0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #280 -: Март 19, 2010, 16:19:00 pm »
Бина,мисля, че трябва да отидеш да те види още някой. От София ли си?
[/url][/url]
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #281 -: Март 19, 2010, 16:31:34 pm »
Не от Русе,но ходя в Тутракан при Бойчев,а той е много добър,но какво стана сега не знам,сега стоя в пълна готовност в излитане до дам.Всеки един момент чакм нещо да ме пререже или да имам кръвотечение или незнам и аз какво още.Толкова съм притеснена и шашната,че няма на къде повече.Аз и сега си имам многооооо слабо и бледо кръвотечение и то не е постояно и за това съм на нощ
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #282 -: Март 19, 2010, 18:03:40 pm »
Бина, съжалявам за притесненията, които имаш. Напълно те разбирам, защото съм минала точно по този път. На мен също двама доктори ми казаха, че виждат плоден сак в матката и накрая се оказа извънматочна. Странно, но е факт. Преди време един лекар ми беше казал, че гледането с ехограф е доста субективно. Един вид-всеки може да види различни неща. Просто човека който гледа трябва да е добър специалист, за да види каквото е в действителност. Аз си обеснявам "виждането" на нещо, което го няма с това, че някак си са предубедени. Знаят че си бременна и ТРЯБВА да видят нещо, иначе може да подложиш на съмнение професионализмът им. Както и да е. Хубаво е обаче наистина да поискаш още едно мнение, за твое успокоение. Другото което ме притеснява в твоят случай е.. Как доктора прецени, че непременно ще ти махат тръбата? Преди моето лапаро, моят лекар ми обясни, че ще ми махнат тръбата ако плода се намира в долната и част, т.е. откъм матката. Ако е горе до яйчника ще я запазят. Слава Богу, плода се оказа горе и запазихме тръбата. След това забременях от същия яйчник и най-вероятно малкия юнак в линийката ми е преминал по оперираната тръба. Така, че непременно искай второ мнение.

Извинявам се на всички за дългия пост.


*
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #283 -: Март 19, 2010, 18:27:50 pm »
Бина, пишеш че доктора те е гледал първо в 5г.с. Обикновено първия преглед трябва да е поне след 10 дневно закъснение за да се види нещо в матката, а в началото се вижда само струпване на клетки като една черна точица и ако е много рано това може да се обърка. След това точицата става на мехурче. Аз съм имала извънматочна бременност и в началото се виждаше само, че ендометриума е уголемен, а в единия край на матката имаше нещо като струпване на клетки, но не приличаше много на точка. И това се виждаше след двуседмично закъснение. Тест правила ли си. Можеш да пуснеш бета ЧХГ през 48 часа, за да видиш дали се удвояват стойностите. Може да е била и химическа бременност. Стискам палци нещата да се развият по най-добрия начин.

cambozzola, браво за урината.

Моят хемоглобин е паднал още малко и продължавам с тотема и вит. В12 мускулно.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 55 - в очакване на пролетта
« Отговор #284 -: Март 19, 2010, 20:42:42 pm »
Като прочетох горните 2 мнениея, специално си погледнах календарчето.
Първият ми преглед - тест - преглед, беше на 8 ми Февруари, с 8 дневно закъснение и то като смятам 30 дневен цикъл ( понеже моя не беше точен ).
Това е било 5та седмица и някой ден.
Първият преглед , док каза - не. Дори ми каза, че ще ми дойде скоро, понеже матката ми била удебелена.
Прибрах се, тест - положителен.
Втори преглед при друг доктор, който само заради положителният тест не каза веднага Не, а ме гледа с вагинален ехограф доста дълго време. На края видя една съвсем малка точица, за която каза че може би ! Но да отида след 1 седмица.
А сестрата , която беше в кабинета каза Не...тази точка била друго.

Аз имам снимка от тогава, наистина вижда се съвсем малко тъмно петънце,точица, колкото главата на кърфица.
Мисълта ми е, че наистина в 5та седмица почти нищо не се вижда...
Или поне при мен беше така.

Както и да е, Успех !  :bighug: