0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

голямо разминаване
« -: Февруари 23, 2010, 09:56:20 am »
  8O  Здравейте момичета ! Моля за мненията ви ! тотално съм объркана .. бременна съм от 12-13 седмици !!!и сега проблема ......според доктора който  следи бременността ми съм в 13 г.с. и плацентата ми е ниска /тр да почивам ,никакви физически натоварвания  -знаете как е -това към дата 22.02/ ,но миналата седмица ходих на ранна фетална морфология !!! резултатите от там са -- 11 г.с и 5 дни и задна  висока плацента -към дата 16.02!!!!!! обърках се съвсем ..... казах му на доктора ,той казва че всички апарати отчитали различно !!!!! е да ама кой е верния ?????или просто отчитането зависи от кой те гледа !!!!!! а забравих също да ви кажа , че на   феталната  лекарката каза че съм с обърната назад матка /каквото и да значи това / , та вече се зачудих  да не би от матката  и плацентата доктора да я вижда ниска ......  8O само глупости мисля ........  моля  за мненията ви ,ужасно съм притеснена и объркана  :oops:
Re: голямо разминаване
« Отговор #1 -: Февруари 23, 2010, 10:02:40 am »
Исе, не се притеснявай. Аз също съм с "обърната" матка, със задно разположена плацента, която в началото на бременността беше доста ниско разположена. В 98% от случаите с нарастването на матката плацентата се "вдига". Е, разбира се, хубаво е да се пазиш малко повече, за да и помогнеш един вид, или по-скоро да не и пречш да го направи ;)
Обърнатата матка не е никакъв проблем. Просто някои жени се раждат така, а те не са малко.
Задно разположената плацента само може да те радва. Това е най-добрия вариант. Плюс, че по принцип бебето обикновено започваш да го усещаш в доста по-малка седмица, когато е така :)
Разминаването в със седмица две при измерването на ехограф също е нрмално. Все пак човек стои зад тази апаратура.
Успех и не се притеснявай излишно, за да не навредиш на бебчо:)

*
Re: голямо разминаване
« Отговор #2 -: Февруари 23, 2010, 14:40:57 pm »
Честито първо и ти желая живо и здраво бебче на финала :)Не се притеснявай нормално е на различни апарата да ти покаже с 1 седмица разлика и то в началото и на мен ми се случи не го мисли ,а мисли какво съкровище ще имаш след няколко месеца :crossfingers: