0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
TSH и ФТ4
« -: Май 28, 2010, 17:18:51 pm »
Здравейте, дами. Моля за менние: След 48-дневно закъснение през март, изледванията ми, които са извън норма показаха:

Име на теста                                         
   Резултат                                         Референтни граници

FT4              24.5pmol/l    11 - 22.6
       TSH              0.02mlU/l     0.35 - 5.00

МАТ-A-TPO        216,7IU/ml                         50

След ТРАК тест се установи, че нямам Базедова болест или Хашимото, а временна хиперфункция. Преди да ми назначат лечение, ме посъветваха отново да пусна TSH и FT4. Резултатите ми от днес са:

FT4                11.40pmol/l                11 - 22.6

TSH                 5.30mlU/l                       0.35 - 5.00

Явно за 2 месеца стойностите са се променили значително и без медикаменти. Въпроса ми е свързан с възможността за евентуално забременяване. При предишните показатели-ясно защо, но от форума чета, че и при това ниво на TSH няма да е възможно.В каква посока мислите, че ще трябва да се регулират сега? И трябва ли  TSH да е  около 2,5, за да забременея?

Моля за мнението Ви...

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: TSH и ФТ4
« Отговор #1 -: Май 29, 2010, 08:00:59 am »
Да, трябва.
Дори и под 2,0 / ТСХ/
Преди си била с хиперфункция, сега си с хипофункция!!!
Добре е да говориш с АГ- Ендокринолог

А ТАТ и МАТ не изследва ли пак ?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #2 -: Май 29, 2010, 10:40:32 am »
да, странно е, че за месец показателите са в двете крайности. Мат не ми изискаха този път.В началото дори си помислих, че са ми объркали изследванията.А относно ендокринолог- ходя при Д-р Иванова в ендокринологията, прочетох за Д-р Катя Тодорова, но записването е чак след месец  :( Какво лечение се очаква сега и горе-долу в какъв срок ще се нормализира ТСХ, защото сега май няма как да забременея....
*
« Отговор #3 -: Май 29, 2010, 16:04:25 pm »
Аз ти препоръчвм като си от София задължително направи консултация с д-р Катя Тодорова:

Д-р Катя Тодорова - Ананиева
Консултант-ендокринолог,
Зав. кабинет Диабет и бременност,
СБАЛАГ "Майчин дом",

Телефони за контакт: 9 52 36 00,
мобилен 0 888 40 82 03

02/91 72 309

Дано координати още да са валидни. Другото което аз намерих за  ТСХ е:

"Ниските стойности на ТСХ обикновено са съпроводени с високи стойности на ФТ4,което означава хипертиреоидизъм,т.е.висок щитовиден хормон.Симптомите са: висока трудоспособност, последвана от умора,нервност,загуба на тегло,тремор.Разбира се,това трябва да се установи от специалист-ендокринолог,след като се изследват хормоните ФТ3,ФТ4,ТСХ,както и анти ТГ,
и анти ТПО. Здрава млада жена в детеродна възраст би трябвало да има TSH между 1 и 2, още повече че при по-високи стойности при бременност има опасност за развитието на плода."

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg&u=http://www.mercola.com/Article/hypothyroid/diagnosis_comp.htm
*
« Отговор #4 -: Май 29, 2010, 16:55:54 pm »
Aз съм от София, ще се свържа със сигурност с нея. за два месеца от хипер, се превърна в хопофункция..Имам чувството, че както и да се променят нещата-пак няма да забременея :(