0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,на 24 години съм и преди време (2-3 години) след големи болки ми откриха киста (в перинеума-на задната част на влагалището близо до шийката).Няма да изпадам в подробности,тъй като операцията е сложна и проблема е рядко срещан,никой от лекарите в страната  не знае,не може и не иска да оперира,казват че ако направя операция може да се случи така,че да не мога да забременея,скоро една лекарка ме посъветва да забременявам по най-бързия начин,ако трябва под наблюдение в болница за 9-те месеца (тъй като кистата понякога се възпалява през около 6-7 месеца-болките са почти смъртоносни и се налага прием на антибиотици за спадането й)и след раждането да режат.Според вас има ли смисъл да се пробвам да забременея и има ли лекарства които''под наблюдението'' могат да ми дават без да навредят на плода.И как протича една такава бременност с възпалителен процес в тялото,силни болки и противовъзпалителни антибиотици.Възможно ли е в този случай едно раждане със секцио и неувредено бебе от хапове?Моля дайте идеи , препоръки и съвети ,тъй като не познавам никой с подобен проблем и няма кой да ме посъветва нищо.Благодаря предварително!
Re: Голям проблем - яйцето или кокошката ???
« Отговор #1 -: Юни 10, 2010, 09:09:25 am »
Fara, по време на бременност има много малко разрешени медикаменти, да не говорим за антибиотици....трябва да се консултираш с лекарите дали е възможно, това, което се приема при евентуално възпаление, да се приема по време на бременност и какви са рисковете за плода при едно такова възпаление.Ако са големи, не си заслужава да рискуваш, но това може да го прецени само медицинското лице.Лекарката която ти е казала да забременяваш, наясно ли е с какви медикаменти се лекуваш?
Относно операцията, обяснили ли са ти защо няма да можеш да забременяваш и какво ще се ,случи като те оперират, с репродуктивните ти органи.Не е ли възможно отстраняването на кистата чрез лапароскопия?
Моето мнение е, че трябва да потърсиш добър специалист и да събереш менията на няколко лекари, за да се намери най-доброто решение.В днешни дни медицината е много напреднала и трябва да има решение на проблема.Дано да се включи някое момиче, което е чувало за такъв проблем и евентуалните му решения.Пожелавам ти успех!!!
« Отговор #2 -: Юни 10, 2010, 09:34:53 am »
Да лекарката е наясно ,че няма успокоително ,което да спре болките когато кистата се възпали,това е 24 часов ад ,тя много добре знае,но се страхува да не ме окипазят,защото още не съм раждала,кистата е на 3 см навътре във влагалището на както казват ''6 часа '' всмисъл задната страна влагалището и няма как да се премине през костта към влагалището с лапароскопия ,а през него е много рисковано рязането му и кистата не е капсулована за да се извади с минимално рязане,ще се наложи доста обиране около нея,а тя - кистата в горната си част стига до гърба на шийката и има опастност да режат и от нея ,а ако стане проблем по време на операцията може да махнат и още...Знам ,че са забранени медикаментите по време на бременност и това ме притеснява много ,защото ако не от нещо друго ,то самата болка незнам как мен не е убила ,а ако съм бременна ,не на 100 ,а на 10 000 % ще предизвика аборт.Срещала съм се с над 150 лекари, дори извън България съм правила изследвания и консултации ...и нищо ,никой не иска да оперира,те дори незнаят как ,какво,защо - абсолютно нищо не могат да направят.Само изследванияата докато разберат какво е бяха година и половина (в мъки да незнаеш от какво си болна и предположения на лекарите за смъртоносни болести)и сега вече знаят,но няма лечение без риск,затова пиша тук,защото специалистите са пасивни и не ми предлагат нищо.А аз не мога да рискувам с нещо толкова сериозно.
« Отговор #3 -: Юни 10, 2010, 11:28:25 am »
Проблемът ти наистина е много голям и ти съчувствам искрено. Мога да ти помогна, ако пишеш какви антибиотици ползваш по време на възпалителния процес.
Всички знаем, че при бременност не трябва да се пият антибиотици, но все пак има някои, които се разрешават(все пак винаги има някакъв риск).
Такива антибиотици са например групата на пеницилините, които са едни от най-малко токсичните; Erythromycin- той е от групата на макролидите, има голяма молекула, поради което прониква диаплацентарно слабо.
Желая ти успех както и да решиш да постъпиш.
« Отговор #4 -: Юни 10, 2010, 11:56:10 am »
Фара, наистина съжалявам за това, което ти се случва.Надявам се скоро да се намери разрешение на проблема, или пък алтернативни медикаменти подходящи за приемане при бременност.Успех!!!
« Отговор #5 -: Юни 10, 2010, 12:01:53 pm »
До преди 2 месеца ,когато се възпали за последно нищо не съм ползвала ,само успокоителни ,след 2-3 седмици на болки и успокоителни ,които не успокояват,защото са слаби,тя сама спадаше,но преди 2 месеца сама се сетих за противовъзпалителен антибиотик и се консултирах с лекари,те останаха без мнение ,но все пак ми написаха рецепта ,аз исках Azatril ,но ми препоръчаха Vibromycin - на 2-я ден болките спряха и кистата спадна,гнойта ,която беше в кистата се пръсна по цялото ми тяло и изби под формата на пъпки.Това са лекарствата ,които съм взимала.
« Отговор #6 -: Юни 10, 2010, 13:08:54 pm »
А по принцип има ли вероятност при евентуално раждане кистата сама да изчезне или и след това ще се налага операция? Има ли медикаменти, които да помогнат за нейтното премахване без да се налага оперативна намеса?
« Отговор #7 -: Юни 10, 2010, 13:18:51 pm »
Vibromycin няма да можеш да пиеш по време на бременността, защото нарушава растежа на костите на плода, дори не се прилага на деца до 7 години.
Azatril е от същата група като еритромицина и е по-безопасен.
За болката какво пиеш, може би нестероидни противовъзпалителни?
« Отговор #8 -: Юни 10, 2010, 16:34:25 pm »
Незнам дали ще изчезне кистата след раждане и аз съм чувала за такива случаи.Лекарите казват ,че не са виждали такова нещо и не знаят какво е,в София, гинеколозите ми казват ,че не е за тях и ме изпращат при хирурзите,а хирурзите се хващат за главата и ме връщат отново при гинеколозите ... и така почти 3 години.Моите надежди бяха ,че ще се калцира,но в документите пише ''без добре оформена капсула 14 мм'',което ме навежда на мисълта,че ако няма капсула няма как да се калцира.Заключението след томографа е ''кистична лезия в областа на кавум дъгласи''.А изследванията ми извън страната показаха единственно - киста (пак там)   :balk_145:  Никой нищо не казва,трябва ли операция ,не трябва ли,да забременявам ли или не,преди или след операцията ... всички вдигат рамене.
« Отговор #9 -: Юни 10, 2010, 17:56:32 pm »
Аз все пак не разбрах какво ще се случи ако те оперират и се опитат да я отстранят?Разбрах , че не може с лапароскопия, но не ели възможно да се направи друг вид операция.По принцип вагинални кисти се оперират.
« Отговор #10 -: Юни 10, 2010, 19:12:08 pm »
Моята е на перинеума и е много рисковано ,никой не иска,в близост е до шийката и ... може да махнат и нея.
« Отговор #11 -: Юни 10, 2010, 19:20:22 pm »
Не се отказвай и продължавай да търсиш решение.Успех!!!
« Отговор #12 -: Юни 10, 2010, 21:07:47 pm »
 :) Благодаря!    Ако някой има съвети как се калцирва киста ,моля да ги сподели.