0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

« Последна редакция: Ноември 03, 2007, 21:37:24 pm от rally_pat »
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Ваксинация срещу ЧПВ - инфо на HPVGard (бел. мод.)
« Отговор #1 -: Ноември 06, 2007, 10:44:10 am »
Благодаря за информацията sugari, отдавна искам да попитам - след като имам вече открит HPV и съм II група мога ли да се ваксинирам?
Ще задам въпроса и на посочения сайт, но ако има някое момиче, сблъскало се с този проблем, нека да сподели.
« Отговор #2 -: Ноември 06, 2007, 13:04:11 pm »
Това е линк към една статия , която четох наскоро. http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-10-30&article=209243
Моето лично мнение е , че все още не се знае какви ще са страничните ефекти и последиците от тази ваксина.
« Отговор #3 -: Ноември 06, 2007, 13:22:21 pm »
На рекламата, която върми, със ситни букви пише за жени до 26 години.

lb2f
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #4 -: Ноември 06, 2007, 14:04:23 pm »
На рекламата, която върми, със ситни букви пише за жени до 26 години.
Защо ли?  :?
Това, което прочетох в статията ме озадачи.
Мъжа ми държеше да проверя дали ще ми подейства на мен тази ваксина и да разуча подробности. Аз съм фамилно обременена - майка ми е оперирана от рак на гърдата, а дядо ми е починал от рак.
« Отговор #5 -: Ноември 06, 2007, 14:31:50 pm »
Миси, питай док като отидеш. И там съм виждала брошури на ваксината.

lb2f
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #6 -: Ноември 07, 2007, 09:17:38 am »
Консултирах се с онкогинеколог. Той ми каза, че тази ваксина се препоръчва само при млади жени, които не са започнали да водят полов живот. При жени с открит HPV не се препоръчва.
« Отговор #7 -: Ноември 07, 2007, 09:42:47 am »
Консултирах се с онкогинеколог. Той ми каза, че тази ваксина се препоръчва само при млади жени, които не са започнали да водят полов живот. При жени с открит HPV не се препоръчва.
Като цяло май гилдията /на онкогинеколозите/ не препоръчва тази ваксина ... по ред причини ...
*
« Отговор #8 -: Ноември 07, 2007, 21:46:43 pm »
Момичета, в Англия пък даже има кампания относно тази ваксина и слагането и на девойки от 12 годишна възраст. От доста време го говорят и по телевизията и последния път съобщиха, че започват да я слагат. Казаха, че е за превенция, но нямало 100 процента гаранция; всъщност, както с всичко.
« Последна редакция: Ноември 07, 2007, 21:54:36 pm от DivaRoza »
« Отговор #9 -: Ноември 07, 2007, 22:07:47 pm »
Отдавна се 4удя за тази ваксина дори с майка ми си говорехме да питаме да си я направя,а и нали сега взеха да я рекламирват по телевизията......., но нещо не съм сигурна,някой дали си е направил.............??????????????
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #10 -: Ноември 08, 2007, 14:35:31 pm »
Виктория, консултирай се с доктор, аз писах по-нагоре, че на мен ми казаха, че не се препоръчва на жени, водещи полов живот. Може би затова и на самата реклама пише с малки букви - за жени от 19 до 26 години.
Аз имам HPV, горихо ми го преди 3 години, оттогава се следя редовно - 2-ра група PAP съм, препоръчаха ми намазване с solcogyn.
Моля ако някой е използвал този препарат да сподели.
« Отговор #11 -: Ноември 08, 2007, 22:18:16 pm »
Благодаря за  съвета misi и без това съм малко отрицателно настроена з атези ваксини а и специално за рак........
« Отговор #12 -: Ноември 12, 2007, 00:27:47 am »
Имам доста инфо по въпроса, и то от преди рекламите ТА...ваксината е разработена срещу топове 16.18.6.11 , а типовете са над 100 , та да приемем , че съм ваксинирана , то не е гаранция , че няма да лепна друг тип...това си е лотария 4 от 100.В Гърция има 2 смъртни случая , а тук при нас ваксинираните пробно жени (500) са на трета игла , което ще рече , че ваксината се слага на три пъти и те сега са на третия,,какви са ефектите ше се разбере след години,..!И не е за жени от 19 -26 ,а от 9-13 god . и то според развитието.Тази ваксина се води един вид профилактика!Разработвана е и лечебна ваксина , но тя не е успешна и няма много инфо за нея!
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2010, 13:48:44 pm »
Здравейте момичета :)))
Аз също четох доста негативна информация за ваксината, но реших да си я сложа. Сложила съм си само първата доза и (слава Богу) нищо ми няма. Но имам въпрос за забременяването....В листовката, а и в интернет, четох, че когато жена забременее преди или по време на ваксинациите, има случаи на бебета с увредени мозъчета. Понеже с половинката ми мислим за деца, искам да знам колко време след последната ваксина мога да забременея без такъв риск? Всеки иска здраво бебе и няма да позволя да причиня нещо подобно и то заради ваксина. Ако имате някаква информация, моля споделете!