Здравейте момичета,
Моят случай е следния: през юли 2009 г. ми откриха киста на десен яйчник с размер ~ 4,5 на 5,5 см. Правих туморен маркер-излезе отрицателен, започнах да пия противозачатъчни, билки и хомеопатични лекарства, но така и кистата не се смали или изчезна. Докторът ми каза, че докато не я отстраня да не мисля за забременяване и така на 20.04 тази година постъпих за лечение в Пловдив. Избрах коремна операция при добър специалист, тъй като се притеснявах да не излезе рак, а и имах доверие на лекаря.
Диагнозата ми е: Кистаденома серозум оварии декстра.
Преди операцията под пълна упойка ми е направена хромопертубацио негатива, суспекта декстра. Ве пикризата пише: „Опита се хромопертубация-негативна, леко съмнение за пропускане на течност през дясната тръба. Лявата с лек дивертикул-не пропуска метиленблау багрило.”
Лекуващия ми лекар е на мнение, че съм за инвитро. Започнах да чета и да се консултирам. В една клиника ми казаха, че трябва да ми прекъснат „тръбите” и след това ивитро, тъй като с тази диагноза шансовете за инвитро са нищожни. А в др. клиника ми казаха, че може да се премине направо към ин витро, тъй като в епикризата няма информация за хидросалпингс.
МОЛЯ, ВИ ЗА СЪВЕТ! Объркана съм и тази материя и информация е нова за мен.