пп Без да ми се смеете,моля....имам въпроси...(сигурно съм дебела къдрАва оФца... ) ама...
Не се коси
Филмът се гледа трудно. Аз опитах да "хвърлям едно око" от кухнята, ама не става така. Накрая седнах, втренчих се и... после си поревах
1во Момичето(Лукреция) ожени ли се в крайна сметка за французина?? В края на филма дадоха една клошарка,тя ли беше??Не се ожениха и да, тя беше клошарката...
2ро Какво се случи с циганката,и туй не ми стана ясно...Важното е, че остана Човек. Фактологията ни я спестиха, но се подразбира, че си е платила скъпо за това. Сигурно най-голямата цена е това, че се отдели от децата си, които обожаваше.
3то Жената,забравих й името ,от мъжа си ли забременя или ....?Или послуша съвета на Марта Вачкова?Ами.... аз мисля, че нарочно е търсен този ефект...
Ако проследим фактите - беше само фантазия. Или поне за мен, героинята беше чудесна жена и някак не ми пасва варианта, да е излъгала. Дори да е изневерила, не би излъгала, какъвто и да е залога. Но нарочно ни оставиха доза съмнение. Т.е. всеки зрител да го тълкува според собствената си нагласа.
Но не съм сигурна, аз може и да не съм догледала внимателно.... Нека момичетата да кажат.
4то Всички тези различни казуси по едно и също време ли се случват?Май не??Не. Началото беше някъде през 60-те год. на миналия век (ако не греша..), а края - в новите времена. Но то и в това имаше подтекст
- какво значение има времето, като съдбите на героините нямаше да са по-различни, ако им разменим времето, в което живеят.
Както казаха момичетата в началото на темата, това е основната идея на целия филм - Уж живеем в нов век, но колко много неща от народопсихологията ни са останали в миналия...
Наистина, хубав български филм!