0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Контракции след транфер
« -: Юли 14, 2010, 12:13:14 pm »
Здравейте, момичета! Ето, че и аз се престраших да пиша, до сега само четях публикациите на другите във форума! На 12.07 имах трансфер и ми върнаха 4 оплодени яйцеклетки, но 30 минути след трансфера получих силни маточни контракции! Потърпях 30-40 минути като си мислех, че болката ще отшуми... Но тя така и не отшумя, напротив повече се засили и се наложи да ми включат система, която веднага облекчи моите страдания! Доктора каза, че това не е добре за самият трансфер, но все още има някакви шансове да се получи успешна бременност. Много се притеснявам и не знам какъв ще е резултата накрая, силно се надявам да завърши добре!! Моля ви споделете, ако някоя от вас е имала същият проблем как са се развили нещата после?? Забравих да допълня, че това ми е първи опит ин витро!
*
Re: Контракции след транфер
« Отговор #1 -: Юли 14, 2010, 12:53:36 pm »
Преди трансфера,не ти ли сложиха но шпа?
Ако искаш купи си но шпа и го пий 3х2 таблетки.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Юли 14, 2010, 15:01:23 pm »
Ако наистина са контракции, не е добре. Но пък може да е било спазъм на пикочния мехур или нещо друго. За сега се надявай на успешна процедура!
Пиши пак! yahoo_17

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #3 -: Юли 14, 2010, 18:56:36 pm »
Сложиха ми инжекция преди трансфера и след това ми предписаха но шпа 3х2 табл., но явно при мен организма ми реагира по-бурно
« Отговор #4 -: Юли 27, 2010, 10:39:21 am »
margopetrova,
и аз мога да споделя подобно преживяване в нощта след трансфера. Както си спях, започнаха съвсем спонтанно силни спазми в малкия таз, чак треперех от болка. Веднага взех 2 табл. Но-шпа и обезболяващо и болката отшумя. След час вече нямаше болка. Аз също като теб си обяснявам, че това бяха контракции. За съжаление нямам представа какви са последствията от такива контракции, т.к ЕТ ми беше само преди 2 дни на 25 ти юли. Гледам да не си вкарвам черни мисли заради това и се надявам на успешен резултат, въпреки всичко. Много силно ти пожелавам успех и рано или късно тези притеснения да са зад гърба ни.
« Отговор #5 -: Юли 27, 2010, 10:51:42 am »
В някои клиники изписват нош-па задължително да се пие 7 дни след ЕТ, за да може да успокои матката.
Няма как да имате контракции, тъй като те се появяват след 15-17 г.с., но може да е следствие ЕТ манипулацията.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #6 -: Август 05, 2010, 17:24:00 pm »
Зравейте, отново! Тези дни не се чувствам много добре и за това не съм включвала компютъра и следяла постингите! Имам положителен тест на Бета ЧХГ, но и обезпокоително кървене, което първоначално беше само зацапване , но после взех да кървя направо,като при цикъл. Постоянно следя ЧХГ-то. До сега нарастваше и то нормално , но вчера намаля, което вече сериозно ме притесни. Утре пак ще правя изследване и ще стане ясно какво е положението. Много ми е  подтиснато и свито сърцето. Има ли вероятност да са били 2 захванати ембриончета и да съм загубила адното и за това да ми е намаляло ЧХГ-то??!!!
*
« Отговор #7 -: Август 05, 2010, 22:19:54 pm »
За ЧХГ не мога да кажа,но друго искам да споделя.Когато забременях/ин витро/ на първият ултразвук се видяхя 2 захванати ембриончета след това имах леко зацапване /кървене/ и след седмица установихме че вече е останало само едно.Стискам палци да успееш!!
« Отговор #8 -: Август 16, 2010, 08:07:43 am »
Марго, след моя трансфер имах много силни болки като предменструалните и още едни от хиперстимулацията. За първите док ми каза, че са контракции и съответно да си пия нош-па (защото го бях спряла) и да увелича Утрогестана. След едно зацапване (най-вероятно) загубих едното ембрионче. Но всичко отшумя след упорито лежане и никакво мърдане. Най-добре звъни в клиниката всеки път когато имаш въпроси и не се притеснявай да ги зададеш. Дано всичко е наред при теб, защото виждам не си писала от 05 август. :bighug: и :crossfingers:
*
« Отговор #9 -: Август 20, 2010, 13:22:27 pm »
И аз бях с бурна реакция на матката след ЕТ на 3 ембриончета. Вечерта си спомням, че се събудих от много силни контракции, на другия ден също имах, но се повлияха в последствие от но шпа и иглотерапията мисля, че повече ми помогна. Правих 3 сеанса при д-р Ликсов. Още тогава си помислих, че нищо не се е получило, но резултата виждате на лентичката ми :)
« Отговор #10 -: Август 20, 2010, 13:37:41 pm »
Здравейте,
моят първи опит приключи неуспешно. Въобще не е имало инплантация. И досега си мисля, че причината са точно силните контракции, които получих внезапно през нощта след трансфера. Но ето, че Лъки опровергава това. Незнам какво да мисля вече.
За уточнение ще добавя, че болките при мен не бяха просто "като предменструални", а направо спазми, които утихваха и се засилваха през няколко секунди и имах чувството за конвулсии...Дано не звучи много объркващо, но не мога да го опиша по друг начин.

Лъки, спокойна бременност ти желая, а на финала прекрасни дечица!
« Последна редакция: Август 20, 2010, 13:42:24 pm от porsha »
*
« Отговор #11 -: Август 24, 2010, 21:34:53 pm »
Благодаря porsha! Пожелавам ти от все сърце да ти се върне!
При мен контракциите бяха свиване на матката и направо отскоци един след друг.
Сега през бременността също имам проблем с контракциите, но се надявам, че ще устискаме до края! :)
*
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2011, 16:18:40 pm »
40 часа след трансфер на три ембриона на 3-ти ден се събудих от мускулни спазми (влагалището или матката). Следващите 10 минути имах и силни болки, подобни на менструалните.

В Щатите съм и тук но-шпа не се предписва. Приемам прогестерон мускулно. Ще питам сестрите в клиниката дали да предприема нещо, но съм се видяла в чудо.

Ако са контракции, може ли да се дължат на сините сливи, които ям за кошмарен запек?
Щом не са непосредствено след трансфера, проблем ли са?
*
« Отговор #13 -: Февруари 14, 2011, 18:14:43 pm »
Цигу, мога само да ти споделя моя опит. При последния ми ЕТ имах болки, доста повече от 10 мин. и имаше имплантация. :wink: Също като теб не съм пила но-шпа и аз съм в чужбина.
Питай сестрите поне парацетамол дали може да пиеш. И не мисля че проблема са сините сливи. :)
Късмет ти желая и да се похвалиш скоро с положителен тест. :D
*
« Отговор #14 -: Февруари 14, 2011, 18:35:31 pm »
Благодаря ти, tranka!

Това е проблемът при повече от един ден почивка след трансфер: прекалено много свободно време да се терзая запек ли да боря, контракции ли... :D
« Отговор #15 -: Февруари 15, 2011, 09:05:44 am »
Това е проблемът при повече от един ден почивка след трансфер: прекалено много свободно време да се терзая запек ли да боря, контракции ли... :D

Цигу, едно гуш от мен  :bighug: