Ще задам няколко въпроса с идеята ,ако някой може да ми помогне.
1.Живеем в апартамент 1 с Удостоверение за експлоатация от март 2006.
В момента има теч в един от апартаментите на последните етажи със скосове ,който преминава и слиза до 2 етаж.
Строителят се крие от самото начало като разбра ,че иам проблеми.Пуснах му нотариялна покана за сплашване ,но се върна ,че такова лице не живее на посочения адрес.
Какво да направим за да открием тази личност защото има и други проблеми със строежа?
Знам ,че има някаква сума в банка за гаранции и че по закон имало някакви клаузи че са за покриване на проблеми.Някой може ли да сподели опит или да даде акъл?
И друго сега.
Купихме апартамент 2 в строеж .За него знаем , че срокът е 18 месеца и че трябваше да е готов март 2009 .Но и до днес е на никъде.В нашия договор нама опоменат срок на завършване ,но в разрешителното за строеж знам ,че е 18 месеца /просто си е стандарт за нормална сграда от 12 апартамента /.Имам ли някакъв шанс да претисна строителя за нещо ?
Какви права имам ?
За там подписва мъжът ми и е подписал на доверие /познати малко/ защото ни направи голяма отстъпка ,а ние платихме на зелено и на 100%.
Мога ли да го накарам да ми плаща част от вноска по заем защото той казва ,че плаща наеми на собственици на парцела, които не са му доплатели исканите от тях по големи апартаменти или допълнителни помещения от полагащите им се?
Вече така ме е стегнала около врата таз без парична ситуация ,че............
Вече май има нужда и от адвокат ,препоръчайте ми моля!Ще си плащаме за деволията