Здравейте Александър,
първо да благодаря за вниманието, което ни обръщате!
Аз имам едно такова питане...
На 24 години съм, в момента не тренирам нищо...опитах да правя леки упражнения за крака ( каланетика ) и упражнения с малки гири за ръцете, но започнах да получавам контракции и преустанових всякакви подобни занимания . На този етап ще го карам мързеливата
От както се помня, все нещо спортувам. Не до степен професионално, но достатъчно за да имам доста добър мускулен тонус и добра памет. Случвало ми се е година да не тренирам нищо и започвайки - за месец да съм във форма.
По-пресните ми занимания са следните : 5 години редовно посещавах тренировки по тае-бо и спининг, смятам при една от най-добрите треньорки. На финала няколко месеца водех част от нейните тренировки ( минах кратък курс при нея ), тъй като тя беше в извън страната. Смених си местоработата и вече нямах възможност да ходя в тази зала. Започнах да ходя на фитнес - от 3 до 5 пъти седмично. Бях си измислила 3 различни типа трениовки, с различни мускулни групи, които въртях. Една тренировка ми беше около 45 мин., тренирах на супер серии като от 12 повторения слизах до 6, а кг-те ги качвах. Т.е. една серия от 12 бройки с 15 кг., после втора серия от 10 бройки с 20 кг. и така 4 серии .
Не знам дали обяснявам разбираемо...
По същото време ходих да тичам в НСА , бавно темпо за около 30 мин. ( правех 10-12 обиколки на малко игрище, мисля 300м е обиколката... )
Това беше 1 година, после спрях, тъй като реших, че спортът ми пречи да забременея...1 година "починах" от спортни занимания . Започна много да ми липсва активното движение и започнах наново.
Посещавах тренировки по...наричат го комбинирана гимнастика, като динамика си приличаше на тренировка по тае-бо. ( 5 мин загряване, 15 мин подскачане, 15 мин подскачане + степер, 20 мин упр. земя / топка / ластици и 5 мин разтягане ).
Също така ходех на йога 2 пъти седмично. По едно време започнаха и ските...че и тях подкарах.
Та така, в един момент всичко спря рязко, тъй като забременях.
Сега след толкова писания, въпросът ми е следния.
Едни такива тренировки по комбинирана гимнастика подходящи ли са за възвръщане на форма след раждане ? Или е прекалено силно "хвърляне в джаза" ?
Може би трябва първо с някакви тренировки в домашни условия / фитнес...или е индивидуално, според как се чувства жената ?
Благодаря предварително !