0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Mishel

Моля помогнете със съвет
« -: Май 29, 2006, 02:15:02 am »
Имам нужда от съвет -какви по точно изследвания трябва да направя при вторичен стерилитет?Знам че въпроса ми може да прозвучи глупаво  но първите изследвания които правих са отдавна и нямат стойност а и се случиха доста нови неща-операцията при която отстраниха кистозни пакети в гушата и операцията от аденом в гърдата са на по късен етап-след раждането.Днес говорих с личния си лекар той ще даде направление за изследвания но какво точно трябва да знам за да го искам в направлението? Трябва ли в направлението да влизат и изследванията на съпруга или те са с отделно направление? :?: При операция преди раждането са ми отстранили и по-голамата част от десния яйчник.имах и нагънати и сраснали тръби които се оправиха с кални бани в Поморие и след лечение с ФИБС и Парлодел.Родих 1995 год от тогава искаме второ дете както бях писала но нестава.Къде се правят генетични изследвания ?Ще бъда много благодарна на всички които ме насочат.БЛАГОДАРЯ ВИ !Успех на всички и скоро да се похвалите със две чертички.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Моля помогнете със съвет
« Отговор #1 -: Май 29, 2006, 05:28:08 am »
Здравей Мишел!И аз съм с вторичен стерилитет -преди години забременявах но за жалост -спонтанен аборт!И до ден днешен бебе няма!Преди няколко месеца лично на мен ми направиха тези изследвания:Пълни кървни изследвания......хламидия,токсиплазмоза,рубеола..............................!!
Хормонални изследвания,Проверка на проходимост на тръбите-цветна снимка,Изследвана щитовидна жлеза,антифосфолипидни антитела,микробиология

При половинката задължително разширена спермограма,хламидия
Това е което се сещам за сега!дано да съм ти била полезна и надявам се резултатите да са положителни!!!!Успех и скоро да се похвалиш!!!
 :lol:  :lol:  :lol:
Моля помогнете със съвет
« Отговор #2 -: Май 29, 2006, 09:59:34 am »
Щом казваш, че си имала проблем с тръбите, направи снимка задължително. Не съм сигурна, че от едни кални бани могат да ти се разлепят и разгънат тръбите. И хормони си пусни, щом си пила парлодел сигурно си имала проблем с Пролактина. Той джипито ще ти даде направление за гинеколог, а гинеколога за хормони, поискай и направление за ендокринолог, щом си имала проблем и с щитовидната жлеза.
А за съпруга ти, Ади ти е казала, спермограма и хламидия, само където те не се поемат от касата. Кажи само от кой град си, за да те насочим къде да направите спермограмата.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Моля помогнете със съвет
« Отговор #3 -: Май 29, 2006, 10:02:01 am »
общо взето, няма разлика между първичен и вторичен стерилитет по отношение на изследванията.
ти си имала сериозни проблеми с тръбите, които е възможно да са рецидивирали, отстранен ти е част от яйчника, което веднага навежда на мисъл за проследяване на хормони и овулация.
тоест, на теб ти трябва следното - цветна снимка за установяване на проходими тръби, изследване на репродуктивни хормони, проследяване на овулацията 1-2 цикъла чрез фоликулометрия.
генетични изследвания не ти трябват.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Моля помогнете със съвет
« Отговор #4 -: Май 29, 2006, 14:34:16 pm »
Цитат на: Mishel
Имам нужда от съвет -какви по точно изследвания трябва да направя при вторичен стерилитет?
.............
Къде се правят генетични изследвания ?
Ще бъда много благодарна на всички които ме насочат.БЛАГОДАРЯ ВИ !Успех на всички и скоро да се похвалите със две чертички.

Понеже питаш къде се правят генетични изследвания.
1. В София, в Майчин дом, 14 ет., при доц. Кременски..... След консултация с него, той ще ви насочи имате ли нужда и от кои точно генетични да изследвате.
2. В Плевен, свързи се с доц. Конова (има нейни кординати на много места в сайта).

Има и такива генетични, които на едното място се правят, пък на другото не се правят.
Не можеш сама да си ги насрочваш, нужна е консултация.

Подкрепям мнението на Джам, че на този етап на вас това е последното нещо което трябва да изследвате.
Вие имате едно дете, така че вторичния стерлитет едва ли е свързан с гените.

Твърде е голяма вероятността проблема да е от тръбите и това че ти е отстранена част от единя яйчник.
- Трябва да проследиш има или няма овулация 1-2 цикъла с фоликуметритрия.
- Да се изследват половите хормони, и не само те, добре е и тези на щитовидната да се видят. (вкл. и антителата ТАТ и МАТ)
- Снимка на тръбите. !!!!!!!!
- Ако се наложи  - лапароскопия.

Нещата не са подредени по хронолигичен ред. Но от някъде трябва да започнеш с изследванията.

След като навремето добре ти е повлияло калните бани в Поморие, защо не направиш сега лятото пак един курс физотерапия, и след нея направи цветната снимка.
Защото ако първо направиш снимката и ако се окаже че има проблем с тръбите, дори и да ходиш в Поморие, после пак ще е хубаво да се види какво е състоянието на тръбите. Пък 2пъти цветна снимка не е от най-приятните преживявания.
Калните бани могат да повиляят ако има малки сраствания. ПРи големи сраствания няма полза от физотерапията - тогава се прави лапароскопия.

И още 1 съвет.
Насочи се към специализирана клиника по стерлитет.
За да не те разтъкават и губят времето.
10 години са си доста време.
Къде живееш за да те насочим?

И СПЕРМОГРАМА, най-добре с морфология по критериите на Крюгер. Направена също в клиника по стерлитет.
Показателите на мъжа са динамични. За 10 години може и да са се променили, може и да не са. Но е важно да се провери това.
Успех и пиши как се развиват нещата при теб.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

MISHEL

Благодаря за бързите отговори
« Отговор #5 -: Юни 01, 2006, 14:15:09 pm »
Мили момичета,благодаря за бързите отговори.Исках веднага да пиша но нещо ми се скапа компа  :dontknow: Мисля да направя изследванията във Варна защото там ще бъда по-голяма част от лятото а и ако се наложи да ходя по-често има къде да остана.Доктора при който ходих 1-я път също е от там.Та се чудя при него ли да направя тези изследвания/но той е на частна практика/или при друг? :?: Може те ли да ми кажете в коя клиника и при кой лекар да направя изследванията във Варна?В нашия град незнам правят ли изобщо фоликулометрия а хормоналните са важни и просто не искам да рискувам.Имам и ощеу един проблем.Цикълът ми миналия месец дойде на 03.05. и по моите сметки трябва да дойде на 30.05 пак.Да ама не!?Няма никой....Това дали е нормално???Не смея и да си помисля нещо и тест да направя а тази неизвестност ми къса нервичките. :balk_160: Много се радвам че открих този прекрасен сай в които всички споделят съветват и най важното окуражават другите.БЛАГОДАРЯ ВИ!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Моля помогнете със съвет
« Отговор #6 -: Юни 01, 2006, 14:22:59 pm »
Мишел,
най-добре си направи тест за бременност като за начало. А за Варна специалисти по стерилитет са д-р Александров и доц. Маркова, техните координати можеш да видиш в подфоум Адреси на клиники... или на началната страница на Зачатие. Успех:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
Моля помогнете със съвет
« Отговор #7 -: Юни 01, 2006, 15:12:25 pm »

2 дни закъснение е напълно нормално,не се притеснявай.Освен това рязката смяна на климата също оказва влияне.С една дума факторите са много за закъснението.Но за да си по-спокойна направи си тест все пак.Личен пример-този месец ми закъсня с 8 дни  :)

Освен това не разбрах фоликулометрия ли искаш или хормонални изследвания?И за кой град говориш?Може момичета от същия град да те насочат.Успех
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Моля помогнете със съвет
« Отговор #8 -: Юни 01, 2006, 21:16:15 pm »
Мила мишел съгласна съм с Карелия че 2-3 дена закъснение  е нормално.Но ако се притесняваш направи един тест за да си по спокойна.Иначе за Маркова в Варна съм чувала много положителни отзиви.Дано всичко при теб да е наред и скоро да се похвалиш!УСПЕХ!!! :lol:  :lol: