0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Лапароскопия - какви показания!
« -: Май 31, 2006, 13:11:33 pm »
Здравейте, момичета!
аз съм нова тук, но информацията, която намирам във форума, е повече от ценна, затова чета внимателно и питам само, когато се наложи!
Та проблемът ми е следният!
Вчера ми правиха цветна снимка, трябва да отбележа със съжаление, че нищо,което прочетох и знаех, не ме беше подготвило за ултра, мега -гадното усещане, което имах по време на манипулацията!Сигурна съм,че е строго индивидуално, пък и мен едната ми тръба явно се отпуши точно в мига, в който контрастното вещество мина по нея, та беше нечовешко!
Но никой не желая да плаша!
Изводите, които си извадих от тази снимка бяха, че явно боли, когато имаш проблеми!
Та оказа се, че и двете ми тръби пропускат, но са нагънати!И както каза Стаменов - не му харесват!
Тъй като при мен всички други неща са относително наред - овулации, спермограми и т.н, докторът ми препоръчва лапароскопия, за отстраняване на евентуалните сраствания!
Ама не разбирам, пък и толкова бях объркана, че не попитах!Когато има сраствания, не би трябвало да пропускат, нали?
А ако са нагънати, какво биха могли да им сторят чрез лапароскопията?Да ги изправят ли?
 :oops:
Извинявайте за тъпите въпроси, но понеже лапароскопията някак ме ужасява като интервенция, искам да знам какви са били вашите показания, за са подложите на тази операция и доведе ли до успех тя при вас!
Благодаря ви предварително за това,че сте мили, отзивчиви и търпеливи!
*
« Отговор #1 -: Май 31, 2006, 14:13:41 pm »
Здравей,аз също съм нова,но наистина има много полезна информация.А сега конкретно на въпроса- ако имаш сраствания тръбите няма да пропускат,а пластиката която евентуално искат да ти направят не е с много продължителен ефект,защото след това отново се образуват сраствания и са ми направили пластика.Според мен трябва да се консултираш със още един специалист.На мен преди 1 месец ми правиха диагностична лапароскопия и ми откриха множество сраствания,вчера ходих на контролен преглед и в четвъртък пак ще ходя за да видят дали има някаква проходимост и тогава вече ще ти кажа със сигурност ефективна ли е пластиката.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #2 -: Май 31, 2006, 14:48:24 pm »
Госте, трябва да попиташ доктора какво е имал предвид, а и дадеш малко по-подробна информация. След като ти е предложил, явно има основания. Предполагам, че може да има предвид ендометриозни сраствания, примерно между тръбата и яйчника, а не вътре в тръбите.
Но това са само мои предположения - говори с лекаря си.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #3 -: Май 31, 2006, 15:10:04 pm »
Аз съм гостът, момичета!Не се бях логнала!
Нищо не ми обясни, освен , че не му харесват тръбите и че с една лапароскопия БИХА могли да се оправят нещата според него!
На снимката се виждаше само, че са нагънати тръбите, което , както аз разбрах - би могло да бъде следствие и признак на възпаления и евентуални сраствания.
Това е!То пък такъв наплив при този човек Стаменов, че вече е невъзможно да се добере човек до него!
То хубаво пациенти, хубаво, ама когато са много, май вече не е толкова хубаво!
 :cry:
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #4 -: Юни 01, 2006, 16:14:11 pm »
Дейзи,
Първо да кажа и аз като другите, че док знае най-добре :D .
В моя случай от цветната снимка се виждаше, че лявата тръба е дълга и нагъната, а дясната непропуска. Стаменов ми направи лапароскопия, при която се установи, че дясната тръба пропуска свободно 8O , а на лявата тръба е отстранил леки сраствания, които са по външните й стени и по този начин тръбата леко се изправи. Гледах си операцията с него на ДВД и мога да си представя какво е имал предвид, като е казал, че тръбите могат малко да се изправят.
Според мен лапароскопията е изключително ценно нещо, защото само чрез нея могат да се видят проблеми, незабележими на УЗ, включително ендометриоза.
Ти си решаваш, но операцията наистина не е страшна, а възстановяването е изключително бързо. За твое успокоение можеш да погледнеш темата: За всички на които им предстои лапаро. Тя е малко по-надолу.
Намерихме нашето синче.
*

peti_pati

• 746
« Отговор #5 -: Юни 01, 2006, 16:16:12 pm »
Дейзи,
Първо да кажа и аз като другите, че док знае най-добре :D .
В моя случай от цветната снимка се виждаше, че лявата тръба е дълга и нагъната, а дясната непропуска. Стаменов ми направи лапароскопия, при която се установи, че дясната тръба пропуска свободно 8O , а на лявата тръба е отстранил леки сраствания, които са по външните й стени и по този начин тръбата леко се изправи. Гледах си операцията с него на ДВД и мога да си представя какво е имал предвид, като е казал, че тръбите могат малко да се изправят.
Според мен лапароскопията е изключително ценно нещо, защото само чрез нея могат да се видят проблеми, незабележими на УЗ, включително ендометриоза.
Ти си решаваш, но операцията наистина не е страшна, а възстановяването е изключително бързо. За твое успокоение можеш да погледнеш темата: За всички на които им предстои лапаро. Тя е малко по-надолу.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #6 -: Юни 01, 2006, 17:57:43 pm »
Peti,благодаря за окуражаващите думи, но малко да се изправят не звучи много обнадеждаващо!
А има ли ефект, ето това е въпросът!
Дясната ти тръба и преди да ти направят лапароскопия е пропускала!
А лявата малко са я изправили!
И много момичета минават през това!
Не се страхувам от болката, а от излишните психически травми!
Ето сега, малко ми ги поизправиха, увеличава се шансът да забременея! :cry:
Разбирате ли!Не мога да намеря никъде статистика каква е успеваемостта след лапаро!
Ама реална, не теоретична!
Искам , ако взема такова решение, да бъда убедена, че е правилно, а не от безизходица!
*

peti_pati

• 746
« Отговор #7 -: Юни 02, 2006, 08:54:41 am »
Дейзи, за съжаление такава статистика няма - или поне аз не знам, защото всичко е строго индивидуално - какъв е бил проблема преди лапарото (ако е бил открит), какво е било установено по време на операцията, какви са били резултатите от нея и т.н. и т.н.
Има много случаи на момичета успели да забременеят след операцията, но има и такива които не са :? .
Ако във вашия случай мъжкия фактор е добър, то тогава ми се струва разумна една операция.
А това, че моята лява тръба леко я поизправиха пак е строго индивидуално - аз имах едни образувания (не запомних термина) които са в следствие на недобро развитие още в ембрионален стадий, така че не можеш от моя случай да си вадиш заключение какъв ще бъде резултата при теб :D .
Пак повтарям - всичко е строго индивидуално.
Помисли още малко, ако искаш говори пак с док, но каквото и да решиш ти желая успех :D .
Намерихме нашето синче.