0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Антитела за токсоплазмоза
« -: Януари 28, 2005, 07:51:01 am »
Момичета, искам да ви разпитам всички дали имате имунитет срещу токсоплазмоза? Четох някъде, че 85% от популацията имали изградени антитела, ама аз попадам в другите 15% дето нямат, макар че съм имала дълги години котки и съм спяла с тях на една възглавница.
Правих си лятото за първи път изследване - нямах антитела, преди 2 седмици повторих изследването - отново нямам имунитет.
Това, което знам за тази инфекция е, че както рубеолата, не трябва да се получи за първи път по време на бременност ... т. е. добре е да имаме антитела за нея или ако не много да се пазим - да мием ръце непрекъснато, да внимаваме какво ядем, да не контактуваме с животни ....
Искам да ви попитам при вас какво е положението  - да си сверя часовника. Само аз ли съм така ?  :oops:
Доколкото знам, това е едно от важните изследвания, които се правят преди забременяване или веднага след установена бременност, ако е неочаквана.
« Отговор #1 -: Януари 28, 2005, 09:17:39 am »
Аз си правих изследване октомври и мисля, че беше отрицателно, т.е. това явно значи че нямам имунитет,  нали. Нещо се обърках!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #2 -: Януари 28, 2005, 09:21:17 am »
Аз имам анитела, кога и каксъм ги придобила незная, нонали имам куче, не се чудя много, по скоро се зачудух за всички коварни болести които протичат безсимптомно и как да се предпазим от тях.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #3 -: Януари 28, 2005, 09:26:58 am »
Зависи какво значи отрицателно, Вени. :balk_160:  Доколкото знам май има 2 вида стойности - на текуща инфекция (в момента ако си болна) и отминала (наличие на антитела само) - не знам дали беше точно така. При мен всичко е нула  :balk_159:
Ако и при теб е така трябва много да внимаваме като забременеем, че и най-малко един два месеца преди това, че четох около   1-2 месеца е инкубационния период на токсоплазмозата - т.е. да внимаваме какво ядем, да мием много добре зеленчуците и плодовете, да не ядем недобре изпечено или сурово месо, меки сирена, разни домашни млека и сирена от село и т. н ако някой знае още какво да казва!  :balk_144:
*
« Отговор #4 -: Януари 28, 2005, 09:44:15 am »
Аз като си правих имаше някакви реф. ст-ти да е по-малко от някакво число. Но нямаше уточнение след като е по-малко дали не е нула. Така ,че не съм сигурна 8O
« Отговор #5 -: Януари 28, 2005, 10:34:24 am »
Аз нямам антитела, и аз живяла с котки цял живот, в момента имам две.
НО сега ще нашравя отново изследване, преди инсеминацията.
« Отговор #6 -: Януари 28, 2005, 11:03:00 am »
Ще проверя в къщи какво точно пише, защото тогава ми казаха всичко е наред и аз не съм си задавала въпроса какво точно значи това.
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #7 -: Януари 28, 2005, 16:42:37 pm »
И аз нямам антитела.Освен това съм хипер алергична към котки и кучета-кожата ми става на огромни рани и много трудно се лекува.Най-вече е от котки,от кучета до сега само веднъж ми се е появявала.И за това много се пазя от всякъкви контакти с котки,ни все пак от време на време я хващам пак:(
Разумът е даден на човек, за да разбере, че не може да се живее само с разум
« Отговор #8 -: Януари 28, 2005, 20:09:26 pm »
Здрасти :D ,аз мисля,че не е необходимо да имаш антитела,ако имаш означава,че си боледувала.Аз се изследвах и нямам.Имам котка и си спя със нея ,направиха ми изследване миналата година -отрицателно!Не мисля,че е добре да имаш антитела,не се притеснявай.
*

ТианА

« Отговор #9 -: Януари 31, 2005, 03:33:04 am »
Моми4ета, аз имах токсоплазмоза преди 4 години.Никакви симптоми.Откриха ми я съвсем слу4айно. Много се бях претеснила, защото стойностите бяха много над нормата.Цял живот сме имали котки. Лекувах се с Daraprim, на обложата му пише 4е лекува още малария и тиф. Можете да си представите какво озна4ава това при евентуална бременност.Направо ужас. Миналата година още преди да запо4нем с опитите направих изследване и слава богу се оказа 4е имам изградени антитела.
*

Svetlana

• *
  • 31
  • Има цели, които си заслужават, само ако не убиват
« Отговор #10 -: Юли 20, 2005, 13:56:37 pm »
Сега чак открих тази анкета, аз имам 2 спонтанни аборта и сега след втория път най-накрая се намери някой да ми каже да си направя такова изследванеОказа се че нямам изграден имунитет. Все още не сьм почнала да се лекувам. Като постьпих в болницата на 1 март 2005 година с оплаквания (поврьщане, и страхотно разстройство)без висока температура 37,2 решиха че е лека настинка или грип но никой не се сети че това може да е причината :oops:
Re: Антитела за токсоплазмоза
« Отговор #11 -: Март 16, 2011, 13:56:17 pm »
Здравейте, днес бях на лекар, правиха ми изследвания заради спонтанен аборт и се оказа че имам токсоплазмоза и това е причината за аборта. Пуснаха ми и други изследвания и ще видим какво ще стане Имаме котка която много обичам, не знам сега какво трябва да правя, не трябва ли да я пипам вече?
Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!
*
« Отговор #12 -: Март 16, 2011, 15:14:53 pm »
Росица, много вероятно е да се заразиш от не добре измити зеленчуци или не добре обработено месо. Не е задължително да е от котката. И аз имам котки, откакто се помня, но са ми отрицателни изследванията.
*
« Отговор #13 -: Март 16, 2011, 15:28:59 pm »
Говорила съм с ветеринар преди известно време, мисля че ми каза че има ваксина или нещо подобно, която се поставя на котката. Така, че най-добре говори с някой ветеринар, може да има решение за в бъдеще.
По слънчевата страна на улицата
« Отговор #14 -: Март 16, 2011, 15:53:12 pm »
А ако пак забременея ще имали опасност за плода, възможно ли веднъж да се излекувам и после пак да се заразя?
« Отговор #15 -: Март 17, 2011, 09:13:15 am »
Роси, съжалявам за аборта ти и искрено ти съчувствам.
За токсоплазмозата има доста подробна информацич тук http://centralvetclinic.com/116/%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%A2%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B0/.

Според мен не е нужно да търсиш нов дом на котката, но се посъветвай с ветеринар за котката и лекар за себе си. Предполагам, че след прекарана болест, ще си изградила антитела и вече няма да има опасност при бъдеща бременност. А за котката - не я пускай навън и най-вече възложи чистенето на котешката тоалетна на някой друг.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #16 -: Март 17, 2011, 13:43:52 pm »
Роси, съжалявам за аборта ти и искрено ти съчувствам.
За токсоплазмозата има доста подробна информацич тук http://centralvetclinic.com/116/%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%A2%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B0/.

Според мен не е нужно да търсиш нов дом на котката, но се посъветвай с ветеринар за котката и лекар за себе си. Предполагам, че след прекарана болест, ще си изградила антитела и вече няма да има опасност при бъдеща бременност. А за котката - не я пускай навън и най-вече възложи чистенето на котешката тоалетна на някой друг.
Много ти благдаря :bighug: :bighug: :bighug: от думите ти малко се поуспокоих.