Уф...и аз съм с такъв проблем и започва да ме мъчи доста сериозно.
Имам проблеми със ЩЖ , първо ми казаха Базед, а след това - Хашимото. Последната диагноза ми я постави Д-р Тодорова - Хашимото .
Не знам какво ми има, но когато ми откриха проблема с ЩЖ и ми назначиха лечение, за по-малко от 2 месеца качих 10 кг. За мен и моята физика това е ужасно много, тъй като цял живот съм била около 50-53 кг.
В един момент ми писна да дебелея и да ми е лошо ( имах доста странични ефекти от лекарствата ) и спрях с всякакви хапове.
Е да, но като разбрах че съм бременна нещата се промениха...вече не съм само аз и не мога с лека ръка да кажа - няма да пия нищо, пък да става каквото ще.
Пак започнах с хаповете и съответно дебелеенето. Не ям много, изобщо. А да си позволявам мазни и сладки неща - изобщо.
От както съм бременна качих 8-10 кг. , което с началният старт вече стават къде 20.
Слава Богу почти нямам свободно време, че да се вкарвам в размисли и страсти...иначе до сега да съм се депресирала.
Имам назначено изследване за захарта , забравих как се казва - това с глюкозата. Не съм гледала какво беше, защото ми е назначено за след месец някъде и знам че имам доста време...
Така както прочетох тук, се оказва, че ако имам проблем с инсулина, той може да е причина за това дебелеене .
Правилно ли съм разбрала ?
И може ли това изследване да се направи по-рано или е задължително да си е в определените седмици ?