0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: тубарен стерилитет
« Отговор #20 -: Май 30, 2010, 18:07:07 pm »
Благодаря ти за отзивчивостта,но не разбрах дали от цветната снимка,която е правена януари той ще може да прецени че има хидросалпингс?
*
« Отговор #21 -: Май 30, 2010, 18:16:36 pm »
Възможно е, но ако има съмнения за сраствания и хидросалпинкси, е добре да се направи диагностична лапароскопия. Тя дава най-ясна представа за състоянието на тръбите.
Аз не бих пристъпила към каквато и да е АРТ-процедура (не знам какъв е случаят при теб), без да съм сигурна 100% какво е състоянието на тръбите ми. Наблягам на това, че мнението ми е лично, не забравяйте, че това все пак е форум, ние не сме лекари, а тези неща трябва първо да се обсъждат с тях.
« Отговор #22 -: Май 31, 2010, 10:40:29 am »
Двете тръби са с ампуларна непроходимост с формирани сакове.Е те тия сакове какво са?Много се притеснявам...:(
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #23 -: Май 31, 2010, 12:35:44 pm »
Вероятно хидросалпинкс. Лекарят не ти ли обясни?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #24 -: Май 31, 2010, 19:57:29 pm »
Аз бях със една тотално запушена тръба на цветната снимка, а другата правеше сак.Видях си я на рентгеновата снимка точно като една накъдрена тръба и на едно место по-широка част /джоб/.Доки прецени че трябва да се изолират.Направи го вътрешно хистероскопски.
« Отговор #25 -: Юни 01, 2010, 11:59:52 am »
Ясно...Вече съм сигурна,че ме чака лапароскопия...Благодаря жи за отговорите,момичета!
*

daL

• *
  • 16
  • Вяра, Надежда, Любов!
« Отговор #26 -: Юни 13, 2010, 15:21:27 pm »
Здравейте момичета,

Моят случай е следния: през юли 2009 г. ми откриха киста на десен яйчник с размер ~ 4,5 на 5,5 см. Правих туморен маркер-излезе отрицателен, започнах да пия противозачатъчни, билки и хомеопатични лекарства, но така и кистата не се смали или изчезна. Докторът ми каза, че докато не я отстраня да не мисля за забременяване и така на 20.04 тази година постъпих за лечение в Пловдив. Избрах коремна операция при добър специалист, тъй като се притеснявах да не излезе рак, а и имах доверие на лекаря.
Диагнозата ми е: Кистаденома серозум оварии декстра.
Преди операцията под пълна упойка ми е направена хромопертубацио негатива, суспекта декстра. Ве пикризата пише: „Опита се хромопертубация-негативна, леко съмнение за пропускане на течност през дясната тръба. Лявата с лек дивертикул-не пропуска метиленблау багрило.”  
Лекуващия ми лекар е на мнение, че съм за инвитро. Започнах да чета и да се консултирам. В една клиника ми казаха, че трябва да ми прекъснат „тръбите” и след това ивитро, тъй като с тази диагноза шансовете за инвитро са нищожни. А в др. клиника ми казаха, че може да се премине направо към ин витро, тъй като в епикризата няма информация за хидросалпингс.
МОЛЯ, ВИ ЗА СЪВЕТ! Объркана съм и тази материя и информация е нова за мен.

« Последна редакция: Юни 13, 2010, 15:23:27 pm от daL »
« Отговор #27 -: Юни 13, 2010, 21:25:53 pm »
Моят съвет е отново да провериш състоянието на тръбите ....,например с цветна снимка.
Веднага ти казвам защо...При лапароскопия моите тръби са показали двустранна непроходимост. При направена цветна снимка след това и двете търби са пропуснали контраста.
Лапароскопията и цветната снимка са правени при двама различни лекари и двамата много ерудирани.Съветът ми е да провериш още веднъж тръбите и ако не пропускат не са ти нужни,но.....понякога правят спазъм.А що се отнася до хидросалпингса...,да ако няма такъв някои клиники стартират процедури.
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #28 -: Юни 14, 2010, 08:06:00 am »
daL ,моят съвет е първо да избереш клиника по стерилитет и специалист който ще провежда лечението или ще прави инвитрото ако още не си избрала де цветна снимка или лапаро така или иначе ще се направи преди процедура но най добре я направи в клиника в която евентуално ще правиш инвитро за да знае лекарят какво е правил.Предполагам че ще предпочетат лапаро в твоя случай защото ще им даде по ясна престава за състоянието ти и ако е необходимо могат да се отстранят тръбите още тогава.Каквото и да решите успех ти желая :)
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #29 -: Юни 14, 2010, 11:32:57 am »
На някоя от вас прекъсвали ли са тръбите чрез хистероскопия в клиника Малинов.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

daL

• *
  • 16
  • Вяра, Надежда, Любов!
« Отговор #30 -: Юли 09, 2010, 22:00:54 pm »
Благодаря Ви, момичета
« Отговор #31 -: Август 29, 2010, 22:58:33 pm »
При мен се установи същото и сега чакаме одобрение за ин-витро-да се надяваме че ще имаме късмет и аз и всички които се надяват на това Успех и късмет
*
« Отговор #32 -: Септември 01, 2011, 23:28:17 pm »
Здравейте на всички момичета искам да споделя и моя проблем наистина имам нужда от помощ.Имам три извън маточни бремен... от първата загубих лявата тръба бях в 7г.с. След 6 месеца забременях отново съвсем нормално но в 6г.с направих спонтанен аборт ,починахме още 6 месеца и отново  хоп пак бременна но този път беше в тръбата бихами инжекции и всичко мина поне спасиха тръбата.Док. ми каза спокойно след 6 месеца пробвайте пак и така направихме но уви  пак се оказа в тръбата днес ме изписаха от болн...  бихамии отново тази въпросна инжекция с надеждата, че ще спасят тръбата..........Единствено искам да знам мога ли да имам една нормална бременност защото ми казват, че  вече нямам никакъв шанс след като сам прекарала две извън маточни док. казва ,че самата тръба е негодна  даже ми казаха че ако пак се повтори ще ми махнат тръбата   нямало значение че е здрава правила сам и цветна снимка всичко и е наред но защо не става моля помогнете........

*
« Отговор #33 -: Септември 03, 2011, 14:55:04 pm »
Кога си правила цветната снимка? Ако не е скоро, повтори. Явно има проблем в тръбата. Как така е негодна, а в същото време е здрава? Дай малко повече информация.
*
« Отговор #34 -: Септември 03, 2011, 15:49:54 pm »
На 25 маи направих цветна снимка,всичко е наред проходима е и док. ми каза да започваме и така направихме.На 14 авг... направих тест и беше положителен........но уви на 31 авг... ми казаха че е тръбата за да нея пипат ми биха метатре..... за да предизвикат аборт...Днес правех чхг и се покачва в понеделник ще видим какво ще става.За тръбата казаха че не е годна защото това е втора извън маточна нямала сам никакъв шанс за нормална брем... даже  искат дая махат и ми препоръчват инвитро и аз се побърках вече ......
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #35 -: Септември 03, 2011, 17:30:32 pm »
Това, че тръбата пропуска изобщо не означава, че е здрава и годна. Може да има някакви нагъвания, леки сраствания и т.н., които да са причина за извънматочните бременности. Но щом вече 2 пъти се е случило в една и съща тръба, шанса да се случи 3-ти път е много голям. За жалост, има вероятност да се наложи да ти я прекъснат и да се стигне до ин витро. Това не е чак толкова страшно. Вече има и държавно финансиране, което доста облекчава нещата в материален аспект. А и едно ин витро, като процедура, от чисто техническа и физическа гледна точка, надали е по-натоварващо от поредната извънматочна бременност. Аз съм нямала извънматочни, но пък си нямам и тръби :lol:, та съм правила ин витро - не е толкова ужасно.
Знам, че ти е трудно да осмислиш всичко това, но в крайна сметка трябва да решиш кое е важното в случая - една успешна бременност и здраво бебе.
Не е задължително, разбира се, нещата да се развият така при теб, но нека сме реалисти - за да се повтарят извънматочните бременности, значи тръбата е проблемна. Консултирай се с още един лекар, виж какво ще ти каже и заедно ще решите кое е най-добро.
Успех!

П.С. Лапароскопията също е вариант да се види какво е действителното положение на тръбата, помисли и по този въпрос.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #36 -: Септември 03, 2011, 21:06:46 pm »
 :bighug:
*
« Отговор #37 -: Септември 03, 2011, 21:08:22 pm »
Благодаря ви  много ще видим за напред какво ще става........