Миличка, само се успокой. Няма страшно щом си в ръцете на Александров и Ковачев. Както и на лични ти писах - не е толкова страшна процедурата, Евро ти го е обяснила толкова нагледно. А моята тема - ами просто не я чети, че аз съм едно "медицинско чудо"
. Само искам да ти кажа, че ефект има и то доста добър. Спомни си защо го правиш и страхът ще избяга
.
До колкото знам се прави ден или два преди ЕТ и по-този начин улеснява нетравмиращо преминаване на катетъра при ебмрио трансфер, което както знаете е МНОГО важен и тънък момент.
Само лека поправка, миличка Евро, като не претендирам да съм права. Бях чела някъде, че поставянето на ламинария би следвало да бъде в месец, предхождащ стимулацията. Дори бяха ползвали термина "нестимулиран цикъл" ...или нещо такова.
Сондажи, подходящи катетри и премедикация му е майката!
А за това колко си права ...... Моят първи трансфер май се оплеска именно поради тази причина - непоставяне на ламинария.
Съни, не знам колко се успокои, но бъди сигурна, че пътя за безпроблемен трансфер е именно този. Аз лично смятам, септември когато отново правя процедура, да поискам отново да ми сложат ламинария. За по-сигурно
Успех и пиши как е минало.