0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лапароскопия
« -: Януари 31, 2012, 20:53:45 pm »
Здравейте.Искам да попитам някои неща относно лапарото но не знам дали е тук мястото.Извинявам се предварително ако не е.Направиха ми лапароскопия в началото на октомври.Ендометриозни  кисти и същото на жълтото тяло и финестрация на яйчниците.Горе долу това разбрах от епикризата .Доктора ми каза само,че са ми отрязали малко от яйчниците и това беше.На контролния преглед каза,че всичко е повече от добре.Не ме е преглеждал с уз.и това малко ме озадачи.Имах кървене м/у циклите но да не съм му обръщала внимание.Забравих да кажа,че Новачков ми прави лапарото.Също така спомена,че сега шанса да забременея е голям и да действаме.Притеснява ме това,че от тогава минаха месеци и кървенето от 15 ден продължава.Идва цикъла.На 15 ден започвам да кървя и така до новия цикъл.С кървенето имам и много силни болки в кръста и кървави жилки.Не си правя тестове за овулация .Не знам дали въобще имам такава с това кървене.Моля ако някоя от вас се е сблъскала с този проблем да сподели.Мисля,4е до сега трябваше да ми се оправи цикъла но уви.Дали е следсвие от лапарото или не-нямам никаква представа.Може би трябва да отида пак на лекар или да изчакам:(минали са едва 3 месеца.
*
Re: Лапароскопия
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2012, 17:40:54 pm »
Здравей  :)
Не е нормално кървене започващо от 15-ден на цикъла, да не говорим, че не се прави фенестрация на яйчниците. Моят съвет е да потърсиш друго мнение. Бих ти препоръчала да посетиш д-р Попов от Шейново ( работи и във Вита ако не се лъжа). Той е добър оператор и специалист по ендометриоза. Предполагам имаш епикриза от лапароскопията? 

Не отлагай повече посещението при лекар, ние няма как да те диагностицираме.

п.п Ако се интересуваш има теми във форума и в биолиотеката на Зачатие за ендометриоза и лапароскопия. Заповядай:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=36.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19129.0
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=942&Itemid=104
« Последна редакция: Февруари 01, 2012, 17:47:41 pm от Мецани »
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2012, 20:45:16 pm »
Много благодаря:)
*
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2012, 01:21:40 am »
От личен опит те съветвам да си смениш лекаря колкото се може по-бързо. Пожелавам ти успех и скорошно забременяване :)

« Отговор #4 -: Февруари 21, 2012, 20:02:41 pm »
Благодаря за съветите и за инфото:)
смених лекаря и слава Богу:)
оказа се,че кървенето ми се дължи на недоизлекувана ендометриоза.
Трябва да се върна при Новачков и да му поискам корекция на епикризата за да може да ми отпуснат золадекс от зк.Ако не се съгласи,ще трябва да ходя до патология да си взема стъклата и да ги занеса в друга патология за да се направи нова епикриза и да се докажат шоколадовите кисти.Дълга и широка но се надявам да не срещна трудности.Отделно,че ми изписаха и антибиотици за възпаления и т.н.
Благодаря отново на Мецани и Криси:))))))))))))