0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    iva17

  • ****
  • 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Еднорогова матка - търся информация
« -: Януари 08, 2009, 12:39:11 pm »
Здравейте, редовно посещавам сайта и чета форумите, но за пръв път пиша и се надявам да ми помогнете със събирането на повече информация за моя проблем. Опитвам се да забременея от 2 години и няколко месеца, но за сега неуспешно. От края на миналата година започнахме да правим изследвания, като при мъжът ми спермограмата е ок, но при мен се откриха редица проблеми. Първо се оказа, че имам инсулинова резистентност и намалена функция на щитовидната жлеза, зарадио което освен, че рязко съм напълняла последните 2 години, ми пречи да имам и пълноценна овулация. Днес ми правиха цветна снимка в "Тина Киркова" при д-р Панова и се оказа, че имам еднорога матка и само една тръба по рождение. Която отгоре на всичко е запушена  :( тя ми каза, ми че ми препоръчва или лапароскопска операция за отпушване на тръбата или направо ин витро. Рогът иначе бил голям и дълъг и не би трябвало да имам проблем с износването на бебе. Утре резултатите ще види и лекуващият ми лекар д-р Коларов, от който за сега след обикалянето на редица "светила", съм много доволна. Моля ви пишете дали някой от вас е имал подобен проблем и дали знае нещо по въпроса, защото доста се притесних.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Еднорогова матка - търся информация
« Отговор #1 -: Януари 09, 2009, 20:08:18 pm »
Бих те посъветвала да посетиш клиника по стерилитет.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=167&Itemid=52
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Еднорогова матка - търся информация
« Отговор #2 -: Март 24, 2010, 10:16:31 am »
Здравейте д-р Панова,

надявам се написаното от мен да стигне до Вас, тъй като за първи път посещавам и пиша в този сайт и не съм сигурна дали се справям успешно...

Имам момиченце на почти 6 месеца, което се роди с недоразвита дясна ушна мида. А на здравото уше има нещо като камбанка, точно на входа на ушето. Води се за малоформация. Направиха ми секцио по спешност в началото на 39-тата седмица от бременноста ми, като през цялата бременност бях с контракции, на хапчета за задържане през последните два месеца и дори лежах в болница. Оказа се, че съм с еднорогова матка. Хубавото е, че детето все пак си има вътрешно и средно ухо и на двете уши и ще чува нормално. Следва да направим козметична операция на недоразвитото уше. Искам да Ви попитам има ли вероятност недоразвиването на ушето да има общо с дефекта на матката. И, въобще, на какво може да се дължи подобна малоформация? Дали пробламът може да е генетичен, тъй като със съпругът ми не сме си правили генетични изследвания. Все пак, ако решим да имаме второ дете, искам да сме напълно сигурни и да избегнем всякакви усложнения, ако не с бременността, то поне с нормалното развитие на плода.
И, според Вас, кога най-рано е добре за детето да направим пластичната операция (ако това влиза във Вашата компетентност, разбира се)?

Благодаря Ви предварително и Ви желая успешен ден,
Даниела
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Еднорогова матка - търся информация
« Отговор #3 -: Март 24, 2010, 10:56:35 am »
Здравей Дани,
основния ти въпрос е зададен в неправилен форум, потърси информация например тук - http://www.pedsurgbg.org/index_02.htm или тук http://mama.btv.bg/index.php?p=1&l=1 в един ден от седмицата им гостува естетичен хирург (не помня име или ден), това е форума им http://mama.btv.bg/forum/index.php.
Иначе аномалията на матката ти изобщо няма отношение към аномалията на детето ти. То е напълно здраво и това е най-важното, предполагам че ви трябва само коригираща операция.
Превенция за това няма, освен препоръчителните скрининги в първия, втори и третия триместър на бременноста!
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Еднорогова матка - търся информация
« Отговор #4 -: Март 24, 2010, 12:29:56 pm »
Благодаря Ви много!

Пожелавам успех и на Вас!