Мили момичета, жени и бъдещи майки,
отдавна ви чета и понякога участвам. Аз също като вас се боря с природата, в желанието да гушна дългоочакваната си рожба...Преживявам вашата борба, наравно със своята....Искам днес, да ви разкажа една история, която ме докосна. В нея няма поука, има просто начало и край..фиктивен край. Чувствам, че трябва да ви я споделя. А вие, ако искате я прочетете.
" Моя позната, на около 36-37г имаше семейство, на което много биха завидели. Задружни със съпруга си и двамата си сина, те бяха меко казано неразделни...Семейната им фирма се занимаваше успешно с транспорт и логистика, наистина бяха семейство за ЗАВИСТ! Дали някой им завидя?!? Преди година, тъкмо покрай Коледа, този наистина семеен празник, тръгнаха към Варна за да приберат новозакупения си камион. На връщане бащата и сина се качват във въпросното возило, а майката и малкия /8 годишен/ син в джип ги следват. На мокър участък, джипа поднася и се забива в мантинелата /някои от вас, може би помнят случая/. Коварното желязо минава покрай предна дясна седалка и пронизва като безумно копие детето, прилежно закопчано отзад. То умира на място, а МАЙКАТА се отървава без наранявания....
Не зная, не искам и не помня на какво в последствие приличаше тази жена...Какви ли обвинения са мъчели нещастното майчино съзнание, каква ли мъка е стягала сърцето и...Как ли е събрала сили, да заживее отново...Да не дава Господ никому!
Когато, 7-8 месеца по-късно я видяхме бременна, не знаехме планирана или случайна е тази бременност...Но какво значение има?! Снощи, в "Света София" навръх 1-ви юни се роди още едно бебе- момче, 16 дни по-рано от термина, жив и здрав и оказа се страшно гладен
Той никога няма да замести починалото си братче, но може би ще бъде утеха за изстрадалата си майка. Големия батко цъфти от щастие и обикаля да разказва какви физономии правело бебето. Като се замисля, за пръв път го видях да се усмихва от нещастния инцидент."
Здравей малко бебе! Желая ти от сърце дълъг и щастлив живот, тъй като помня сладкия ти малък брат добре и сърцето ми се къса за него! Желая на майка ти повече усмихнати дни и малко топлинка в сърцето и... Желая на брат ти и баща ти тепърва да се занимаят с футболните игри и другите му там мъжки работи.
Бог взел, бог дал..дали?