0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Роди се и моят втори син Андрей
« Отговор #40 -: Април 17, 2010, 23:18:27 pm »
То аз не искам да се отказвам, но той много спи и това значи да си сучем по цял ден. Не мога да си гледам другия палавник, а той не е много голям. Не разполагам с много време и за това предпочитам да се цедя и да додавам АМ. Ще стимулирам образуването на повече кърма, за да не давам много добавка. Иначе опитвах всичко и гърдата стисках-той си спи и даже се сърди и се мръщи. Като е сънит засуква за малко и заспива.
*
« Отговор #41 -: Април 18, 2010, 12:56:13 pm »
Да така е при някои бебета. С времето ще стане по-умел и ще изсуква за 5 мин., тогава цеденето ще ти отнема много повече време. Тялото няма как да го излъжеш с изцеждането. Ако ставаше добра стимулация с изцеждане нямаше да съществува проблем с недостатъчната лактация. Всички щяхме да цедим, а не да се чудим какво да ядем и какъв чай да си направим.Освен това ти не можеш да изпомпаш цялата кърма от гърдата и колкото повече от нея остава вътре, толкова повече ще ти намалява. Добре де той през цялото ли време спи. Кърми го, когато е буден макар да не е дошло съвсем времето за хранене - примерно вместо на 3 часа на 2.5. Така ще стимулираш и лактацията.
« Последна редакция: Април 18, 2010, 12:57:57 pm от bobi3 (bobi2) »
« Отговор #42 -: Април 18, 2010, 15:18:18 pm »
Доста спи. Аз Криси го кърмих така до 7 месец. Цедях и давах да суче. Днес го излъгах Андрей да суче от мен на 2 пъти. Надявам се да се справя някак.
*
« Отговор #43 -: Април 19, 2010, 10:56:50 am »
Туто, защо не го оставяш да си спи като се насуче? Може да му е достатъчно. Опитай така за ден-два. Той ще огладнее и отново ще си иска храна. Може просто да минете на по-малки интервали на хренене.
Аз храня щом я усетя, че се размърдва. Не я оставям да се разплаче. Тамън така е сънена и по-добре суче.
Като му даваш добавка на практика го засищаш и той няма нужда да яде и да стимулира кърмата. И си отваряш работа с цедене и бъркане на АМ. Не гони количество изядена храна. Може просто да има нужда от по-малки количества. Важно е да е спокоен и доволен. Щом спи много, явно това са нуждите му на този етап.
Гуш.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #44 -: Април 21, 2010, 13:52:02 pm »
Честита втора рожба, Тутто! Да ти е здрав и много усмихнат, бъдете щастливи цялото семейство!

Успех с кърменето!
*
« Отговор #45 -: Април 21, 2010, 19:50:38 pm »
Честита втора радост!
Да са ви живи и здрави и двета момчета!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #46 -: Април 24, 2010, 14:24:43 pm »
И от мен Честито,да е жив и здрав бебока :D

Да се включа и аз по въпроса ти,само да кажа че не съм изчела всички отговори за това се извинявам ако се повтарям с някой :D
Ако заспива непробудно и не суче - опитай да го посъблечеш,говори му,масаж по крачетата(нека и батето помага) и вътрешната част на дланта(където е ябълчицата на палеца - хващас с палец и показалец и я масажираш нежно),да му е по-хладко,когато са сгушени и им е топличко бебчетата лесно се унасят и заспиват.Имах го същия проблем,стигнах до там че да го държа по 30мин на гърда,само и само да се нахрани - иначе се къса от рев след час.Резултата от дъгото кърмене - дупки по зърната,рани и ужасни болки.
Храни по възможност на поискване,дръж до 15мин на гърда.Ако дохранваш все пак,има биберони които имитират майчината гърда и се сучат!Аз ползвам Нуби,доволна съм,нещо повече - дупчицата е толкова малка,че се налага да суче със сила,което пък допринесе за по-адекватното му сукане от гърдите ми.Сега пак зърната ми са болезнени,но от силно сукане,а не от безкрайно дъвчене.
И последно се сещам,топъл компрес 10тина мин преди кърмене.Топлото разширява млечните канали и кърмата потича по-лесно...

Успех,и както са ти  казали - спокойствието е най-важно!!!Не се паникьосвай!Хормоните правят кърмата,за това дръж ги в баланс!Храни се пълноценно,и избягвай храни като лук,чесън,зеле,боб,яйца,газирани напитки,нат сокове от портокал,кайсия,праскова,цитрусови плодове.Тези храни могат да повляят вкуса на кърмата,както и да причинят газове,колики и алергии...
Чай от копър(поне две ч.ч. на ден)може да повлияе положително кърмата...

Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #47 -: Април 24, 2010, 22:49:08 pm »
Честито второ момченце!
Сигурно ти е много трудно, но ако го оставиш само на кърма и да суче без никакви часове, когато замрънка че е гладен или просто си мрънка нещо, така ще увеличите кърмата.
Ема до 1 годинка сучеше на два часа денонощно, в началото по-повече време, а после за кратко изсукваше.
Редуваш винаги първо едната, после втората, като винаги започваш от втората гърда.Така ще стимулираш гърдите.За да имаш кърма, трябва да му даваш нон стоп да суче, когато замрънка или е неспокоен.
Аз минах през всички проблеми на кърменето, но мацките от ЛЛ ни помагаха нон стоп.
Спяхме заедно и се кърмехме без режим, така имах кърма, защото колкото повече сучат, толкова повече се увеличава.
Пий течности, ядки и варено жито много помага, но най-добрата стимулация е бебето нон стоп на гърдата!!!
Помпата никога не показва реално колко има в гърдите.Тя само може да доизцеди гърдите и така да ги стимулира още малко.Изцеждала съм по 20мл, а Ема е захранена на 9м заради алергия.Това означава, че щеше да е много гладно дете, а и аз съм доста слаба, тези неща не са от значение.
Най-добре се свържи с някоя мацка от ЛЛ и нон стоп я питай за съвети.
Ние почти израстнахме алергията, благодарение на кърменето.Успех!
« Отговор #48 -: Май 03, 2010, 10:15:32 am »
Tutto_bene, честита радост! Ще ти трябват много сили с породени дечица, но всяка секунда недоспиване си струва. Да сте живи и здрави всички у дома!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #49 -: Май 07, 2010, 22:19:19 pm »
Благодаря на всички за съветите за кърмене. На мен ми е доста трудно, защото баткото е страшно палав и няма как да слагам непрекъснато на гърда бебето. Нямам кой да ми помага. Баща ми общо взето помага, но до някъде. В по-голямата част от времето ме гледа какво правя. Помага като отиде да ми напазарува и разни дребни неща с баткото, но иначе не ми стига времето за всичко. Всичко сама си правя-готвя, чистя, и децата и двете си ги гледам сама, но си е доста юруш. Баткото засега го връзвам на стола за хранене, за да отида до тоалетната и ме е страх да го оставя сам, за да не направи нещо на бебето. За пример - количката с бебето летя по стълбите миналата седмица и се преобърна-баткото я бутна много бързо и аз не успях да я хвана.. Направо полудях от притеснение да не е станало нещо на бебето. Разтрепериха ми се колената чак.. После пък нещо ми стана и се разболях - получих възпаление на бъбрек и вдигнах температура, а преди това имах болки като при цистит. До онзи ден пих антибиотик. Сега започнах пак да давам кърма /цедих се и хвърлях докато пих антнибиотика/. Ами това е. При мен е екшън нон стоп. Баткото /15 кг/ е ужас и само се чуди какви щуротии да направи. Като се надвеси над бебето и се хили и вика "беби", аз очаквам едва ли не да му прасне един. Много е як и ме е страх. Сега се цедя повече и додавам АМ. Да не ви досажадам повече с моите екшъни. Благодаря на всички за съветите!
« Отговор #50 -: Май 26, 2010, 12:34:08 pm »
Туто, да те поздравя от сърце и аз за второто ви детенце :D
Всичко най-хубаво!
Благодаря ти, Бени!