0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: да си купиш бебе
« Отговор #20 -: Ноември 15, 2010, 11:25:12 am »
Викат социалните. Така ми казаха.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #21 -: Ноември 15, 2010, 11:36:31 am »
Хора, има 10 8O агенции които би следвало да се грижат и защитават правата на децата. 10!!!!!
Колко удобно нали? Дава мегдан за прехвърляне на топката до свършека на света. И в никой конкретен случай виновни няма. Просто супер.
Възмутена е слабо казано за чувствата ми по време на предаването. Въпросния индивид от женски пол (майка няма как да я нарека), само затвърди мнението ми че - "СПРАВЕДЛИВОСТ НЕ СЪЩЕСТВУВА ......" няма да пиша продължението на цитата, че е гадничко.

п.п. не ви крещя, той така говори
« Отговор #22 -: Ноември 15, 2010, 11:42:42 am »
Уви, аз мисля че тези "сделки" се правят именно с цел търговия с органи. Блу Скай е права, в европейските държави няма деца за осиновяване, но пък има достатъчно информация и възможностш, както и регламенти, за осиновяване на деца от бедни страни.
В продължение на този мисъл следва: В бедните страни като например в България,ако си подал документите за осиновяване като български гражданин живеещ в БГ.социялните веднага ти казват:"оо, вижте сега по домовете няма българчета,но дано имате късмет :lol:"
Но , ако си чужденец и искаш да си осиновиш българче,вероятно там не става дума за късмет :lol:....
Има и трети вариянт,като например, независимо какв си винаги можеш да си го купиш нелегално от циганката или съвсем легално от....сещайте се :lol:
Колкото до Карбовски и на мен не ми е от любимите,но не мисля, че беше злонамерен в случая.А за рейтингите и хонорарите на разни журналисти или други подобия трябва да знаете, че ако не е този ще бъде друг....там винаги се намира кой :lol:
най-смешното ми се видя разговора между Карбовски и полицая от Сандански ,който тъка и не разбра дали купува или продава бебето :lol: :?....и се получи едно КУПУВА-ПРОДАВА като на фондовата борса :?...
не харесвам Карбовски точно заради отразяването на жестоката реалност в което живеем :(...
извинявам се за песимисма!

« Отговор #23 -: Ноември 15, 2010, 11:51:48 am »
  Възмутена съм от това което гледах преди малко,
"състрадателната" Джуджи преди малко в "На кафе"направи следното изказваве /малко в страни от темата/ по повод вчерашното предаване
цитирам - Човек за да няма деца имало ред причини,но това не му давало извинение като осиновява дете да има претенции,Да не гледал бяло ли е,с дълги пръсти ли е,тъмнокосо........трябва да осинови каквото му се предложи.
  Тази идиотка въобще чу ли се,някаква си там си оставя детето защото било с недъг,и понеже аз не мога да имам трябва да се грижа за детето понеже на нея и кефнало да го остави.Меко казано съм възмутена,бясна съм
не гледам такива кафета и чайчета, но това което въпросната "състрадателната" Джуджи каза в ефира е тъка на практика и независимо какво си писал в заявлението,те ти предлагат а ти едва ли не си длъжен да приемаш каквото ти дават, защото може и да не виждаш друг път :?...останалото не ми се пише,защото е много гадно :(
« Отговор #24 -: Ноември 15, 2010, 11:54:03 am »
Но , ако си чужденец и искаш да си осиновиш българче,вероятно там не става дума за късмет :lol:....

Чужденците не осиновяват българчета, Ваня. Легално нещата стоят така. За да бъде предложено едно дете от български етнос на чужденци, то трябва да има отказ от трима български кандидат-осиновители. Осиновяват циганчета /за тях разлика напрактика няма, все са чужденци/или българчета, отказани заради заболявания. А относно заплащането, едва ли целият харч около международното осиновяване илиза по-скъпо от пазара на бебета на черно, тъкмо това ме кара да мисля, че целта на купувачите на черния пазар не е отглеждане на детето :(

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #25 -: Ноември 15, 2010, 12:22:43 pm »

Чужденците не осиновяват българчета, Ваня. Легално нещата стоят така. За да бъде предложено едно дете от български етнос на чужденци, то трябва да има отказ от трима български кандидат-осиновители. Осиновяват циганчета /за тях разлика напрактика няма, все са чужденци/или българчета, отказани заради заболявания. А относно заплащането, едва ли целият харч около международното осиновяване илиза по-скъпо от пазара на бебета на черно, тъкмо това ме кара да мисля, че целта на купувачите на черния пазар не е отглеждане на детето :(

Моето лично мнение е друго...
Да, съгласна съм ,че купувачите от черния пазар не винаги го взимат да го олеждат докато порасне, но не е вярно, че чужденците не осиновяват българчета...това е бла-бла и социялните и др.фондации и институции занимаващи с международното осиновяване си знаят "работа"...кави 3 подписи или 3 обаждания по телефона?...
а кой каза, че не е легално? :lol:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #26 -: Ноември 15, 2010, 12:32:30 pm »
Не знам дали е за рейтинг или не, не ме интересува, факт е обаче, че Карбовски показва нещо, за което държавата трябва да се погрижи и да вземе мерки. В крайна сметка дали е циганче или българче няма значение - утре може да се случи на всеки това нещо. За мен това, че няма работеща институция, която да защити децата е по-страшно :(
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #27 -: Ноември 15, 2010, 13:38:35 pm »
Ще направя едно уточнение, понеже от предишния ми пост излиза наистина, че съм "анти-циганите" и конкретно деля децата на "техните" и други. Не. Каквото написах там, взимайки повод от поредното безобразие и безхаберие, свързано с дете в държавата ни, важи с пълна сила за всеки такъв "родител", независимо от етноса и гражданството му. Просто, най-често тези неща се случват именно с ромските деца, не че няма подобни случаи и с етнически българчета, или деца от други етноси.

Институции има и то прекалено много явно и за това има кой на кого да прехвърля топката в такива ситуации. То са агенции, то са отдели в министверства, то са една сюрия държавни служители, които неясно с какво се занимават в крайна сметка. Понеже възникне ли такъв проблем, или сходен - вечно някой вдига рамене и "няма достатъчно правомощия", да хване за вратлето една такава хубостница и да я "сложи на място".
Не съм юрист, но мисля, че и закони има предостатъчно и то не от онзи ден, въпросът е защо никой не ги прилага? Елементарен пример само. В дадена болница отива да ражда 14 годишно момиче, възрастта на такава родилка сама по себе си е повод да се заемат със случая всичките там агенции, полиция, прокуратура и пр. Тази родилка е ДЕТЕ, очевидно е налице сексуално престъпление и това само за старт...вие да сте чули от многото такива случаи, да е издирен "таткото" на такова бебе, да е подведен под отговорност за секс с малолетна? Поне това. Родителите на такова момиче да са привикани в полицията, да им се поискат обяснения как са допуснали изобщо някой да прави секс с детето им, някой да им е отнел родителски права? Такива ги дават по телевизията като атракция и те пред камерите открито си признават, че "оженили" щерката, понеже видите ли такава била традицията при тях т.е. открито са сводничили и не го отричат даже... И за награда на всички участници в такава ситуация, държавата започва да снася помощи за млада, самотна, социално слаба майка и не знам какво още, вместо няколко човека да търкат пейките в съда и после някоя килия в затвора. И девойчето като роди още едно-две деца, ей така и му идва нанагорно да ги гледа, вземе че ги тръсне в някой дом за отглеждане, пък после на нас ни казват да пуснем СМС, че да помогнем да ги гледат по-добре.

Евала както се казва.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #28 -: Ноември 15, 2010, 14:03:42 pm »
Предаването не целеше да покаже продажбата на бебе - както някой по-рано написа, Карбовски не открива топлата вода. Самият той показа репортаж от 2006 г., в който се случва същото. Предаването целеше да покаже, че в случая няма единна работа между инстистуциите, а само подхвърляне на топката. За чий звъняха в Сандански, от където е майката, при положение, че тя беше в студиото на Нова на летището. Трябваше да дойде който и да е полицай на място и да закопчае майката за опит за продажба на дете - това, доколкото знам е незаконно.
Как може да няма институция, която на място да вземе детето?!

Относно циганите - те ще продължат да продават децата си. Дори и в БГ да се създаде система, която предотвратява такава продажба, тогава родилките ще отиват в Гърция, там ще раждат и на място ще се припознава бебето. Те няма да ползват презервативи, спирали и противозачатъчни. Няма да си ваксинират децата, защото според тях "Така ги правят да не могат да раждат" (това съм го чувала от циганки). Преди време говорих с Ю. Дончева, когато в една лекция в НБУ обясняваше, как горгите цигани са репресирани и как видиш ли трябва да ги интегрираме. После я попитах, защо не им дават презервативи. Тя обясни, че дават безплатни, но циганките казват, че мъжете им ще ги бият, ако ги накарат да ползват презервативи. Виж за противозачатъчните не се сетих да питам.

И последно - не съм от най-големите фенове на Карбовски, но ми се случва да гледам някои предавания. Казвате, че няма разследваща журналистика или че е слаба. Иронизирате го как е реагирал и е питал Гала "Нали не правим нещо лошо". От телевизора изглежда много смешно, дори фалшиво, но мога да ви уверя, че той ИМА защо да се страхува, затова я попита. Защото нищо не му гарантира, че това дете няма да бъде върнато на майката и отново продадено, нищо не му гарантира, че хората от по-високо, които си затварят очите утре няма да взривят апартамента му. Защото в БГ с разследващите журналисти обикновено се случва нещо неприятно. Всъщност нищо не му гарантира, че тази майка заради това, че я е разкрил, утре няма да бъде пребита до смър от циганина, който я чака в Сандански и Карбовски много ясно съзнава, че ако това се случи, отговорният е той.
Работата на журналиста хич не е лесна, въпреки, че понякога изглежда смешна.
[/url][/url]
« Отговор #29 -: Ноември 15, 2010, 18:26:00 pm »
разбира се, че е нормално да се страхуваш за живота си при такива показани случаи когато в работата си засягаш чисто престъпници, камо ли да са и цигани :?
Чест му прави на човека, че все пак беше достатъчно смел да показва това нещо и понеже май беше на живо една част от предаването , много добре се видя, че институциите ни са гола вода и Карбовски допусна няколко грешки дори от журналистическа гледна точка за което е възможно да му дърпат ушите не само циганите от махалата в Сандански,но и от някой от шефовете в една телевизия :lol:
Чудя се, обаче кога ще се направи продължение и с най-големият табу на тази тема....искам да гледам и как ги продават и по другият начин, а не винаги по лесният...
Кажете ми как се живее с мисълта, че си бил принуден да си купиш дете? :?
Та, въпросът ми е: да купиш или да не купиш! :?
Иначе, продавачи винаги има и бих казала дори в по-развитите страни ще се намери :?...
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #30 -: Ноември 16, 2010, 16:04:11 pm »
Знаете ли, иска ми се нещата да стоят по различен начин. Много ми се иска. Дано малко по малко стегнат законите и държавата не позволява да се продават децата и. Много е жалко всичко това. И глупостите които се изсипаха в пресата на последък преляха чашата и опънаха нервите на много хора. Ние се борим да направим живота по добър за всички. Дано стане по добър..
А онзи цигански парцал заслужава да бъде наказан. Държавата и законът трябва да се погрижат за нея и всичките парцаланки като нея.
Няма да забравя преди 5 години се прибирахме от Австрия, на границата останаха изненадани, че сме Българи, много сме били "бяли".  8O Това все още е голям шок за мен.  :x Както се казва "циганизацията" ни е по цял свят, и той е вдигнал ръце от нея и иска да ни я върне... Всички са вдигнали ръце от нея, защото са позволявали и все още позволяват да им се катерят по главите и да си правят каквото желаят.
Пак казвам, съжалявам за хората от ромски пройзход, които работят, плащат си данъците и учат децата си. Шапка и свалям за труда и усърдието. Знам, че не и е лесно и ги поздравявам сърдечно.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0