Такааа, да започна и аз.
Трябваше да го направя преди два дена, но имах сериозни грижи със здравето на мой близък и това обърка плановете.
Нямам много опит във воденето на дневник и да си призная честно никога не съм обръщала особено внимание на това, което ям.
Мисля, че дойде време да си обърна малко повече внимание.
Като начало - аз съм висока 162 см. и тежа 42-43 кг.
Преди 6 години и нещо, когато претърпях чернодробната операция дори бях станала 39 кг., но това беше заради химеотерапията - понесох я много зле, със много повръщане и вливания на системи, за да не се обезводня. Не искам да си спомням вече. Реших, че трябва да сложа някой килограм отгоре. Като ученичка бях 46 -47 кг. и се чувствах много добре. Сега с мъка задържам тези килограми и се старая да не отслабна още. Дори се майтапят с мен, че пазарувам от детския магазин
Какво ям - всичко
В къщи почти винаги има готвено. Не запържвам ястията. Но между храненията си похапвам какво ли не - солети, вафли, бисквити....
Сутрин най-често си купувам от близката закусвалня баничка, милинка или геврек. Трябва да е нещо тестено, иначе все едно не съм яла. Това през седмицата. А през почивните дни приготвям закуската в къщи. На обед се прибирам /живея много наблизо до работното си място/ и обядвам, както и вечер. Много рядко излизаме навън да ядем. Общо взето ямед домашно приготвена храна.
Случвало се е да пропусна някои от храненията / най-често закуската/.
Плодове - ябълки, банани. Но не ги търся много, много.
Пия само минерална вода. Газирано пия много рядко. Оооо забравих и кафето - но по едно, най-много две на ден.
За днес:
Закуска - варени макарони със сирене.
Обяд - св. ребърца с печени картофи, салата зеле с моркови
Следобедна закуска - 4 филии с пастет и нарязан отгоре домат. Сладолед. Бях много гладна след следобедния сън.
За вечеря има - Агнешка супа, ще направя и салата - домати и краставици с пресен лук.