0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кафе и опити за забременяване
« -: Май 15, 2010, 08:12:48 am »
Здравейте!
Потърсих подобна темичка, но не намерих ... дано не съм изпуснала нещо.
Може ли да ми кажете дали пиенето на кафе (по 1 на ден) може да възпрепятства забременяването.
Прочетох една подобна статия и някак не ми се иска да вярвам. Там пишеше, че може да попрече дори за години напред.
Аз редовно си пийвам кафе. Опитах се да го спра, но ми се получи само за два месеца.
Мерси предварително на всички, които ще пишат
:grouphug2:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Кафе и опити за забременяване
« Отговор #1 -: Май 15, 2010, 08:50:11 am »
не, това което аз съм чела е, че евентуално АКО с години приемаш ПОВЕЧЕ от 3-4 чаши кафе дневно МОЖЕ да влошиш фертилността си
при мъжете дори се забелязва обратна зависимост- пиенето на кафе МОЖЕ да увеличи подвижността на сперматозоидите
все пак зависи и какво кафе пиеш, има разлика в концентрацията на кофеин в нес кафето и в еспресото, както и в начина на извличане на кафето от смляната маса /дали ще е джезве, шварц или еспресо машина/
противно на всички мнения, в модерното в България "дълго" кафе винаги се съдържа повече кофеин, отколкото в нормалната 60 мл чашка- много хора си мислят, че пият слабо кафе, но дефакто в организма така постъпва повече количество кофеин
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #2 -: Май 15, 2010, 09:07:04 am »
Здравей, Фериде!Ще споделя това , което аз мисля за връзката между кафето и забременяването.Попадала съм на различни статии касаещи този въпрос,общо взето малко противоречиви.Вероятно може да се направи връзка между фертилността на жената и количествата изпито кафе,кофеина повлиява естрадиола, попадала съм и на резултати от изследвания за връзката между кафето и спонтанните аборти.Но също така всичко е много индивидуално , една и съща доза днево кафе може да влияе по различен начин на отделните организми, метаболизма ни е различен.Аз лично съм забременявала /преди години и за съжаление нежелателно/ по времето , когато пиех по 6 кафета на ден и основно се хранех с шоколадови вафли .Като превантивна мярка сега, когато искам да забременея се ограничавам до 2 на ден.Не мисля, че едното кафе на ден, което пиеш влияе върху шансовете ти да забременееш, но ако това те притеснява, можеш да го замениш с безкофеиново.
*
« Отговор #3 -: Май 15, 2010, 09:13:07 am »
Аз съм страшен любител на кафето. С ИКСИ съм и преди трансфера докторът ме предупреди - никакво кафе, никакви продукти със съдържание на кофеин. До ден днешен се въздържам и не пия нищо такова.Дано дочакам добрия край този път
*
« Отговор #4 -: Май 15, 2010, 09:15:42 am »
6 месеца преди ИКСИ-то спрях, кафе, алкохол и цигари. Реших за себеси да направя каквото зависи от мен.

[/url]
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #5 -: Май 15, 2010, 09:41:56 am »
безкофеиновото кафе всъщност не е такова
за да се извлече кофеина от кафето се използват етил ацетат или метилен хлорид /дихлорметан/, както и въглероден диоксид
тези вещества вредят много повече от приемания в ниски дози кофеин и не могат да извлекат на 100% кофеина от кафеената маса
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #6 -: Май 15, 2010, 10:14:27 am »
И аз напоследък се поинтересувах от този въпрос.
Ами то като не става, почваш да търсиш всякакви причини.
Наистина има много различни мнения за кафето.
Аз за себе си направих следните изводи - кафето със сигурност не е от полезните продукти, не само за фертилността на жената, но и въобще за целия организъм. Можем и без него. Още повече, че ако се прекали с него, вече можем да говорим и за много вреди.
Обаче ...
Аз обичам кафе или може би изграденият навик е много силен.
Така че пия по едно кафе на ден, гледам да е по-слабичко и задължително с мляко.
През останалото време на деня, ако имам нужда от освежаване - зелен чай. Е, там е истината, препоръчва се дори и по време на бременност.
Късмет на Feride, ElyG  и всички други момичета!
« Отговор #7 -: Май 15, 2010, 17:05:47 pm »
Благодаря на всички момичета за отговорите  :thankyousign:
Аз днес ходих на ирисова диагностика за общ преглед и междувременно попитах лекарката за кафето. Тя каза, че по 1 чаша на ден може, стига да не е повече.
За безкофеиновото кафе и аз съм чувала, че е по-вредно от кофеиновото.
Засега май ще си продължа с моята една чаша на ден и ако стигна до ИКСИ и аз ще слушам доктора какво казва.

:rainbow:
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #8 -: Септември 02, 2010, 03:27:02 am »
Тъкмо си купих стек безкофеиново кафе... Това е единственото нещо, с което ми е трудно да се разделя  :oops: Все пак, надявам се по една чашка да не навреди, а току виж съм успяла да го откажа докрая   :wink:
« Отговор #9 -: Септември 02, 2010, 13:56:16 pm »
Вместо запис.
Аз пия едно кафе на ден сутрин. Опитвах да го спра, но ме боли глава. Мислех като стане бебчето да мина на безкофеин, докато не прочетох написаното по горе.
Ще правя пак опити да спра кафето и силно се надявам, че ще успея да се справя с главоболието което ми носи това.
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #10 -: Септември 04, 2010, 19:31:04 pm »
Привет момичета!Сутрин не мога без кафе-една чаша :Dпо-скоро пия мляко с кафе,мисля ,че кафето по една чаша на ден не би трябвало да ни навреди! :D
« Отговор #11 -: Септември 05, 2010, 16:05:10 pm »
Искам да споделя, че чащата кафе сутрин не е вредна. Има много научни изследвния, доказващи превентивния ефект на кофеин срещу алщхаймер (рабира се това не е панацея) и стимулирането на имунната система. Не мисля, че 1 чашка кафе е толкова вредна. Големите количества са вредни, но това е като всичко с което се прекалява.
« Отговор #12 -: Октомври 23, 2010, 22:57:19 pm »
Нека и аз да кажа - аз пия доста кафе, поне по 3-4 чаши на ден и преди два дни разбрах, че съм бременна и то без да съм го планувала и аз незнам как се е случило, така, че невярвам кафето да е пречка за забременяване...
Желая скорошно забременяване на всички, които го очакват... :D
« Отговор #13 -: Октомври 24, 2010, 00:29:57 am »
maraq29 чудесна новина радвам се за теб.Желая ти лека бременност :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:.И аз пия по три кафета на ден 3в1 и това ме притеснява то уж е слабо.Дано всички си имаме бебета само това се МОЛЯ :youwoman: