0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Близнаци
« -: Януари 06, 2011, 12:29:41 pm »
Здравейте, нова съм във форума и не съм сигурна дали темата ми е подходяща за тук  :oops: , но знаете ли за някакъв начин за зачеване с близнаци (освен наследствения) по естествен начин? Някъде прочетох, че ако спра противозачатъчните непосредствено преди това, е по-вероятно да зачена близнаци ?!  :oops:
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Re: Близнаци
« Отговор #1 -: Януари 06, 2011, 17:07:01 pm »
Здравейте, нова съм във форума и не съм сигурна дали темата ми е подходяща за тук  :oops: , но знаете ли за някакъв начин за зачеване с близнаци (освен наследствения) по естествен начин? Някъде прочетох, че ако спра противозачатъчните непосредствено преди това, е по-вероятно да зачена близнаци ?!  :oops:

Ти се шегуваш нали?
Темата ти не е подходяща изобщо за тук!!!!!!!!!!!
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
« Отговор #2 -: Януари 10, 2011, 08:56:34 am »
Защо така отрязахме момичето! Поздравявам те за желанието ти да си имаш близнаци. Не знам , мила,  как може да се подпомогне това.  Тук момичетата са изтощени да опитват да имат и по едно детенце, повечето сме вървели дълъг път и накрая сме стигнали до клиниките където зачеването е асистирано и все по-често се получават многоплодни бременности. Те обаче крият и много рискове, както се оказа не за теб, а за децата. Такаче ти стискаме палци и каквото Бог е наредил :)

А за естественото зечеване на близнаци трябва да се питат Анджелина Джоли, Джулия Робъртс и прочие които категорично твърдят , че не са стъпвали в клиника :) 

Косето е на небето.
*
« Отговор #3 -: Януари 10, 2011, 11:13:59 am »
Не са стъпвали те колкото и аз не съм.  :lol:

арл, това е форум за проблемно забременяване. Тук не става въпрос за нещо по желание. Има момичета с близнаци вследствие на ин витро.
Иначе от лекар съм чувала, че при спиране на противозачатъчните, яйчниците работят по-активно, но дали това би довело до бременност с близнаци, не мога да ти кажа. На мен са ми изписвали за месец преди процедура противозачатъчни, за да се стимулирали яйчниците (въпреки че проблемът е в мъжа ми).
От друга страна - отстрани изглежда хубаво да имаш близнаци, но не можеш да си представиш колко много работа е това. Не е толкова просто колкото изглежда. По-лесно е, когато имат разлика във възрастта, защото по-голямото е малко или много самостоятелно, а не зависи напълно само и единствено от теб.

Всичко най-хубаво!

хоуп, радвам се да те видя тук.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Януари 10, 2011, 11:53:00 am »
вероятността за зачеване на повече от един плод нараства, когато жената приема хормонални медикаменти за стимулиране на яйчниците.
тези медикаменти са сериозни лекарства, изписват се само при необходимост, само от лекар и се следи стриктно какво е въздействието им върху организма на жената.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Януари 10, 2011, 17:14:11 pm »
както Jam ти е написала, близнаци можеш да заченеш ако приемаш хормонални стимуланти за яйчниците с цел да се образуват повече от една яйцеклетки. За това обаче трябва да питаш гинеколога си. Има такива по-слаби (не като тези, които ние приемаме за АРТ), под  формата на хапчета. Моя приятелка забременя така с близнаци, целта не бяха близнаците, а просто искаше да забременее в един определен месец (защото после мъжът и заминаваше на плаване) и гинекологът й предписа някакви стимуланти и така сега си има 2 момченца. Няма да ти казвам какви са лекарствата защото съм против назначаването им от непрофесионалисти по форуми - питай гинеколога си. Успех!
*
« Отговор #6 -: Януари 10, 2011, 17:30:31 pm »
както Jam ти е написала, близнаци можеш да заченеш ако приемаш хормонални стимуланти за яйчниците с цел да се образуват повече от една яйцеклетки. За това обаче трябва да питаш гинеколога си. Има такива по-слаби (не като тези, които ние приемаме за АРТ), под  формата на хапчета. Моя приятелка забременя така с близнаци, целта не бяха близнаците, а просто искаше да забременее в един определен месец (защото после мъжът и заминаваше на плаване) и гинекологът й предписа някакви стимуланти и така сега си има 2 момченца. Няма да ти казвам какви са лекарствата защото съм против назначаването им от непрофесионалисти по форуми - питай гинеколога си. Успех!

Безумният въпрос предполага вразумяване, не още по-безумни отговори.

Употребата на "леки" хормонални стимуланти, както ги наричаш, предполага първо да се отхвърли мъжки фактор с разширена спермограма и да се потвърди проходимостта на тръбите. Това гинеколозите не го правят - установено е безброй пъти в този форум. Хапчетата обаче предписват лесно.

« Отговор #7 -: Януари 10, 2011, 18:01:17 pm »
чакай сега, безумно и умно са много относителни понятия. Най-вероятно за теб има много неща които са безумни, които за мен сигурно са си най-обикновенни, така че дай да не категоризираме.
Момичето попита възможно ли е и как - казах и че да - защото си е възможно. От къде знам - от опита на моя близка ей тука в съседния апартамент. А дали е умно или безумно - тя да си преценява, още повече че този въпрос не беше задеден. Мисля, че момичето не попита - Какво мислим за идеята ......., а дали е възможно.  Дали  и какво трябва да й се направи предварително - да и го каже лекар. Това беше и съветът ми.
Честно, понякога направо ме измаряте с постоянното си апострофиране.
*
« Отговор #8 -: Януари 10, 2011, 18:11:49 pm »
dessi  osi_9 :) preggo

Косето е на небето.
*
« Отговор #9 -: Януари 10, 2011, 18:18:27 pm »
Прощавай за епитета, не те апострофирам, а обяснявам защо съветът ти е опасен и излага здравето й на риск, ако тя реши да го последва.

Продължавам да твърдя, че комбинацията гинеколог, леки стимуланти, близка/съседка и близнаци, заченати в предварително избран месец е подвеждащ и опасен пример. Да го споменеш на явно неопитно и неинформирано момиче не е удачно.
« Отговор #10 -: Януари 10, 2011, 22:51:23 pm »
а кое е по-удачно, да спомена - знам но няма да ти кажа защото смятам, че не е удачно(коя съм аз пък да определям кое е удачно или не - лекар ли съм?!). Общо взето да ти кажа, аз непоискани съвети не давам, може би защото не обичам и на мен да ми дават. А дали е опасно или не - да й го каже специалист!
И стоп вече на спама. Моляяяя
*
« Отговор #11 -: Януари 10, 2011, 23:03:47 pm »
Не знам дали сте наясно колко хора експериментират с организма си, само защото са прочели нещо в интернет, без никакво намерение преди това да посетят лекар? Точно затова трябва да бъдем отговорни в съветите си към такива хора. Защото някои от тях нямат никакво намерение да посетят специалист, а ще си гълтат хапченцата като бонбонки.

Та, права е цигу да отбелязва този факт, макар и с малко излишни епитети. Нека да се придържаме към един по-приятен тон на дискусията, моля, и ако смятате, че двете с Деси имате още нещо неизяснено, ползвайте опцията ЛС.
« Отговор #12 -: Януари 11, 2011, 08:23:45 am »
Аз не виждам някой да й е казал за кои хапченца става въпрос  :?, а за съветите - единствения който съм й дала беше да пита гинеколога си. И Елфи, когато някой използва публично епитети , с които те обижда - абсолютно незаслужено освен това, защото доколкото знам режима тук е свободен - не тоталитарен, т.е. човек изказва лично мнение  , не очаквай  аз да му търся сметка на лс.
А и направо можеш   заключваш вече, аз не виждам какво още може да се каже - освен да се упражняваме в красноречие...
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 08:41:59 am от dessi-kk »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Януари 11, 2011, 10:20:37 am »
А и направо можеш   заключваш вече, аз не виждам какво още може да се каже - освен да се упражняваме в красноречие...

и аз тъй мисля.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!