Здравейте, момичета
Аз съм от Сандански, днес ще дадем материал за спермограма, която ще направим в нашия град. Искам да споделя с Вас следното нещо, което чух и което ме накара да не се доверявам много много на никого. Става въпрос за спермограмата - на един познат са му правили в Сандански и резултата е бил 93% успеваемост, в Благоевград 30% , а в София (в клиника за инвитро) 7 %. В София са я изследвали по най - точния метод не знам точно как се казва. Та си мисля дали просто не са им показали тези резултати за да прибегнат към инвитрото, което впрочем те и направиха. Вече наистина незнам какво да мисля.Не предплагам има значение как се изследва и т.н. но чак пък такава голяма разлика не ми се вярва.
Аз искам да потърся съвет от Вас за друго нещо - незнам какъв ние проблема, но все си мисля, че имам запушване на тръбите или поне някакво срастване след премахването на кухото яйце. С други думи искам да си направя изследване за проводимостта на тръбите. Какво предствалява това изследване и къде да си го правя? Предполагам не всеки може да го прави, то това е ясно, но доколко се изсква по специално оборудване и задължително ли е да си го правя в някоя голяма клиника в София или може и на друго място? До колко това изследване е специфично и на кого мога да се доверя? Продухването и отпушването на тръбите две различни неща ли са и от кого се правят?