0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Д-р Тодорова
« -: Юни 12, 2010, 21:01:57 pm »
Бях при Д-р Тодорова(по препоръка на момичета от форума, за което горещо благодаря). Много искам да ви разкажа и да ви помоля за коментар на предписаните медикаменти 
На кратко: След 2 месеца неуспешно бебеправене и 48-дневен цикъл и последвали изследвания : ТСХ-0,02   ФТ4-24 МАТ 250...Дуфастон за 10 дни и след един месец: TSH 5.3, FT4 11.4 ТРАК тест, който показва липса на антитела и уверние, че щом има промяна без медикаменти- всичко е временно!
Д-р Тодорова от вратата почти позна, че става дума за Хашимото- Трак тест отрича Базедова Болест но завишения МАТ доказва Хашимотото, което започвало по този начин(ниски и в последствие постоянно високо стойности на TSH). Позволи ми да бебеправя и ми предписа:

Изследване: Cortisol+AKTH
1) Дуфастон (от 15 до 25 ден) *1табл./дневно /след 1 цикъл- *2т. на ден
2) Еутирокс 25 мгр   1табл.(7-10 дни) и след това 2*1т., но не знам в продължение на колко време
3) Lymphonpost (или нещо такова, мисля. че хомеопатичен вариант на едно от лекартсвата) 3* 5 капки
4) Аспирин протект
5) Селен 100mg *1 табл. дневно
6) Metfogamma 500mg  *1/2 т. след хранене
7) След 1 МЦ- Clostilbegid *1  дневно от 3 до 8 ден на МЦ

Някоя от вас  е пие ли тези медикаменти?е кое как влияе? Купих си всички, без Clostilbegid, той и без това е за след месец. Да го почвам ли изобщо(при повечето е изписан след цветна снимка и спермограма)али да изчакам да нормализирам хормоните просто и тогава да опитам? Каза ми при настъпване на бременност, пак да ги пия и да и се обадя.....Смятате ли, че трябва да съм по-търпелива и да не изнасилвам нещата?Мерси още веднъж за препоръката, момичета.
Re: Д-р Тодорова
« Отговор #1 -: Юни 12, 2010, 22:06:15 pm »
Clostilbegid и Metfogamma не съм пила...всичко останало-да.
Щитовидната жлеза няма начин да не я подпомагаш ,ако хормоните й играят.
Следи я поне на 6 месеца. От еутирокса се напълнява ,но други странични ефекти при мен поне няма.
Пият се редовно ,дори и  да влезе всичко в норма...само се регулират  милиграмите с времето.
Д-р Тодорова е лекар,на който можеш да се довериш. Успех!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
« Отговор #2 -: Юни 13, 2010, 02:22:53 am »
Имам Хашиото и инсулинова резистентност. Приемам Еутирокс от 50 гами и съм пила Глюкофаж/Метфогамма, Ветформин/ 3х1000мг.- в момнта не го пия, защото още кърмя.
По тези лекарства нямам забележки.
Но Дуфастон/прогестерон/ директно от 15 ден не го разбирам- ако няма овулация до тогава, ще я подтисне.Същото важи и за аспирина.Ако целиш забременяване обсъди терапията и с лекуващия те гинеколог- да намерите начин/ фоликулометрия/ да докажете овулация и като се случи- тогава лекарствата.
Клостилбегит без изследване за прохозимост на тръбите е опасно да се пие- ако имаш някакво запушване може да се стигне до извънматочна бременност, а ако има тотално запушване- тогава е безсмислен. Изобщо, това е препарат, който може да се пие не повече от 6 цикъла в живота- няма смисъл да се хаби или да се прибързва с него.
Иначе д-р Тодорова е и моят ендокринолог, но имам вречатления, че понякога казва и предписва странни неща- има си дни и дни.
А Lymphomyosot е хомеопатично лекарство, което лично на мен не ми действаше изобщо.
Успех!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #3 -: Юни 13, 2010, 09:49:48 am »
Моето лично мнение е, че при репродуктивен проблем водещият лекар трябва да е репродукивен специалист (гинеколог от специализирана клиника по стерилитет), а ендокринолозите да са с поддържаща и подпомагаща функция. Т.е. аз не бих пила никакви медикаменти, без това да е предварително обсъдено и одобрено от лекуващия ме гинеколог. Точно по тези причини аз се отказах да съм пациентка на д-р Тодорова, въпреки че нямам негативни впечатления от нея.
(Поне за Клостилбегита и Дуфастона се консултирай с репродуктивен специалист. Метфогамата не знам за какво е. Еутироксът се пие цял живот, ако е необходимо.)
« Последна редакция: Юни 13, 2010, 09:55:33 am от bril »
*
« Отговор #4 -: Юни 13, 2010, 10:48:25 am »
За Clostilbegid - мисля дори да не го купувам-защото ми се струва малко изнасилено-ще забременея, когато оправя хормоните.Дуфастона ми е предписан и от гинеколога, и си мисля, че за 4 месеца ще контролирам ову, хормоните когато се регулират тогава..Ако и тогава не става-ще рабирам проблема като репродуктивен.Метфогамата е против пълнеенето, предписано ми е, тъй като имам сериозен вече проблем- около 25 кг.напълняване. От днес меря БТ, за да проследя ову, след предполагаемия край или след положит. за ову тест да започна Дуфастона? Предписан ми е от 15-ти ден, но не искам да я подтисна. И ако този месец я подтиснА,означава ли, че от следващия, когато МЦ ще бъде редовен, няма да е проблем? Тоест една ову ще изгубя?
« Отговор #5 -: Юни 14, 2010, 02:47:11 am »
По принцип Дуфастона трябва да го почнеш след като мине ову-то, но проблемът е, че нито тестовете, нито БТ са достатъчно надеждни доказателства за наличие или липса на ову. Единственият сигурен метод е фоликулометрията.
Кяк ще се случи ову ако започнеш Дуфастона в произволен ден?
Имала съм месеци с по 5-6 дена положителни тестове, имала съм и такива, в които БТ изобщо не се покачва, а цикъл настъпва...
Метфогамата си е добро лекарство- не вреди- подобрява яйчниковата функция, но не очаквай чудеса от него за сваляне на кг.
Трябва ти гинеколог- специалист по репродуктивни проблеми, за да се корелира терапията.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
« Отговор #6 -: Юни 14, 2010, 07:30:29 am »
И аз ходя при д-р Тодорова. Прави ми впечатление обаче, че се изписват едни и същи терапии. Относно лечението на щитовидната жлеза-да. За Клостила и Дуфастона, мисля, че е редно да ги изпише гинеколог, ако имаш нужда изобщо от тях.

[/url]
*
« Отговор #7 -: Юни 14, 2010, 10:50:43 am »
Ами момичета, ще си меря БТ този месец, ще правя тестове за ову и тогава ще започна Дуфастона. От същия ден на предполагаемата ову или след 12-48 ч.?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Юни 14, 2010, 12:51:48 pm »
За Дуфастона -  не се притеснявай толкова от него. Ако е в дните на О., дори 1-2 дни преди О. да го пиеш не е проблем, няма да я подтисне. Той я подтиска, ако се взема във ФФ / не в Овулаторната фаза/ :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #9 -: Юни 14, 2010, 13:53:18 pm »
Lynnette, аз също си мисля, че клостилбегита трябва да го започнеш след одобрението на АГ, което ще те наблюдава (фоликулометрия) по време на приема на клостилбегит. Също трябва да е проверено, че тръбите ти са проходими.
За мен д-р Тодорова е единствената свястна и начетена еднокриноложка, с която съм имала честта да разговарям (макар и само по телефона). Тя е наясно с точното диагностициране на проблема и назначава всички необходими изследвания, а не като останалите - пуснат един хормон и ти поставят диагноза.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #10 -: Юни 14, 2010, 14:01:09 pm »
За съжаление напоследък изписва доста излишни лекарства...
*
« Отговор #11 -: Юни 14, 2010, 16:07:24 pm »
Да, в крайна сметка по-добре с по-малко лекартсва в началото, отколкото да прекаля, заради това, че съм нетърпелива. Ако и след като нормализирам хормоните нещата не се случат, тогава ще му мисля....А за Дуфастона- разбера ли, че съм в ову, чакам един ден и го почвам...