0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

e36

• **
  • 60
  • http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycl
витамин А при бременност
« -: Февруари 19, 2010, 21:27:27 pm »
Бременна съм в 7 г.с -лекарката ми изписа дуфостан  с витамин А и витамин Е Направо останах в ужас като намерих в нета че Витамин А в тези грамажи който ми е изписала уврежда плода
Моля ви ако някой знае нещо относно витамин а да ми пише Имам син с увреждане и ако ми уреди и това дете направо незнам какво бих направила Цял ден немога да си намеря място Пила съм го 3 дни цели и 2 с половина доза с която ми изписва

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: витамин А при бременност
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2010, 21:35:10 pm »
http://teratology.org/pubs/vitamina.htm

" The National Research Council's recommended dietary allowance for vitamin A during pregnancy is 1,000 retinol equivalents (RE)/day, which is equivalent to 3,300 IU as retinol or 5,000 IU of vitamin A obtained from the typical American diet as a combination of retinol and carotenoids, e.g., beta-carotene. An average balanced diet contains approximately 7,000-8,000 IU of vitamin A derived from different sources."

каква доза ти беше изписала?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2010, 13:05:34 pm »
Да,погледни дозата,както и за какъв вид вит.А става въпрос - ретинол или бетакаротин.Именно с ретинола трябва да се внимава през първото тримесечие. Бетакаротина не е опасен за бременността.
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2010, 13:09:14 pm »
е36, не, че насърчавам приемането на ретинол или нещо подобно, човек трябва да е ужасно внимателен с тези неща и да направи всичко по силите и знанието си, за да предпази бъдещото си дете от страдания. Но не всечко зависи от нас. Покрай бременността си, бях станала ходеща енциклопедия... Е да, ама човек не може да знае всичко. В първия триместър, по лекарско предписание, пих 3000 ед витамин А като ретинол, при това цял месец и с изричното уточнение, че съм бременна... По-здраво дете от сина ми не съм виждала, да чукна на дърво. За краткия срок, в който си премала медикамента, едва ли е станало нещо. Успех!