0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета! Искам да Ви попитам какви според вас са рисковете от махане на миома с големина между 5 и 7 см. на задната стена на матката с лапароскопия??? Не ми е ясно защо едни доктор казва само с коремна операция, че може да се махне, а друг, че може с лапароскопия? От техниката ли зависи, като се има предвид, че и двамата лекари са добри. И как с едната техника не може, а с другата може? Предстои ми едно от двете, но ме е страх да не сбъркам. Всяко мнение ще ми е от полза :) А и какво ще кажете за доц.Славчо Томов от клиниката на проф.Горчев-той е за лапароскопия :bighug:
*
Re: Рискове при махане на миома с лапароскопия
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2010, 18:36:37 pm »
Довери са на доц.Томов,но ако искаш потърси още едно мнение.Късмет миличка.
« Отговор #2 -: Февруари 19, 2010, 21:26:27 pm »
Здравей,преди 3 месеца доц. Томов ми прави операция от миома-коремна.За него ще кажа,че е голям професионалист и човек.Моята миома беше 5 см.Въстанових се и продължаваме борбата за дългоочакваното бебенце!Успех!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2010, 22:06:45 pm »
Такава миома се маха лапароскопски, принципно. Според мен зависи от оператора, а Томов е човек на който бих се доверила.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2010, 11:23:32 am »
Не се доверявай много на доктора, който ти е казал, че само с коремна операция може да се премахне. По-добре поискай и още едно мнение. Интересно ми, е този който го твърди извършва ли и лапароскопски операции???
Когато се разбра, че имам извънматочна бременност, един такъв лекар ми обясни, че единствения начин е да се направи коремна операция и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се махне тръбата. "Науката" била доказала, че няма смисъл да се оставя, защото пак щяла да създава проблеми.... Доста иронично ми каза също, че "от много четене в интернет, хората за това умирали"  8O Естествено, при този лекар никога повече няма да се върна. Слава Богу, намерих подходящ, който ме оперира лапароскопски, запази тръбата, възстанових се изключително бързо и благодарение на това /убедена съм/ сега съм бременна, при това от яйчника на оперираната тръба...
Дано случиш на лекар като мен. Късмет!

« Отговор #5 -: Февруари 20, 2010, 14:53:22 pm »
Ако имаш финансова възможност за лапароскопска операция не се замисляй.Аз нямах избор.Преживяла съм и лапароскопия преди 5 години след нея се въстанових много по-бързо.
« Отговор #6 -: Февруари 21, 2010, 20:16:12 pm »
Не се доверявай много на доктора, който ти е казал, че само с коремна операция може да се премахне. По-добре поискай и още едно мнение. Интересно ми, е този който го твърди извършва ли и лапароскопски операции???
Извинявам се, но се наложи да отсъствам.

Благодаря Ви за отговорите.Джиджи, за коремна операция е доц.Тюфекчива, която също прави лапароскопии и е много добър доктор.Точно за това се притеснявам, защо тя не иска с лапароскопия.Може би е заради техниката на МД или е по-трудно с лапаро и за тази сума,коят осе плаща там може да не им се занимава.
Didi_mar твоята миома е колкото моята, защо са я махали с коремна.Къде ти беше разположена?
« Последна редакция: Февруари 21, 2010, 21:24:43 pm от evro »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #7 -: Февруари 21, 2010, 21:25:42 pm »
В Пленен, при Горчев на моя приятелка и махнаха миома лапароскопски с р-ри 8 см.

Ако миомата "позволява" - две мнения няма - лапарото е адекватния избор. Много бързо се възстановяваш и последствията са минимални.
« Последна редакция: Февруари 21, 2010, 21:28:02 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #8 -: Февруари 23, 2010, 19:07:09 pm »
Миомата ми беше интрамурална на задна маточна стена.В друга клиника се опитаха чрез хистероскопия да ми я махнат.Не успяха и в резултат на това беше порастнала с 1 см за 2 месеца.Причините да направа коремна операция  са финансови.Успех
« Отговор #9 -: Февруари 24, 2010, 18:25:20 pm »
Не знаех, че има разлика в цената между коремна и лапароскопска операция в клиниката на Горчев в Плевен.Колко струва коремната? А лапароскопията знаете ли дали задължително се прави с така нарачения робот на Да Винчи или той се използва само за по-сложните случаи?
« Отговор #10 -: Февруари 24, 2010, 22:32:41 pm »
Моята коремна операция доц.Томов я прави в УМБАЛ- Плевен в Онкогинекологията по каса нищо не съм плащала