Здравейте мили момичета, обръщам се към вас защото смятам, че има доста сходни с моя проблем и се надявам да получа отговор на доста въпроси! Започвам отначало. Правим опити за бебе от август мин. година, но резултат никакъв. Януари тази година отидох на профилактичен преглед и се установи, че имам ПКЯ и нямам овулация. До тук добре, разбрах, че това се оправя, но също така се оказа, че имам и полип в церквилния канал, който най-вероятно пречи на едно бъдещо забременяване,затова ще си правя хистероскопия другия месец. Притеснява ме друго-вчера посетих д-р Капка Атанасова в Майчин дом и тя ми назначи да пия Metfogamma 850? Прочетох листовката и се оказа, че това лекарство е за лечение на неинсулинова зависимост тип захарен диабет!!!
. Въпросът ми е следният - по какъв начин помага това лекарство за ПКЯ, при условие, че нямам диабет и не ми е назначено изследване на захарта?
Не е препоръчително да се пие ако нивото на захарта е нормално, а аз пак казвам, че намам никаква представа моята в какви норми е!!! И още нещо, какво мислите за д-р Атанасова, някой посещавал ли я е? Моля дайте съвет какво да правя с това лекарство. Нека ако някоя от вас го е пила по предназначение за ПКЯ да пише!