0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

как точно се приемаше дуфастона?
« -: Ноември 01, 2010, 08:38:02 am »
момичета,първата ми бременност беше неуспешна,загубих бебето в 19г.с.,с втората успях като моят гинеколог ми изписа дуфастон да пия преди зачеването.Пих го 2м и като спрях на третия забременях!Имам една малка сладурка!Сега се опитвам да си спомня от кой ден след менструациата се пиеше дуфастона защото се преместих от града в който живеех в друг и гинеколога ми ми е много далече за инфо а съм се решила на второ дете макар и в напреднала възраст!Ако някоя от вас знае моля да ми пише! :P
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: как точно се приемаше дуфастона?
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2010, 09:18:02 am »
С цел по лесна имплантация Прогестерон съдържащи препарати обикновено се изписват след овулация.
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2010, 11:55:18 am »
Не би трябвало да си назначаваш дуфастона сама. Лекарството се приема след фоликуметрия, обикновено 16 ден от МЦ, но по лекарско предписания.
*
« Отговор #3 -: Ноември 01, 2010, 12:12:16 pm »
По лекарско предписание само! Което ще ти укаже и схемата, след изследвания, които да вземат предвид настоящето ти хормонално състояние. Недей така сама!
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2010, 22:27:43 pm »
ot 16 den na cikala 10 dni po edno,piq go s lekarska namesa,ve4e 4 mesec i go spiram,nqmah cikal,imah polikistoza,no ve4e vsi4ko e nared :)Moq savet e da ne go pie6 na svoq glava,izli6no da se tap4e6 s xormoni,razbirase ako ima pri4ina
« Отговор #5 -: Ноември 02, 2010, 10:10:46 am »
Благодаря за отговорите,знам че само с лекарско предписание е правилно,но наистина много ми помогна!Щте трябват предварителни изследвания то е ясно! :?
« Отговор #6 -: Ноември 02, 2010, 10:40:20 am »
 Tanja71 dokato pie6e Dufastona ima6e li ovulaciq?Az parvite 2 meseca ni6to 4ak na 3 mesec imah ovulaciq,no ne stana bebeto,daje si napravih test za O i be6e polojitelen i kakto lekarkata kaza na tazi data koqto trqbva6e da e O.Neznam imam 4uvstvoto 4e kogato go sprq i organizma mi se iz4isti ot teq preparati,6te zabremeneq,dano ne gre6a i taka da stane :)
« Отговор #7 -: Ноември 02, 2010, 17:58:35 pm »
точно два месеца пих дуфастона и реших да пия и трети месец обаче не бях изчислила точно колко таблетки щте ми трябват а и живеех в Италия и нямаше кой да ми прати от бг и на своя глава спрях и тогава съм забременяла,значи съм имала овулациа,по принцип трябваше да пия 3м но така се получи и ето когато най неочакваш чудото стана!Изобщо никога не съм мерила овулация даже незнам как се мери и не съм имала такива ову тестове там!Много спортувах,правих гимнастика в кащи,имах и колело,карах много то това ми беше удоволствие и може и това да ми е повлияло положително,така че дори и на 37г родих естественно,е малко преждевременно но слава на бога живо и здраво бебе!Пожелавам го на всички от цялото си сърце! :P
« Отговор #8 -: Ноември 02, 2010, 21:42:45 pm »
супер браво,много добре си направила,аз също се отказах да изчислявам овулации,проблема беше при мен,че една лекърка много ме наплаши,че нямам овулация,когато смених лекъря той ми назначи дуфастон поради липса на цикъл и ми каза да си купя тези тестове.Аз също във вкъщи карам тренажор и ми идва много добре,надявам се да отслабна малко  :)и естествено да доведе до положителен резултат