0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Овулация?
« -: Юли 29, 2010, 13:37:04 pm »
здравейте днес е 17 ден от края на цикъл ми т.е последната ми менструация бе на 12.07 притеснявах се за бременност но днес бях на лекар и лекарката каза че не вижда и че фоликула ми е 17мм т.е ще настъпи овулация та въпросът ми е ако има бременност има ли овулация и фоликул? моля отговорете просто не съм запозната още с тези неща и ако не е възможно то вероятно ли е да има такаъв фоликул и да има бременност от предния мецец. + това лекарката ми казва че ще настъпи овулация до ден два а този фоликул не е ли малак 17 мм за ден два при положение че той се пука на 24-25мм. + това само този мецец цикъла ми бе доста оскъден и дойде на 36 ден а по принцип винаги варива между 28-29 максимум 30 ден и ми е 6 дни а сега бе 3
Моля отговорете Благодаря ви
Re: Овулация?
« Отговор #1 -: Юли 29, 2010, 13:43:51 pm »
Щом лекарката ти казва, че не вижда бременност, значи няма.
Няма как да има бременност и доминантен фоликул, освен фоликулите лекарите следят и някои други "показатели", така че щом ти казва, че ще до няколко дни ще настъпи овулация, значи трябва да действате :wink:

Фоликулите се пукат при размер от 20-24мм, така че за два три дни той ще порасне достатъчо, за да има годна яйцеклетка.

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #2 -: Юли 29, 2010, 13:44:27 pm »
до колкото изчислявам сега си в овулация, възможно е да имаш неспукан фоликул, ако е така и с този оскъден цикъл си виж хормоните, поне от моят опит така мисля

« Отговор #3 -: Юли 29, 2010, 13:47:11 pm »
до колкото изчислявам сега си в овулация, възможно е да имаш неспукан фоликул, ако е така и с този оскъден цикъл си виж хормоните, поне от моят опит така мисля
а възможно ли е да е от бременност това? много съжалявам за глупавите въпрости ама не съм наясно и така..
според мен също трябваше да съм в овулация вмомента а тя казва че предстой защото фоликула е 17мм
*
« Отговор #4 -: Юли 29, 2010, 13:50:13 pm »
ivanina2010 , не си бременна, не знам кой трябва да ти го каже за да повярваш.
« Отговор #5 -: Юли 29, 2010, 13:50:43 pm »
Ако лекарката е читава ще различи неспукания фоликул от новия, а за оскъдния цикъл може да има и други обяснения.

Ако не се случва системно, а предния месец е бил изкючение, няма защо да бързаш да се притесняваш, но ако се повтори, говори с лекаря си.

Не, не може да е от бременност, ако имаше такава, док трябваше да види плоден сак, жълто тяло, удебелена лигавица...

За да си сигурна просто си направи един тест.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #6 -: Юли 29, 2010, 13:54:16 pm »
ivanina2010 , не си бременна, не знам кой трябва да ти го каже за да повярваш.

не ми се карай просто съм притеснена все пак ходих на друг кръвен тест който е вдигнал  погледни:

на 11 и 17 бях правила кръвен тест който искара 2 пъти този резултат <0.10
mIU/ml (< 5 - Отр); ( 5 - 20-неопределен резултат); ( >20 -Пол.)

на 26.07 ходих в друга лаборатория за по сигурно и направих нов който ми искара Фонд/Клиника 2

Забележка : Няма

--------------------------------------------------------------------------------

Хормони

Забележка : Няма

Име на теста (изследването)
Резултат

Единици
Референтни граници

Тотален хорионгонадотропин (B-hCG) 0.48
IU/l ж. небременни - 0.0 -3.0; бременни - според срока на бременността; мъже- о - 2.7
имам базална температура която се променя снощи вечерта бе 37,2
« Отговор #7 -: Юли 29, 2010, 13:59:03 pm »
елеганс е права за неспукания фоликул, и че може да има и други причини за оскъдния цикъл. разбирам желанието ти, но ако си бременна няма как да не се види, няма да си бременна от 2-3 дена я. ама знае ли човек, разни доктори - разни "професионални" мнения

« Отговор #8 -: Юли 29, 2010, 14:00:51 pm »
И все пак теста си е отрицателен.

А БТ не се мери вечер! А сутрин преди ставане от леглото, точно защото не е я мериш в правилното време ти изкарва този резултат.

И излез от филма вече, няма бременност!
Съсредоточи се върху предстоящата овулация!

« Отговор #9 -: Юли 29, 2010, 14:01:13 pm »
според вас какво е това на кръвния тест това покачване от 0.10 на 0.48 и имах един положителен тест за бременност още преди да ми дойеде
*
« Отговор #10 -: Юли 29, 2010, 14:06:57 pm »
Смяната на лабораториите, най-елементарно.От там може да дойде разликата.
Положителния тест може да се обясни с химическа бременност, с нередовен тест.
Не си бременна, предстои ти овулация, съсредоточи се върху нея и стига с тези филми.

« Отговор #11 -: Юли 29, 2010, 14:08:55 pm »
Смяната на лабораториите, най-елементарно.От там може да дойде разликата.
Положителния тест може да се обясни с химическа бременност, с нередовен тест.
Не си бременна, предстои ти овулация, съсредоточи се върху нея и стига с тези филми.

едва ли е била химическа бременност защото нали се говори че при нея цикъла е много по силен и обилен а моя бе точно обратното
« Отговор #12 -: Юли 29, 2010, 14:10:59 pm »
Някъде по-долу в една друга тема, момичетата ти обясниха, че двата теста, правени в две различни лаборатория НЕ МОГАТ да бъдат сравними помежду си!
Маги, ти е казала за другото!
Прекалила си с информацията и то за кратко време, и ми се струва че я интерпетираш грешно! Да не говорим, че се хващаш и за сламка!

Гледай напред!

Мисли за овулацията и ако не ти е ясно питай!
Защото ако продължаваш да изместваш темата и тази ще я заключат!
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 14:16:20 pm от Elegance »

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Юли 29, 2010, 14:11:31 pm »
Иванина,

на теб ти липсват основни познания за репродуктивния цикъл на жената. използваш понятия като "овулация", "фоликул", "бременност", "ЧХГ", но не ти е ясно кое какво означава, кое след кое следва в цикъла и т.н. затова задаваш някакви абсолютно безумни въпроси.

съветвам те да спреш с тестовете (не си бременна) да започнеш да четеш материалите, които сме публикували в огромно количество на нашия сайт. препоръчвам да започнеш от тук:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1025&Itemid=104

тогава ще разбереш защо са безумни въпроси от типа "може ли фоликулът да е вследствие на бременност"...  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #14 -: Юли 29, 2010, 14:17:46 pm »
Иванина, момичетата в този сайт идеално знаят какво и защо ти пишат. Уверявам те, че никоя от тях не те убеждава, че не си бременна ей така, защото не искат да си. Точно обратното и минимален шанс да имаше за бременност в твоя случай, биха те засипали със съвети къде и как най-бързо да я потвърдиш. И лекарката ти и всички тук считат, че ти предстои овулация, наистина най-добре се съсредоточи върху бебеправенето тези дни и дано другия месец се радваш на положителен тест. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #15 -: Юли 29, 2010, 14:24:21 pm »
Иванина,

на теб ти липсват основни познания за репродуктивния цикъл на жената. използваш понятия като "овулация", "фоликул", "бременност", "ЧХГ", но не ти е ясно кое какво означава, кое след кое следва в цикъла и т.н. затова задаваш някакви абсолютно безумни въпроси.

съветвам те да спреш с тестовете (не си бременна) да започнеш да четеш материалите, които сме публикували в огромно количество на нашия сайт. препоръчвам да започнеш от тук:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1025&Itemid=104

тогава ще разбереш защо са безумни въпроси от типа "може ли фоликулът да е вследствие на бременност"...  :)

момичета сигурно ме мислите за луда но това никога не е било винаги цикъла ми е бил на 28-29 дни безпричинно ми закасня толкова и ок закъсняло но защо първия ден почти нетечеше на втория засили тече на третия си тече през деня и хайде вечерта намаля на другия ден само покапваше и така до към петия. а иначе полови контакти сме имали след като ми свърши на 8.06 след това само една седмица от края на юли не сме правили секс.после на 11 бе кръвния тест после на 17 пак два еднакви резултата и на 26 другия резултат. но аз съм чувала че има хора на който кръвния тест не отчита и особено пък като имах положителност от скъп тест Sure check streamer най-новия на пазара. след това гърдите ми плоски зурна отгоре с бели петънца на върха на гърдата са като забелени. ареолите нарастнаха много личи си дори и линията която е нарастнала потамняха зърната са тъмни.плуващи топчета при допир на гърдите . гледа ми и тях каза че нищо не е. ама н може до такава степен да ти се променят гърдите без причина та то ареолата ми е повече от гърдата.
« Отговор #16 -: Юли 29, 2010, 14:25:46 pm »
Иванина, момичетата в този сайт идеално знаят какво и защо ти пишат. Уверявам те, че никоя от тях не те убеждава, че не си бременна ей така, защото не искат да си. Точно обратното и минимален шанс да имаше за бременност в твоя случай, биха те засипали със съвети къде и как най-бързо да я потвърдиш. И лекарката ти и всички тук считат, че ти предстои овулация, наистина най-добре се съсредоточи върху бебеправенето тези дни и дано другия месец се радваш на положителен тест. :)

не не мила ние не сме готови за бебе все още това е проблема..аз се притеснявам да не съм бременна защото не го искам.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #17 -: Юли 29, 2010, 14:31:59 pm »
случаят е безнадежден, ще заключа темата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #18 -: Юли 29, 2010, 14:50:23 pm »
Аз лично бих желала да помоля потребителя да спре да влиза в този форум, защото тук жените се учат как да забременяват и е много неуважително предвид естеството на форума да съществуват теми и потребители като въпросния
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит