0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Късна овулация и аборти?
« -: Октомври 25, 2010, 14:06:42 pm »
Здравейте! Моля, ако темата ми не е за тук, да я премести модератор!

Накратко, след успешна бременност, имам една извънматочна и два ранни миседа. Интересното е, че преди да се роди детето, овулацията ми беше 16 - 17 ден при цикъл от 32 дни. Сега е 21, 22, дори до 24 ден. Вчера тълпа имунолози/ генетици в частен разговор ме светнаха, че това е един много възможен и сериозен фактор за ранни аборти. Един от тях цветисто се изказа, че яйцеклетка от овулация на 24ти ден, често си е обикновена баба  8O и е просто некачествена.

Оказвало ли се е, че при някой от вас прекалено късната овулация е била проблем? Има ли разрешение (тези въпроси ще ги задавам сега на консултация и при изследвания, но ми е важно да чуя личен опит и мнения). Благодаря ви!  
« Последна редакция: Октомври 25, 2010, 14:11:26 pm от Saule_Nova »
Re: Късна овулация и аборти?
« Отговор #1 -: Октомври 25, 2010, 14:13:04 pm »
Не мога да го твърдя със сигурност, но бременността ми е плод на овулация на 12-ти ден, като безброй неуспешни опити и един много ранен мисед са били при късна овулация.И аз знам, че късната овулация произвежда некачествена яйцеклетка, която ако изобщо се оплоди е много вероятно да спре развитието си много рано.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #2 -: Октомври 25, 2010, 14:20:53 pm »
Inke Tinke,как постигна това чудо-ранна овулация?

*
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2010, 15:05:16 pm »
Saule_Nova, бременността ми е плод на овулация, засечена при гинекологичен преглед на 31-ви ден от цикъла. Вече съм в началото на 8-ми месец, до сега нямам оплаквания, кървене и др., минала съм 3 фетални морфологии и амниоцентеза с отлични резултати. Надявам се така да продължи до края и да родя здраво дете!
Последните години цикълът ми много се размести, засичали сме овулация от 16-ти до 45-ти ден. Никога не съм имала забременяване преди това. Имам 6 неуспешни инсеминации и 1 ИКСИ със сравнително силна стимулация в продължение на 17 дни, от която от 15 фоликула излязоха само 4 читави яйцеклетки. След цикъла, отбелязващ неуспеха на ИКСИ-то нямах менструация 3 месеца. Дойде ми точно на 90-тия ден. От новия цикъл започнах да следя за овулация, вече се бях отчаяла, когато я засякохме случайно на 31-ви ден. След 13 дни тестът за бременност беше положителен. Много се притеснявах в началото точно заради тези мнения за старите яйцеклетки и по-високия риск от аборти на по-голяма възраст. С приятелят ми и двамата сме на 40г. Той е с диабет тип 2 и не много добра спермограма. Бяха казали, че вероятността да имаме дете без ИКСИ е минимална.
Точно преди забременяването съм пила 1 месец Фертилейд за регулиране на цикъла (явно неуспешно) и 3 месеца Омега 3 с витамин Е. Ако нещо е повлияло предполагам, че е Омега-3.
Докато правихме инсеминациите проследявахме развитието на фоликулите. При овулацията на 45-ти ден имах прегледи до 25-ти ден и никой от антралните фоликули не нарастваше, т.е. яйцеклетката едва ли е била "стара" в деня на овулацията, предполагам е започнала да нараства по-късно. Може да съм просто изключение от правилото.
Във всеки случай надежда има! Желая ти успех!
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2010, 16:16:17 pm »
И аз имам късна овулация (на 15ти ден при 24-25 дни цикъл)и имам два миседа вече:( Сега съм на утрогестан и Омега 3, ще видим!
« Отговор #5 -: Декември 21, 2010, 19:27:00 pm »
Явно при всички е различно. Аз имам мисед при нормална овулация на 14 ти ден, а синът ми е от късна овулация на 20 ти ден.
« Отговор #6 -: Декември 22, 2010, 12:11:32 pm »
за какво се пие Омега 3
« Отговор #7 -: Март 19, 2011, 21:26:35 pm »
наистина ако някои може да каже за какво се пие омега 3,за по–лесно забременяване ли е?
*
« Отговор #8 -: Март 20, 2011, 10:37:30 am »
Омега 3 са ненаситени мастни киселинии и се препоръчват за:
- подобряване на еластичността на кръвоносните съдове;
- намаляване нивото на вредния холестерол;
- подобряване на концентрацията, функцията на мозъка;
- улеснява подвижността на ставите.

Има тема за Омега3:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37092.0

Тема за Fertilaid:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40178.20
« Последна редакция: Март 20, 2011, 22:01:11 pm от Мецани »
*
« Отговор #9 -: Март 21, 2011, 10:39:29 am »
Омега 3 са ненаситени мастни киселинии и се препоръчват за:
- подобряване на еластичността на кръвоносните съдове;
- намаляване нивото на вредния холестерол;
- подобряване на концентрацията, функцията на мозъка;
- улеснява подвижността на ставите.

Има тема за Омега3:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37092.0

Тема за Fertilaid:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40178.20
Допълвам Мецани - Омега 3 способства също за преодоляване на възпалителните процеси в организма и съответно за намаляване на прословутите НК клетки.