Не е безобидно доколкото знам. След като вярваш на лекаря си, защо търсиш други мнения? Освен това, какъвто и да било лекар не може от УЗИ преглед или само на външен вид да прецени дали наистина няма проблем. Вероятно предполага, като взема предвид възрастта ти и периода от 1 година, казвам го, защото и при мен беше така и нещо повече - че все пак си забременяла (независимо, че не си успяла да задържиш плода). Но аз реших, че нямам нерви и време за губене, затова си смених док и си действам, не че досега имам установен проблем, но всеки преценява за себе си. Вероятно ако при мен имаше настъпила бременност някога въобще, можеше и да не се шашна толкова, но при мен - уви никога нищо. Като не си си направила и елементарни изследвания няма как да знаеш каква е ситуацията със сигурност, но пък и като ги направиш - пак не значи че със сигурност ще откриеш причина, може и да поизчакаш още известно време преди да предприемаш др.изследвания, ако имаш спокойствието и желанието, въпрос на личен избор.
Принципно, при един аборт (спонтанен, миссед) - не е задължително, никак даже, да имаш генетичен/имунологичен проблем, това просто се случва понякога.
Каквото и да решиш ти пожелавам успех:)