0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mkk

Какви са симптомите на високия пролактин?
« Отговор #60 -: Февруари 08, 2006, 14:35:39 pm »
Здравейте !
Честно казано, нищо не разбирам.Вчера ходих да ми вземат кръв за пролактин. Изрично попитах докторката и тя каза , че мога да ям да пия кафе, само да са минали 3 ч. след ставане от сън. Нито са ме карали да лежа преди това , влязох седнах и ми взеха кръв.
 Вие тук друго казвате?
Това значи ли , че резултаът няма да е надежден?
« Отговор #61 -: Февруари 08, 2006, 14:46:54 pm »
Виж, МКК, най-важното е да не са пипани гърдите. Това за кафето и закусването са си градски легенди ;)

Изчакай резултата, не го мисли от сега. Ако е висок - тогава повтаряш изследването без кафета, закуски, напрежение.
*

Vani

Относно пролактина.
« Отговор #62 -: Февруари 08, 2006, 16:13:17 pm »
Всяка жена, която има такива симптоми - нередовен цикъл, гадене, постоянна сънливост и отпуснатост, напрегнати гърди трябва да си направи задължително изследване на пролактина. Аз самата имам такъв проблем. След месеци ходене на гинеколог и ендокринолог най-накрая се сетиха да ми го напишат за изследване. Оказа се десет пъти по-висок от горната граница. Високия пролактин подсказва че може да има проблем с хипофизната жлеза. Трябва да се направи ядрено-магнитен резонанс, а не скенер защото ЯМР е много по точен и ако има някакъв микро-аденом в нея той ще я покаже. Докато скенера няма. Не пийте този бромокриптин. По новия му вариант е Парлодел на швейцарската фирма Новартис. А най- новото и най-ефикасно лекарство е Достинекс. Скъпо е но наистина лекува. Пие се един или два пъти седмично, по едно хапченце. Другите само потушават проблема и след като ги спрете всичко е по-старому. Пила съм ги и знам. Не оставяйте нещата просто ей така. Високия пролактин блокира и отделянето на яйцеклетка. Организма си мисли че е или бременен или в менопауза. Трябва веднага да си правите изследвания и да се консултирате с добър специалист! Ще ви препоръчам горещо д-р Кирил Христозов - ендокринолог от Варна практикува и в МЦ "Сириус" - Варна. Ако ендокринолога не е добър ще ви тъпче с бромокриптин, докато не се принудите от състоянието си да не потърсите добър лекар. Желая Ви успех!
*
« Отговор #63 -: Февруари 08, 2006, 21:42:55 pm »
Blagodarq ti,Little_rabbit,to4no v tova se samnqvax.Drugata sedmica 6te go izsledvam pak.Mislq da potarsq i drugo mnenie.Tozi doktor e mnogo zaet.Pri nego mnogo se 4aka i ne mi otdeli mnogo vnimanie.
*

mkk

« Отговор #64 -: Февруари 14, 2006, 18:10:16 pm »
Blagodaria little_rabbit :)
izchakah rezultatite i  vsichko e nared:)
*

mkk

« Отговор #65 -: Февруари 14, 2006, 18:12:30 pm »
И извинявайте за латиницата :D
Re: Относно пролактина.
« Отговор #66 -: Февруари 15, 2006, 10:28:58 am »
Цитат на: Vani
Всяка жена, която има такива симптоми - нередовен цикъл, гадене, постоянна сънливост и отпуснатост, напрегнати гърди трябва да си направи задължително изследване на пролактина. Аз самата имам такъв проблем. След месеци ходене на гинеколог и ендокринолог най-накрая се сетиха да ми го напишат за изследване. Оказа се десет пъти по-висок от горната граница. Високия пролактин подсказва че може да има проблем с хипофизната жлеза. Трябва да се направи ядрено-магнитен резонанс, а не скенер защото ЯМР е много по точен и ако има някакъв микро-аденом в нея той ще я покаже. Докато скенера няма. Не пийте този бромокриптин. По новия му вариант е Парлодел на швейцарската фирма Новартис. А най- новото и най-ефикасно лекарство е Достинекс. Скъпо е но наистина лекува. Пие се един или два пъти седмично, по едно хапченце. Другите само потушават проблема и след като ги спрете всичко е по-старому. Пила съм ги и знам. Не оставяйте нещата просто ей така. Високия пролактин блокира и отделянето на яйцеклетка. Организма си мисли че е или бременен или в менопауза. Трябва веднага да си правите изследвания и да се консултирате с добър специалист! Ще ви препоръчам горещо д-р Кирил Христозов - ендокринолог от Варна практикува и в МЦ "Сириус" - Варна. Ако ендокринолога не е добър ще ви тъпче с бромокриптин, докато не се принудите от състоянието си да не потърсите добър лекар. Желая Ви успех!

И аз бях с висок пролактин и основното ми оплакване беше сънливостта! Смених 4 ендокринолога! Толкова 'известния' д-р Христозов ми даваше рецепта за тироскин и прегледите му минаваха без дори да ме погледне - буквално имам предвид!!! Пишеше си в листите и накрая си вдигаше главата за довиждане!!!
Аз също ходя в Сириус, само че при друг лекар и не че съм във възторг, но имам подобрение. От тук нататък не знам вече при кого и какво да правя...
Re: Какви са симптомите на високия пролактин?
« Отговор #67 -: Февруари 16, 2006, 16:40:34 pm »
Здравейте, момичета! Не знам дали съм точно по темата, но ви пиша. Заинтригува ме темата. Аз също като вас съм със сериозен гинекологичен проблем. Имам две операции  - кисти на яйчниците, при които единия ми яйчник е напълно отстранен, а от другия - голяма част. От втората оперция насам - март 2004г., нямам менструация, пролактинът ми е висок,а естрадиола много нисък. Ходих при много "светила", но всички съжалително (ох как го мразя този погред) ми отвръщат, че вече нищо не може да се направи и да мисля за осиновяване. На 27г. съм и с приятеля ми много искаме детенце, но след втората операция сме напълно опустошени. Имам всички признаци на менопауза - топли вълни, изнервеност и т.н. Сигурно и вие, като лекарите ще кажете, че всичко е загубено, но аз тайничко се надявам да се сбъдне голямата ми мечта - ДА ИМАМ ДЕТЕ! Оперирана съм в "Майчин дом", но сега съм решила да отида в Центъра за репродуктивно здраве "Надежда" при д-р Стаменов. Аз съм от Русе и местни лекари ми го препоръчаха. Ако се сетите нещо, много ви моля да ме посъветвате
« Отговор #68 -: Февруари 16, 2006, 18:31:34 pm »
Здравейте момичета, и аз имам проблем с пролактина но от прочетените по-горе симптоми аз единствено имам напрежение в гърдите преди цикъл и за да го вкарам в граници пия вече за втори път Бромокриптин но по много по различна схема: започвам с 1/4 докато стигно до 1т дневно за около 10 дни, в момента пия хапчетата и другата седмица пак ще си изследвам стойнистите на пролактина.  :lol:
« Отговор #69 -: Февруари 16, 2006, 20:56:06 pm »
Цитат на: marina
Здравейте момичета, и аз имам проблем с пролактина но от прочетените по-горе симптоми аз единствено имам напрежение в гърдите преди цикъл

Мацки, това не е симптом на висок пролактин. И аз го имам, някои цикли гърдите ме болят от деня след ову та чак докато ми дойде, че дори и първия ден на М. (това прави 16-17 дни). Други цикли ме болят само 7-10 дни. Различно е. Единствените цикли без болка са тези, в които нямам ову (нормално се случва веднъж годишно). Така че болезнените гърди преди М са показател за наличие на прогестерон в тялото, а не на повишен пролактин.

За справка - моят пролактин е 137,74 (при референтни граници 59-619) и при неспазени изисквания за взимането на кръв за изследване на този хормон. Доста е нисичък, ми се струва. (даже ми хрумва еретичната мисъл - ами ако бях спазила изискванията, дали нямаше да се окажа под долната граница на нормата ;) )

За съжаление прогестерон не съм изследвала, така че не знам дали болезнените гърди не са симптом на повишен прогестерон, както предполагам.
« Отговор #70 -: Февруари 18, 2006, 14:46:56 pm »
Здрасти little_rabit, миналата година когато си изследвах пролактина стойности те ми бяха първо 1700 след няколко дни 900 след това 750 при нормални стойности 500 след като пих Бромокриптин пролактина спадна на 250,а тази година януари месец правих изледвания в друга лаборатория там при стойности от 1-23 моя пролактин беше 43 и за това пак съм на Бромокриптин, но симптомите който другите момичета описват при мен липсват с изкючени на напрежението в гърдите но и аз смятам че това е нормално преди цикъл. А другите ми хормони са в граница.
« Отговор #71 -: Февруари 18, 2006, 18:45:41 pm »
Марина, предполагам, че високият пролактин няма симптоми.

При теб е добре, че пролактина е овладян вече  :D

Късмет!!!
« Отговор #72 -: Февруари 19, 2006, 11:24:16 am »
Цитат на: monika
Pacientka sam na Todorov ot "Bratq Todorovi".Toi mi pusna izsledvane na tozi xormon kogato bqx okolo desetina dni sled kato mi be6e sprqlo i sled mnogo obstoen pregled na gardite.Stoinostite mi bqxa dosta zavi6eni.Ta mislq pak da go izsledvam.

Абе, този "доктор" докога ще продължава така?
*
« Отговор #73 -: Февруари 20, 2006, 21:23:25 pm »
I ti li si bila pri nego?Ima6 li niakakvi vpe4atlenia?

Пиши на кирилица!
« Отговор #74 -: Февруари 21, 2006, 10:53:16 am »
А дали е възможно при изследване резултатите за пролактина да са в норма, а да се окаже че не са,
знаете ли дали има такива случай?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #75 -: Февруари 21, 2006, 20:53:55 pm »
Е-е-е, айде сега. Не си мисли такива работи.
« Отговор #76 -: Февруари 22, 2006, 09:36:31 am »
Ами понякога сме склонни да мислим за най - лошото, вместо за най - хубавото :D Дали за да сме по подготвени, дали, заради проблемите, с които сме свикнали, дали защото забравяме да бъдем оптимисти.
Много се отплеснах от темата............ :D продължавайте с коментарите, милички! :D
*

Tonita

« Отговор #77 -: Февруари 22, 2006, 10:42:47 am »
Цитат на: Lali
Не, единствената причина /на интелигентните хора имам впредвид само/ е страхът, че няма да успеят да отделят материала.

хихихихи,
Или, че някой отвън ще им засича време.... :lol:  :lol:  :lol:
« Отговор #78 -: Май 17, 2006, 13:03:43 pm »
Аз също съм на Бромоцриптин но от 3 дни:)) Пролактина ми е 730 а нормата 729 малко е по висок....предписаха ми да го пия една седмица по половин табл а от следващата по 1 сутрин и 1 табл вечер,но не ми кажа колко време да го пия,само кажа да отида на 17 ден от цикъла,също така ми предписа и Дуфастон от 16 ден на цикъла в продължение на 10 дни и пак не знам до кога:)) Някои знае ли вреди ли приема на Бромокриптина ако Пролактина е нормализиран?
*
« Отговор #79 -: Май 22, 2006, 12:00:42 pm »
Мойте симптоми за висок пролактин бяха топли вълни, чувство на безпокоиство и най вече температурата която поддържах (37.2-37.4) която ме караше да се чувствам като парцал. 4 месеца отне на лекарите да се сетят за пролактина(тогава аз и представа си нямах за това) пращаха ме по какви ли не специалисти и всички се чудеха от какво е тази температура изглеждам права здрава нищо ми няма.....и накрая един гинеколог ми спомена , че хипофизата (от която се отделя пролактина) се намира в близост доцентъра който регулира температурата на тялото....и така след 4 месеца вайкане откриха високия пролактин, последва ЯМР и откриха микроаденом, около 2 месеца пих достинекс смъкнах нивото под долна граница, а преди това пих парлодел от който почти колабирах абе много гадно лекарство...след като смъкнах толкова нивото лекарката каза да го спра постепенно и само да си следя пролактина.През това време прогресивно си дебелеех и за 6 месеца качих около 20 кг. оказа се че всички с аденом на хипофизата имат наднормено тегло. Близо 1 година не пиех нищо защото пролактина ми беше винаги в близост до горна граница, но в граница. Оказа се че тая работа не е добра и най-дибре е да поддържаш някакво средно ниво (горната граница прекалено е завишена 59.0-619.0) та така сега отново съм на парлодел  пия го вечер лягам и заспивам тогава е най-добре да го пиеш за да не чувстваш страничните му реакции! Успех на всички борещи се! :balk_602: