0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Стефи по Нова тв
« Отговор #20 -: Март 10, 2010, 15:12:27 pm »
Ох, благодаря ви за хубавите думи относно представянето, но съвсем не беше както трябва цялото предаване. Правят тема за абортите, ще показват инструменти и филмчета, ми безмислено е, аз се опитах да й го кажа ама кой ме слуша :x
*
« Отговор #21 -: Март 10, 2010, 15:15:08 pm »
... кой ме слуша :x
Как кой бе - аз те слушам  8)
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #22 -: Март 10, 2010, 16:20:48 pm »
Гледах малко и смених канала.Стана ми гадно от гледките,думите и ......
Стефи извини ме ,но не издържах.И водещата ми идва малко в повече :?

Д-р Стаменов,обичаме ви!
« Отговор #23 -: Март 10, 2010, 16:32:34 pm »
Браво, Стефи!
Току що гледах записа.
« Отговор #24 -: Март 10, 2010, 18:43:02 pm »
Аз също го гледах, но и според мен не беше добре подготвено! Явно целта беше да пресилим нещата връзка между аборт и стерилитет, което според мен е крайно непрофесионално! Предаването не беше, за да се изясни нещо, а за да се докаже вече решената от тях позиция!
Стефи, поздравления за адекватната реакция! Жалко, че не ти дадоха възможност да говориш повече, но явно това беше, защото не им се вписа в сценария!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #25 -: Март 10, 2010, 19:25:36 pm »
Едвам го изтърпях до края. За плей нещото си ми беше ясно и още преди да гледам, че няма да е ясно за какво точно е там - каквато и да е темата.
Водещата ме издразни даже повече и от нея. Мармотчето добре го описа.

ама и водещата беше толкова зле, горката. Като се почне от шумните въздишки в първата част, та до това да постави в устата на лекаря думи, които той НЕ каза - че абортите са сред най-честите причини за стерилитета. И това след като Стефи специално обърна внимание, че не е вярно.

А за Стефи - както се писа и по-горе - наистина стоеше много добре на екрана! И като визия, и като излъчване, и като компетентност, и като изказ.
Поредното недобре направено предаване, поредният не в час водещ, поредното участие на представител на Зачатие, който за супер ограниченото време, което  му се дава, успява да обобщи и каже важни неща. Ама кой да слуша.
« Последна редакция: Март 10, 2010, 19:27:20 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #26 -: Март 10, 2010, 19:39:13 pm »
Ако бяха оставили само Стефи и доктора да говорят щеше да е прекрасно. И двамата представиха много адекватно проблемите и бяха няколко класи над другите участници в дискусията. Водещата изобщо не разбра според мен за какво става въпрос. И аз се чудя какво търсят плеймейтки при дискусии за такива сериозни социални проблеми. Твърде популистки начин да се достигне до тинейджърите - децата не са толкова глупави за да ги подценяват все пак. Поне да бяха научили как се произнася думата стерилитет.
Не е нужно един журналист/водещ да е навътре във всички теми, но елементарна журналистическа култура е да слушаш какво говорят гостите, които си поканил като информирани авторитети и да не обобщаваш точно обратното на това, което са ти казали. Смешна картинка просто.

Стефи, беше страхотна и за малкото време което си издейства каза най-важното- кратко, ясно и точно! Супер! Поздравления и за участието на доктора!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #27 -: Март 11, 2010, 00:17:01 am »
Хайде първо малко статистика /взета от НСИ и НЦЗИ/.

Раждания и аборти

Раждания       Аборти           Раждания            Аборти
Години
                Брой                   На 1000 жени от 15–49 г.
 1980    129176        156056             60.4               72.9
 1990    105821        144644             49.2               67.2
 1995     72425         97092             35.2               47.2
 2000     74234         61378             37.0               30.6
 2001     68680         51165             35.9               26.8
 2002     67038         50824             35.2               26.7
 2003     67908         48035             35.9               25.4
 2004     70433         47223             37.4               25.0
 2005     71640         41795             38.2               22.3
 2006     74495         37272             40.0               20.0
 2007     75915         37594             41.2               20.4
 2008     78283         36593             42.9               20.0

Извършени аборти в лечебните заведения брой

1980     1990      1995    2000     2001    2003    2004    2009
Общо                      156056   144644    97092   61378    51165   48035   47223   31144
от общия брой
на абортите:
по медицински показания:  3830      4352     4073    2567     2638    4055    3755    2405
спонтанни:                15787     12601    9851    10626    9826    13343   14587   10828
криминални:               180       91       69        29       19      12      7        3
по желание:               136259    127600   83099   48156    38682   30625   28874   17908

Очевидно личи тенденцията към увеличаване на раждаемостта и намаляване на абортите в България, което намаляване е за сметка на абортите по желание. Никой не иска да забележи как се увеличава относителния дял на спонтанните абортите, един много сериозен проблем. Абсурдно е да се говори за абортите само като за аборти по желание, като явно се вижда, че 1/3 от тях НЕ СА по желание, а са спонтанни и още повече от 1/4 са по медицински показания.

Още малко статистика - първичното безплодие у нас е 70%, т.е. огромният брой от жените, страдащи от безплодие, никога не са забременявали. Колегата д-р Василев, който има много опит в правенето на аборти, правилно подчерта, че усложненията са не повече от 5%, и естествено не всички усложнения водят до инфертилитет.

Хубаво би било наистина журналистите и водещи на предаване, което засяга сериозен обществен проблем, да са подготвени по темата, да са прочели тук-таме някоя статистика, някоя статия ... Разбира се, предаване в такъв формат се прави по-простичко отколкото на мен ми се иска - с клюки /аз чух, че една жена еди къде си каза еди какво си/, с подхвърлени реплики /представяте ли си наистина 90% от жените да са  правили аборт, колко броя аборти трябва да се правят годишно!/ , с натурализъм /ако искам, мога да ви покажа инструментите, които се използват при секцио или да ви пусна възможните усложнения по време на бременност и раждане, това дали ще откаже жените да раждат?/.

Медиите в голяма степен са виновни за профанизацията на обществото. Дори бих го казала по друг начин - медиите имат голяма заслуга в профанизацията на обществото, защото за мен това се прави умишлено. Простият народ не търси правата си, в това число и здравните.
Браво, Гала!

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #28 -: Март 11, 2010, 07:41:56 am »
толкова глупости на минута време скоро не бях чувала, честно
надявам се повече хора да осъзнаят, че не това е истината за абортите и стерилитета
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #29 -: Март 11, 2010, 08:12:13 am »
Честно да Ви кажа,предаването от страна на абортите(които са по желание) много ми въздейства,даже ме потресе,но наистина от страна на стерилитета не обърнаха много внимание,за плеймейтката няма да говоря!Надявам се в скоро време да направят предаване за стерилитета и представителите на Сдружение Зачатие да имат възможността да се изкажат.Но това филмче "Тихят вик" направо ме потресе!!!!!!!Още си мисля за него!И цверущото обяснение на другата гостенка към филмчето..........направо беше ужасно!
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
« Отговор #30 -: Март 11, 2010, 08:26:57 am »
cygnus, не мога да бъда по-съгласна с теб!
Да не говорим, че има един друг момент - тези предавания се натоварват с толкова (излишна) емоционалност, не се залага на фактите, а на шока и възмущението на хората, че, поне мен, ме карат по-скоро да спра да ги гледам, отколкото да слушам за какво иде реч. Не знам за пуберите, които би трябвало да слушат внимателно.

Лично аз бих обърнала повече внимание на учителите по биология в училище, например - идеално си спомням как нашата учителка по биология обясняваше компетентно на 15-16 годишни тийнейджъри, в елитна езикова гимназия в София, че НЕ МОЖЕ да се забременее 3 дни преди и 3 дни след мензис. Закон!
Кой да се сети, че цикълът може да продължава 7 дни, примерно и тогава нещата не стоят точно така...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #31 -: Март 11, 2010, 11:02:31 am »

Стефи, беше страхотна и за малкото време което си издейства каза най-важното- кратко, ясно и точно! Супер! Поздравления и за участието на доктора!

браво ,Стефи - страхотна беше!
<br />
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #32 -: Март 11, 2010, 11:56:00 am »
Пуснах темата пък не съм коментирала. Това е защото вчера такива неща ми идваха да кажа, че трябваше да се самобанна поне за една седмица. Днес след като ми попремина малко яда мога да споделя какво мисля. Поредното тъпо напроавено нещо, което трябваше да мине за журналистика или и аз не знам какво. Как може да водиш предаване по някаква тема и дори да не можеш да произнесеш правилно думата?! И не беше ли по-правилно вместо Златка да поканят жена, която е правила аборт. А не да ми разправя неща в стил ЕЖК. Импотентноста, каналите и стелиритета не искам даже да ги коментирам. И ве пак се чудя като каква се явяваше Златка там.
Все пак си мисля,че предаването трябва да се включи в учебниците по журналистика. Като пример как не се прави предаване.
« Отговор #33 -: Март 11, 2010, 13:11:40 pm »
Цитат от Мели:
"...Медиите в голяма степен са виновни за профанизацията на обществото. Дори бих го казала по друг начин - медиите имат голяма заслуга в профанизацията на обществото, защото за мен това се прави умишлено. Простият народ не търси правата си, в това число и здравните..."

Много точно казано! Браво Мели! Това е и моето впечатление като цяло. И аз ежедневно се сблъсквам с некомпетентността и на пациенти и на някои лекари (тук имам предвид предимно джи-пи-та). Повечето хора нямат елементарна здравна култура.
Винаги когато се е правило репортаж в нашата сфера на работа, журналистите така представят нещата, че едва ли не нашата гилдия(фармацевтичната)се изкарват предимно търгаши и обирджии и видиш ли ние сме виновни за всичко. Смея да кажа, че аз не съм от тъпите "продавачки" в аптека.

« Последна редакция: Март 11, 2010, 13:14:35 pm от kartiche »
*
« Отговор #34 -: Март 11, 2010, 15:15:13 pm »
Не е първата тема, по която Диана Любенова се изказва неподготвена. На нея целта й е не да даде информация по проблема, а по-скоро да предизвика скандал - тя и сама си го каза в началото на предаването. Аз така и не разбрах каква е идеята на подхванатата тема - информацията беше толкова напосоки хвърляна, че единственото, което запомних от цялото предаване са инструментите, които се използват по време на аборт.

Колкото до тийнеджърите, към които уж би трябвало да е насочено предаването с цел превенция - ами не мисля, че много от тях са го гледали, по простата причина,че по това време са на училище голяма част от тях. И ако случайно пък са го гледали - едва ли са се трогнали от него, именно по същата причина по която Бийст-а изтъкна  - че тях това не ги "лови". Така че отпада тази идея, ако изобщо са я имали, да повлияят на подрастващите чрез предаването.

Не разбрах и защо Стефи е поканена - едно, че почти не й се даде думата, ами и не мисля че някой въобще отрази това, което тя каза. Диана Любенова се държа в стил  "едно си баба знае, едно си баба бае". Иначе подкрепям всички по-горе изказали се, че за малкото време, което имаше Стефи се опита да каже много и все важни неща. Жалко, че нямаше кой да я чуе.

Съгласна с Мели, че виновни са медиите за състоянието ни като общество. Хората вярват на това, което дават по телевизията. Лошото е, че все повече зле подготвени водещи и журналисти изказват погрешни мнения и становища, които достигат до широката аудитория.

*
« Отговор #35 -: Март 11, 2010, 19:07:25 pm »
Гледах записа на предаването, който, за съжаление, беше орязан.
И аз не разбрах защо бяха поканили Стефи, като почти не й дадоха думата. Едва ли не искаха от нея да потвърди, че всеки аборт е равен на стерилитет, но нейното мнение не се вписа в схемата.

Мели, благодаря ти за анализа!  :youwoman:

*
« Отговор #36 -: Март 11, 2010, 19:27:47 pm »
Не е първата тема, по която Диана Любенова се изказва неподготвена. На нея целта й е не да даде информация по проблема, а по-скоро да предизвика скандал - тя и сама си го каза в началото на предаването.

... Съгласна с Мели, че виновни са медиите за състоянието ни като общество. Хората вярват на това, което дават по телевизията. Лошото е, че все повече зле подготвени водещи и журналисти изказват погрешни мнения и становища, които достигат до широката аудитория.

Няма нищо лошо да съществуват малоумни телевизионни канали и предавания. Те изобилстват във всяка страна. Лошо е когато се предлагат предимно такива, а другата част от спектъра липсва.

Освен това журналистическото разследване за интелигентно предаване изисква време, труд и умения, които струват пари. А малоумната телевизия е евтин продукт, който търси най-малкото общо кратно в зрителската аудитория.

Аз ли одъртявам и почвам да приказвам като родителите си или наистина тежко му на следващото поколение?
*
« Отговор #37 -: Март 12, 2010, 18:30:07 pm »
Стефи беше страхотна като винаги,но предаването наистина се получи тъпо,гледах записа.Поздравления за всичко което правиш.