0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Инвитро през летният сезон
« -: Май 30, 2006, 16:37:45 pm »
Здравейте, от дълго време търся някакво инфо за подходящ сезон за инвитро но все попадам на не много ясни за мен мнения.

Защо успеваемостта спада през лятото.
Ако това е заради имунната система то тя не се ли активизира през есента или пролетта  /според моите най вероятно криви сметки/ при по активна имунна система е по трудно имплантирането?
Може би мислите ми са в грешна посока но моля ви ако някой знае нещо нека ми обясни.
Благодаря за вниманието.
*
Инвитро през летният сезон
« Отговор #1 -: Май 30, 2006, 16:45:18 pm »
Деси, специално питах в клиниката /МЦРЗ/ вярно ли е, че успеваемостта на ин витрото е по-малка през лятото -  казаха ми, че нямало такова нещо  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Инвитро през летният сезон
« Отговор #2 -: Май 30, 2006, 16:49:11 pm »
Деска, чела съм (може би в Зачатие ;) ), че се препоръчва опитите за бебе да започнат в края на лятото, когато жената е отпочинала и свежа, хранила се е с витаминозна храна и въобще - се чувства добре. Предполагам, че важи и за АРТ. Няма логика успеваемостта на ин витрото през лятото да е по-ниска - през цялата година се раждат приблизително еднакъв брой бебета, т.е. през всеки месец се зачеват еднакъв брой. Същото е и при АРТ.

Много късмет, Деси!!!
*
Инвитро през летният сезон
« Отговор #3 -: Май 30, 2006, 17:05:39 pm »
А защо всички се стягат за есента?
Много късмет на всички нас.Благодаря че ви има!!!
*
Инвитро през летният сезон
« Отговор #4 -: Май 30, 2006, 17:10:44 pm »
щото искаме да си поживеем нормално през лятото, по основателна причина здраве му кажи :wink:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Инвитро през летният сезон
« Отговор #5 -: Май 30, 2006, 17:11:08 pm »
Аз лично го разбирам така: лятото е сезона, през който да разпуснем, да се заредим с витамини, слънце и оптимизъм. Организмът се зарежда, тонизира - слънчевите и морски бани се отразяват добре на всички системи тоест и на репродуктивната. Човек си почива и от стреса. Някак си не ми се връзва ваканционно настроение, море и купони с фоликуметрия и стимулация. Освен това някои центрове почиват лятото именно защото през останалото време работят на пълна пара без почивен ден, а докторите и те са хора все пак и имат някакъв предел на силите си.
Инвитро през летният сезон
« Отговор #6 -: Май 30, 2006, 18:17:14 pm »
Цитат на: Eli7
щото искаме да си поживеем нормално през лятото, по основателна причина здраве му кажи :wink:

Съвсем точно казано!!!
Инвитро през летният сезон
« Отговор #7 -: Май 30, 2006, 20:29:26 pm »
Доктора ми каза,че през лятото не е добре заради твърде високите температури,по-голямата вероятност от инфекции и влияело на средите и ембрионите,а не бивало и да се работи с климатик при процедурата в лабораторията.
*
Инвитро през летният сезон
« Отговор #8 -: Май 30, 2006, 21:11:49 pm »
Няма връзка между топлото време и успеваемостта. Ако беше така, в райони с постоянно топъл климат нямаше да се прави инвитро.
Деси, не го мисли толкова. Ако се чувстваш психически и финансово подготвена за инвитро, няма смисъл да чакаш цяло лято.
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
Инвитро през летният сезон
« Отговор #9 -: Май 30, 2006, 21:12:11 pm »
Без да искам да се впускам в излишни дискусии, една от най-популярните специалистки по въпроса на третирането на стерилитета Зита Уест (нейната книга е като настойна библия за всички жени желаещи да заченат и на тези предстоящи им АРТ в UK), казва в книгата си, че според нея най-добрите сезони за АРТ процедури са пролетта и лятото. Зимата е сезон за съхранение, натрупване на резерви. Пролетта и лятото за началото на нов живот.