Да лекарката е наясно ,че няма успокоително ,което да спре болките когато кистата се възпали,това е 24 часов ад ,тя много добре знае,но се страхува да не ме окипазят,защото още не съм раждала,кистата е на 3 см навътре във влагалището на както казват ''6 часа '' всмисъл задната страна влагалището и няма как да се премине през костта към влагалището с лапароскопия ,а през него е много рисковано рязането му и кистата не е капсулована за да се извади с минимално рязане,ще се наложи доста обиране около нея,а тя - кистата в горната си част стига до гърба на шийката и има опастност да режат и от нея ,а ако стане проблем по време на операцията може да махнат и още...Знам ,че са забранени медикаментите по време на бременност и това ме притеснява много ,защото ако не от нещо друго ,то самата болка незнам как мен не е убила ,а ако съм бременна ,не на 100 ,а на 10 000 % ще предизвика аборт.Срещала съм се с над 150 лекари, дори извън България съм правила изследвания и консултации ...и нищо ,никой не иска да оперира,те дори незнаят как ,какво,защо - абсолютно нищо не могат да направят.Само изследванияата докато разберат какво е бяха година и половина (в мъки да незнаеш от какво си болна и предположения на лекарите за смъртоносни болести)и сега вече знаят,но няма лечение без риск,затова пиша тук,защото специалистите са пасивни и не ми предлагат нищо.А аз не мога да рискувам с нещо толкова сериозно.