0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
зацапване
« -: Март 08, 2010, 08:35:10 am »
Здравейте! Имам проблем от близо 2 години и вече много се тревожа !
Преди две години ми се промени менструацията - стана много обилна със съсиреци, като между цикъла ми имаше леко ръждиво зацапване. Ходих на около 3 лекари и те казаха, че няма нищо тревожнои най-вероятно трябва да пия дуфастон. Аз не го пих, тъй като никой не ми направи изследвания на хормоните! От преди 6-7 месеца цикълът ми отново се промени- сега е доста оскъден , но пък почти непрекъснато имам леко ръждиво зацапване, което се увеличава по време на секс. Спрях да правя секс с мъжа ми от около 4-5 месеца и то се поуспокои, но миналия месец реших, ч и аз съм жена и ето сега пак съм притеснена- неще да спре - като се изтрия и тоалетната хартия  с блед кафеникав цвят! Пих какви ли н билки, нищо не ми помогна ! Вече се отчаях и се чудя какво да правя - дайте ми съвет? На какво ли се дължи, какво да правя ?
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: зацапване
« Отговор #1 -: Март 08, 2010, 13:07:47 pm »
Oтиди на свестен гинеколог, който да те прегледа и да ти назначи изследване на необходимите хормони. Липсата на сексуален живот няма да ти помогне или да влоши ситуацията.
« Последна редакция: Март 11, 2010, 13:03:26 pm от Zlatulka »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Март 08, 2010, 13:13:45 pm »
Отивай на АГ и докато не се открие причината за това не се отказвай.
Това не е нормално.
Можем да ти изброим доста причини , но само ще те притесним излишно
Пиши как е минало...и не се отказвай от кекса :) - той не е причина за нищо, дори напротив влияе добре, ако всичко е наред

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Март 24, 2010, 20:39:57 pm »
Аз също имам такъв проблем, но при мен се случи следното...
На 15.01, тази година направих спонтанен аборт в 20 - та г.с.:(След аборта ми вървя три седмици. Имах много малко чисти дни и дойде времето за следващата менструация, която беше на 18 - ти фивруари и от тогава всеки ден имам кървене. Много се притеснявам, защото ме е страх да не се осложнят нещата. Ходих на лекар и ми изписаха регулон. С него прекъсната втората ми менструация след аборта. Преди това пих дуфастон и Азакс(антибиотик) но нищо. Дефакто от 18 - ти февруари, кървенето е зацапващо абсолютно всеки ден. Капва по малко и спира. На ден по 2-3 пъти така. Засилва се при физическо натоварване или при полов акт. Докторът ми обясни, че след абортът, хормоните ми са разтроени и сега организмът се чуди какво да прави, за това реагира така, но аз изтръпвам по няколко пъти на ден, когато забърша кръв. Ако някой знае нещо по въпроса, нека ни помогне, защото и моите лекари нещо не ме успокояват. Въпреки, че съм подложена на лечение, няма промяна.  :?
« Отговор #4 -: Март 25, 2010, 16:43:40 pm »
Аз имах същия проблем и се оказа че пролактина ми е висок.Така че си направи хормонално изследване. Сега пия лекарство не си спомням името и мисля че се оправям, за момента нямам зацапване.А преди това на мен също ми изписваха Дуфастон но от него само напълнях.
« Отговор #5 -: Март 25, 2010, 18:38:56 pm »
А къде ти назначиха хормоналните изследвания, защото лекарите при които аз ходя, нямата намерение да ги изследват.
« Отговор #6 -: Март 26, 2010, 09:29:17 am »
В клиниката на Щерев д-р Тимева
*
« Отговор #7 -: Април 10, 2010, 13:42:43 pm »
Тази седмица ходих на гинеколог и ми откриха три полипа, като единият се вижда от вън при прегледа. Казаха, че първо ще пия хапчета пък ако не изчезнат ще ми правят абразио много ме е страх ! Искам да ви попитам има ли накой на който да са му изчзнали с хапчета  само , защото чета едни неща и незнамкакво да правя? И ако се стигне до абразиото може ли да е с мстна упойка да не заспивам ? Много ме е страх !  :(
« Отговор #8 -: Май 28, 2010, 08:44:25 am »
Здравейте на всички!
Незнам дали мястото е тук за да попитам, но е свързано с цикъла ми,на 15-16 ден прокървявам, има леко зацапване на бельото и не е точно кървене! Иначе при последния ми преглед док ми откри кистички на левия яйчник. И въпроса ми е възможно ли е това леко зацапване да е от тях? Иначе са ми правени изследвания на хормоните и всичко е наред с тях. Знам че не сте лекари но поне за някакво инфо ако има такова из нета
Предварително благодаря
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]
*
« Отговор #9 -: Май 28, 2010, 10:16:57 am »
Най-добрият начин е срам не срам да отидеш на лекар. Може и да е от кистите, това ми дойде като идея. Аз този МЦ на 14 ден прокървих съвсем леко , няколко капки зацапване по бельото и то съвсем ясна кръв.Отидох на лекар и то без преглед ми казаха че става думаза предовулаторнозацапване- случва се прид овулация да имаш зацапване - 1 или 2 дена,така че и при теб може и да е това... :wink:
« Отговор #10 -: Май 28, 2010, 14:07:20 pm »
 fanta_25, дано да е това, а не нещо друго. И аз бях чувала за кървене повреме на овулация, но незнам вече и ми писна от доктори, находих се вече и за 1 проблем и за други, то не бе аборти, то не бяха гъбички, вливане на липовеноз, сега и това!
Но все пак благодаря ти за успокоението
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]