Здравейте мами!
Ще разкажа накратко с какво се сблъсках няколко дни след раждането, тъй като все още си мисля, че имаше и по-дорбо решение от нашето.
По принцип вземам лекарство за високо кръвно налягане (Berlipril 5mg) от около 5 години вече. Правила съм всякакви изследвания и досега освен наследствен фактор и стрес, друга причина (слава Богу) не е открита. По време на бременността нямах особени проблеми с кръвното налягане, макар, че бях спряла да пия лекарства. Кръвното беше нормално - само понякога като се уморя или разшетам повече стигаше до 130 на 90, но после се нормализираше.
След раждането в болницата ми го мереха по два пъти на ден, защото се оказа, че щом се махне плацентата от организма, има голяма вероятност кръвното да се вдигне отново.
Прибрахме се вкъщи, с много мъки се научихме да се кърмим и след около седмица вкъщи, стреса и недоспиването си казаха думата и кръвното стана 150/100. Не можех да го търпя, ходех като парцал и бях неефективна във всичко. Кардиолога в болницата ми беше казал, че мога да го търпя за да кърмя до 140/90. Но ако се вдигне повече да вземам лекарства и да спирам кърмата. Така и стана. Но сега, когато минаха вече повече от 6 месеца, си мисля, че все има някое лекарство на света, което да може да се взема по време на кърмене. Тъй като бих искала да имам още поне едно дете, бих искала да съм подготвена, информирана.
Моля,ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем да сподели опит! Благодаря!