0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

опити
« -: Декември 08, 2010, 12:02:04 pm »
Здравейте, от 2 месеца се опитваме да видим 2-те чертички, но нищо не става. Знам, че е още рано, но ме притеснява нещо друго. Преди 2 години ходих на нагревки, понеже имах салпингит и оофорит. След това всичко отшумя и не съм имала оплаквания. Вие какво мислите по въпроса? Дли да отида на доктор да ме прегледа или да продължим да пробваме. Не ми е ясно как действат тестовете за овулация. Благодаря ви предварително за отговорите.
*
Re: опити
« Отговор #1 -: Декември 08, 2010, 19:39:51 pm »
Извинявай, но салпингитът го лекува само с нагревки ли?

« Отговор #2 -: Декември 09, 2010, 11:48:12 am »
Слагах си вагинални свещички и пих лекарства, но не помня какви точно. Последно ходих на преглед началото на тази година и ми казаха, че нямам възпаление и е нормално. Чудя се дали да отида на профилактичен преглед сега, или да изчакаме и този месец...
*
« Отговор #3 -: Декември 09, 2010, 12:49:55 pm »
По принцип 2 месеца опити е твърде кратък период и не би трябвало да те притеснява, но като се има предвид, че си прекарала салпингит е хубаво да си направиш цветна снимка. Цветната снимка ще покаже каква е проходимостта на фалопиевите тръби, тъй като салпингитът е инфекция, която засяга тръбите. От тук следва да направиш и изседване за хламидии, защото хламидиите, гонококите и смесената чревна флора са най- честите причинители.

Иначе, ето статия за тестовете за овулация:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=426&Itemid=39

Информация за овулационния календар:
http://calendar.zachatie.org/work/HelpWhyCalendar

Препоръчвам ти да разгледаш  библиотеката на Зачатие, в нея ще намериш много полезни статии.
« Отговор #4 -: Декември 16, 2010, 22:48:33 pm »
По-добре иди да видят как са тръбите, както е казала Мецани. Знам, че два месеца са малко, но салпингита е голяма гадост и трябва да си сигурна дали всичко е наред. Моят салпингит го лекувах с много антибиотици и нагревки, влачих го година. Проверих си два пъти тръбите след това. Хубаво е да си направиш и изследвания за хламидия,микоплазми и уреаплазма.
« Отговор #5 -: Декември 17, 2010, 14:49:20 pm »
Благодаря ви за отговорите. Ще ида на преглед, за да съм сигурна в състоянието си.