждам задни мисли почти във всяка дума на колежка или приятелка  :cry:  :cry:  :cry:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Защо така?
« Отговор #21 -: Юни 16, 2006, 14:56:50 pm »
Цитат на: mishanta
Тигра,това за което пишеш е минало през сърцето ми!
Децата на всичките ни приятели израстнаха пред очите ми!И ваче са малки момчета и момичета!
Но аз не пропуснах нито един празник, рожден ден,нито една отпуска или пътуване някъде заедно!Коментари,погледи,все едно!Какво мислят за мен,за нас,за проблема,отдавна не ме интересува!
Научих се да не ги допускам до мислите си!
Как съм се чувствала-тихо виене после и мокри от сълзи завивки и само едни силни ръце на мъжа,
който обичам повече от всичко!
И се изправям,и ставам,и продължавам!
И виждам в светналите очи на всяко познато и непознато дете очите на моето още незаченато.
И се усмихвам!И жадната ми за майчини трепети душа се изпълва с НАДЕЖДА!
А за хората?........Деликатните и близките са с нас и когато страдаме,и когато сме щастливи!
.....Другите-времето ги отнесе далече.......
И през дългите години чакане стигнах до това:

Всеки един ден от нашето болезнено очакване ни доближава до ЧУДОТО!

Пожелавам от цялото си същество на всички ни УСПЕХ! :) И СИЛА! :)

Толкова красиво и истински си го написала, направо ме просълзи!!!
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
Защо така?
« Отговор #22 -: Юни 16, 2006, 15:04:50 pm »
О, Рали, аз направо се разплаках  :cry:
Ето това наистина е минало през сърцето на това момиче - иначе никой не може да го напише така!
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Защо така?
« Отговор #23 -: Юни 16, 2006, 21:32:57 pm »
Цитат на: Grace
О, Рали, аз направо се разплаках  :cry:
Ето това наистина е минало през сърцето на това момиче - иначе никой не може да го напише така!

Думите са прекрасни ...когато ги чета направо ме изпълват с радост.....болка.....борбеност.......!!!!!Мен също ме просълзиха! :!:
Защо така?
« Отговор #24 -: Юни 19, 2006, 16:25:22 pm »
Здравей те момичета!
Преди да ви срещна си мислех, че нещо с мен не е наред, защото и аз избягвам срещите с приятели, които имат деца. Не изпитвам лоши чувства, но не ми е приятно, когато бременната ми "приятелка" преди време ми обясняваше как от първия път стнало и после се опитваше да ме убеди колко било хубаво. Сякаш следеше раекцията ми и ме гледаше с ехидна усмивка. Болката беше толкова силна, че отидох уж до тоалетната и си взех валериан. Това обаче беше последната ми среща с нея. Не че преди сме се виждали често, просто живеехме близо, а сега аз за щастие се преместих в свой дом, докато преди бях на квартира близо до нея. Сега детето й ще стане на 2 години, но аз дори не съм го виждала. Не я обвинявам и не мразя никого, но пък и няма да им позволя да ме депресират. Достатъчно ми е, че сама не мога да се отърся от мисълта и дори когато видя реклама с бебче ми се плаче.
За капак на всичко пък днес на работа една колежка с нашите проблеми ми казва как почивните дни си поспала повечко, че била изморена, а друга се обажда "ами така е като нямате деца ще спите сега, че после няма да имате тази възможност, като се появи бебето".
Може и да не е имало умисъл, но и двете ни заболя. Не разбирам защо хората изпитват удоволствие да нараняват :cry:
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Защо така?
« Отговор #25 -: Юни 19, 2006, 16:43:50 pm »
Цитат на: rozovelka
Не разбирам защо хората изпитват удоволствие да нараняват :cry:

Ами може би защото в техните очи другите имат това, което те нямат и не им стига до съзнанието, че хора с нашите проблеми искат само дете и нищо друго  :cry:  
И на мен ми е ставало много криво като чуя колежка да казва "какъв ти е проблема, ти нямаш деца ...". С такива хора направо прекъсвам контакт за дълго, ако мога за винаги  :x
А най-лошото е, че понякога такива хора наистина не се усещат какви ги приказват. Дори и сестра ми е така - все се оплаква как децата не слушали, какви проблеми й създавали (от сорта на хленчене, че искат куче или че висят по цял ден в интернет, да не помислите, че не се прибират у дома или че не учат), а на мен сърцето ми плаче и ми иде да й кажа, че мило и драго давам да имам такива проблеми  :cry:  :cry:  :cry:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Защо така?
« Отговор #26 -: Юни 19, 2006, 16:47:18 pm »
Розовелке,

аз си мисля, че повечето такива хора, от чиито реплики и думи ни заболява, дори не си дават сметка, че ни нараняват, естествено, че има и други, които го правят съзнателно, но повечето хора около нас просто не могат да си представят колко е тежко и трудно това, през което преминаваме, по простата причина, че не са го изпитали на гърба си. Аз на добронамерените такива познати и приятели, просто си им го казвам директно, че като не знаят какво е е по-добре да мълчат, отколкото да бръщолевят глупости, с които ме нараняват. Добър пример е, когато на моя приятелка, която има неколкомесечно бебче и казах, че нейните коментари-тип съвети са също толкова глупави, колкото биха изглеждали моите в нейните очи, ако започвам да я уча, аз която не знам какво е да си майка, как да си гледа детето. Мисля, че ме разбра. Що се отнася до другата група - умишлено нараняващите ни, просто не ги допускам близо до себе си - спирам да се виждам с тях или се държа достатъчно дистанцирано.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Защо така?
« Отговор #27 -: Юни 19, 2006, 19:00:27 pm »
Цитат на: rally_g
Розовелке,

аз си мисля, че повечето такива хора, от чиито реплики и думи ни заболява, дори не си дават сметка, че ни нараняват

Абсолютно съм на същото мнение. Много пъти чета из разни форуми такива умопомрачителни глупости, такива нелепи коментари за неща, които не разбират. Понякога се изкушавам да напиша, че ако им е на задника, едва ли биха се подигравали. Но в повечето случаи просто отинавам с мълчание.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Защо така?
« Отговор #28 -: Юни 19, 2006, 19:13:34 pm »
Ами ДА, някой беше казал убий глупака с мълчание :lol: но от това не ми става по-леко!
Момичета, благодаря ви, че ви има :bighug:
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Защо така?
« Отговор #29 -: Юни 20, 2006, 07:00:58 am »
Цитат на: rally_g
Розовелке,

Що се отнася до другата група - умишлено нараняващите ни, просто не ги допускам близо до себе си - спирам да се виждам с тях или се държа достатъчно дистанцирано.

И аз постъпвам така!!!!!От доста хора съм се отдърпнала!
*
Защо така?
« Отговор #30 -: Юни 20, 2006, 08:44:03 am »
Скоро на мъж ми му се наложи да дава отговор на свой съученик, с когото не се бяха виждали дълго време - дали имаме деца? Е, той замълча секунда и после каза - работим по въпроса. Някак си ми се струва, че с това те си казаха повече, отколкото аз мога да обясня на моите приятелки... Още повече, че при нас, имайки предвид, че аз имам син, пък сега е в мен причината за бебе-нямането, е доста деликатно...да не започвам да споменавам за чувство на вина, депресии, подценяване, съмнения, и още колкото се сетите подобни!

Иначе, обожавам децата повече от всякога и общо взето обсебвам всички бебета на наши познати, които се появяват, я на гости, я на кафе...И имам чувството, че всички разбират, че копнея за едно мъниче, е как няма - то ми е изписано на челото. Но хич не ми пука какво ще си мислят оная вредната порода - наранителите. А, приятелите - е, те ме познават достатъчно добре!
*
Защо така?
« Отговор #31 -: Юни 20, 2006, 08:48:55 am »
Цитат на: Bora82

А, приятелите - е, те ме познават достатъчно добре!

:D Моите двама приятели (мъже) много са напреднали по темата. Говорят си за овулация, фоликули, кисти... съвсем свободно. Явно наистина много зла съм станала. :D  Даже ги засичам, че четат форума на "Зачатие"!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Защо така?
« Отговор #32 -: Юни 20, 2006, 18:29:37 pm »
:oops:  :oops:  :oops: Благодаря Ви момичета-за думите!
Много ме развълнувахте!
Почувствали сте това,което бушува в сърцето ми!
Истинско щастие е че има място като това,където мислите свободно могат да напускат главите ни!
Където щастливите и трудните моменти могат да бъдат споделени!
А ние имаме нужда точно от това да си помагаме и да си даваме кураж!Тук намерих истински приятели!
                                                        :)  :)  :)  Благодаря Ви! :)  :)  :)
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)