0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« -: Ноември 19, 2010, 13:12:41 pm »
Здравейте на всички! Най-после се реших да се регистрирам във форума, след като открих колко е важно хората да споделят проблемите си. Накратко за мен - почти на 29г, от София, с 1 неуспешно икси поради много тежък мъжки фактор. При мен засега нищо не се откри. При нас причината за неуспеха май беше лошото качество на ембрионите.Бяхме при д-р Владимиров, но не сме доволни /не поради резултата/ и след седмица ни идва часът в клиника Малинов. И той си дойде, въпреки, че го записах преди 1г и 6м. :):) Напоследък хвърлях по едно око във форума да разбера за клиниката, как протичат нещата, какви процедури се правят и тн. За чакането с часове и протакването ми е ясно вече, с това съм свикнала. Прочетох обаче за някакви вливки, промивки и разреждания на кръвта с и без показания за това!!! Това ме обезпокои силно! На всички ли ги правят? В смисъл не е ли вредно това, четох, че в някои страни се отрича? Докторите обясняват ли дали има негативни последици? А и на всички ли правят биопсии, само там ли правят? Ще съм благодарна за малко инфо, че ме е хванало някакво шубе и съм много объркана!! За мен имунитетът е нещо, което не бива да се пипа, аз едва не умрях след 2 ваксини...като пример.??
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #1 -: Ноември 19, 2010, 13:32:19 pm »
Smilesearching  , добре дошла  първо!
Предполагам ,че може модераторите да преместят въпроса ти в текущата тема за Клиника Малинов.

Прочетох обаче за някакви вливки, промивки и разреждания на кръвта с и без показания за това!
Къде точно прочете това и кои  определя  и може да прецени има или няма нужда от дадена манипулация, освен лекаря?
Биопсиите съвсем не се правят  с нужда и без нужда , а и никои не те задължава за такава-поне аз останах с такова впечатление.При мен оставиха да реша аз дали ще правим или не биопсия .
Според мен още съвсем неоснователно се притесняваш  за неща ,които дори не са ти назначени.Изчакай си прегледа ,ако има нещо в решенията на лекаря ,което те притеснява, винаги може да поговориш с него.
Отделно ,предполагам ще направиш консултация с имунолозите, които са много вежливи и любезни ! , и с тях може да обсъдиш всякакви  проблеми  ,за назначаване на подходяща терапия.

Успех!
« Последна редакция: Ноември 19, 2010, 13:33:58 pm от nimika »


Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2010, 14:18:00 pm »
Биопсиите са с пожелателен характер, както и всички други манипулации.
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #3 -: Ноември 19, 2010, 14:21:10 pm »
Здравей и мерси за мнението :)Прочетох тези неща на няколко места в интернет, но няма как сега да ги намеря и приложа тук. Имах в предвид, че лекарите се презастраховат без показания някой път. Лично имах една позната, на която без показания за тромбофилия и слагаха фраксипарин....
Съжалявам, ако темата не е за тук, ще ме извините като за нова новеничка :)също така може и да ме е хванала някаква треска преди отиването в клиника, пък и тя нова за мен..!! :)
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #4 -: Ноември 19, 2010, 16:17:00 pm »
Аз също нямам тромбофилия, но си бия фраксипарин. Не си задавам въпроси, имам им пълно доверие и ако трябва и лайна ще ям /извинете за израза/, за да достигна целта си.
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #5 -: Ноември 19, 2010, 16:39:55 pm »
ОК, а те не ти ли обясняват защо се слага тогава? Примерно ако си здрав, защо да пиеш антибиотици? За лайната ясно, за хормоните също, ама там целта е ясна и конкретна.
*
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #6 -: Ноември 19, 2010, 16:44:07 pm »
Smilesearching аз имам 1 инвитро при Стаменов - успешно без "вливки, промивки и разреждания на кръвта" както си се изразила. Явно не се е налагало, а ако кажеха, че се налага и това щях да направя. Както е писала nimika първо се срещни с доки, поговорете и след това му мисли :) но знай че трябва да имаш пълно доверие на лекаря си иначе нещата не се получават. Не пристъпвай със страх и недоверие. Успех от мен
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #7 -: Ноември 19, 2010, 17:15:00 pm »
Да, да, и аз се хващам, че страхът ме е треснал, защото ми наближава датата за преглед :)Много странно, хората обикновенно се страхуват от първия път!
Мерси за съвета, мисля да се вслушам!
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #8 -: Ноември 19, 2010, 17:56:09 pm »
Фраксипаринът,освен за тромбофилия,се бие за по-добър кръвоток към плацентата и по-добро осигуряване на хранителни вещества към плода. :wink:
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #9 -: Ноември 19, 2010, 19:27:12 pm »
в интерес на истината аз също споделям опасенията на Smilesearching. Докторите (по принцип) наистина се застраховат с различни методи. Аз лично за себе си съм решила следното: ако нямам показания черно на бяло, т.е. изследване и доказани отклонения в някои показатели, аз не приемам терапия за "застраховане". Още повече ако се отнася за имунологията. За съжаление ми се наложи да задълбая в темата ревматоидни заболявания и се ужасих от безпомощността на медицината относно имунологията. Така че нещо, което все още не се познава добре. По-добре при мен специално да не се месят.
Smilesearching според мен е много важно да обясниш за ваксините и какво точно се е случило с теб в следствие на тях. Не пропускай този факт - важен е.
Успех!
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #10 -: Ноември 19, 2010, 20:01:49 pm »
Абсолютно, и аз съм на мнение, че с тези неща трябва да се внимава! Аз си мисля, че лекарите преценяват при кой може да мине и кой до колко се е запознал с нещата :) На нас ни предлагаха инсеминации при спермограма с 3% по крюгер!!! Тогава четох много и взех решението за икси....не, че то успя, де :):):) Но винаги ще си спомням с усмивка за това.
Дано в новата клиника да не е така!
*
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #11 -: Ноември 26, 2010, 20:14:49 pm »
На мен не са ми предлагали биопсия и промивки,нито нещо за разреждане на кръвта.Вливания са ми правили защото имам проблем с антителата на щит.жлеза.До колкото знам в САЩ правят вливки на всички превантивно 1 път 10 дни преди трансфер.Естествено ако имаш нещо против можа де откажеш вливка.Но мисля че една биопсия би могла да даде отговор на въпроса,защо не се е получило първият път.Пожалавам ти успех.
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #12 -: Декември 04, 2010, 11:35:48 am »
Благодаря ти, DESI2! Относно моя имунитет винаги съм имала опасения, че нещо ще изкочи....цял живот страдам от тоя имунитет. Просто чух, че се прави с или без показания и се наплаших. Явно страшно много народ има такива проблеми, за жалост! При нас основния проблем е много тежък мъжки фактор. Самите ембриони на 3 ден си бяха фрагментирали.....При мен нещата са ОК...хормони, тръби, лека стимулация. Мина първия преглед при д-р Стаменов. Обърках се още повече. Прегледа ми изследванията и се хвана за TSH. При Владимиров границите са 0.2-4.5, при мен е 3.6....Поради тези граници съм била сигурна, че е ОК. След това като се просветих, разбрах, че не е ОК....От тогава ми е зле и съм смазана просто, нямах сили дори да пиша тук. Пусна ми изследване za TSH, TAT, MAT. Не отидох да взема презултатите, защото ги предполагам. Майка ми има много болести, прегледах и документите да видя дали няма Хашимото. Е, има, а дори не знаеше. Не й се сърдя,просто никой не й е казал. Но жената си има 3 бременности и ме изгледа едно такова опулено...:):):). Е, ако не бяхме за иски и аз можех да не знам. Преди 2-3 месеца ми гледаха щит. жлеза и си беше наред, аз за това си бях спокойна! А то какво се оказва, че едва ли не почти всяка жена има някакви отклонения! Днес мъжкия е на спермограма, да видим и там има ли все още някой и после ще решаваме. Поне разбрах, че с ядосваници нищо няма да променя.....За вливките ми е ясно, че ще откажа, просто знам как реагира организма ми към почти всички лекарства, а и не е граранция за нищо. На него му изписаха Трибестан и вит. Е, но положението му стана по-зле като резултат и го спря. Аз си мислех, че поне на секс ще го удари като вдига постоянно самолета :) то поне това беше хубавото, ама и много бързо кацаше тоя самолет :):):)
Та така. Ще видим до къде ще я докараме. Хубавото е, че се разбираме и нещата не са се променили помежду нас :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #13 -: Декември 06, 2010, 12:05:03 pm »
Smilesearching ,  успокои се малко .Ако прочетеш , ще видиш ,че има двойки с много по-сериозни проблеми , преминали през какво ли не  като процедури и изследвания.Заради едно ТСХ  ,недей да се   тормозиш толкова-ще си пиеш тироксина , ще влезе в граници и готово.Да -мноог жени може да имат отклонения  в  ТСх , и никога да не разберат , и да забременеят и родят , но при нас  щом нещата са дошли до АРТ - значи всяко "препъни камъче" трябва да се  премахне.
За вливанията  - не разбрах излязала ли е и  правила ли си имунология , за да се притесняваш толкова от евентуални вливания.Пак казвам и да имаш някакви притеснения - сподели ги с д-ра и имунолозите и заедно ,ще намерите правилното решение.


Re: Въпрос за клиника Малинов, д-р Стаменов
« Отговор #14 -: Декември 07, 2010, 16:14:25 pm »
Еййй, верно съм паника и все едно ще ми е за първи път  :oops: ТСХ-то пак си е 3.6 ама доколкото разчитам резултатите, няма анти-тела :) Друго не сме пускали все още, час за док в края на януари. Обещавам да не се панирам особено предварително!!! Преди много се изнервях от чакането с месеци до процедура, но сега си знам и не ми прави впечатление. Благодаря на всички за отговорите :):)