0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Някой да ми каже!- спешно
« -: Януари 06, 2011, 17:16:18 pm »
Момичета нещо се уплетох.Трябва да отида да се види дали се е пукнал някакъв фоликул.Това ли е фоликометрията.И защо ми казаха, че трябва да отида когато съм в цикъл.Убърках се незнам да отида ли утре щото и ще отсъствам от работа.Дали аз нещо не съм разбрала.
Re: Някой да ми каже!- спешно
« Отговор #1 -: Януари 06, 2011, 18:18:21 pm »
Да,това е фоликулометрия.Лекарят ти иска да я започнете,когато си в менстуация,за да е сигурен,че нямаш задържан фоликул от предния месец.Успех!
[/url]
« Отговор #2 -: Януари 06, 2011, 18:25:08 pm »
Мила, благодаря ти много.Бях се убъркала, незнаех дали съм разбрала правилно.Хиляди благодарности и успех на теб.
*
« Отговор #3 -: Януари 06, 2011, 22:14:50 pm »
Да,това е фоликулометрия.Лекарят ти иска да я започнете,когато си в менстуация,за да е сигурен,че нямаш задържан фоликул от предния месец.Успех!

Аз пък мисля , че за да се увери лекаря ,че няма задържан фоликул се прави преглед на 21-ви ден от цикъла.

Преглед по време на мензис се прави по-скоро за да се оцени яйчниковата функция т.е да се преброят антралните фоликули.Наред с това и състоянието на всички репродуктивни органи а пък може и за задържан фоликул да става въпрос ама се съмнявам.
« Отговор #4 -: Януари 07, 2011, 09:12:48 am »
... а пък може и за задържан фоликул да става въпрос ама се съмнявам.
Аз съм точно на това мнение. По време на цикъл се проверява за спукан фоликул само ако е имало задържан малко преди началото на самия цикъл.
sesi-stoilkov , на кой ден от цикъла е бил този преглед, в който са ти казали да отидеш по време на кървенето?

Фоликулометрията е проследяване растежа на фоликула - най-често се започва още от първите дни на месечния цикъл, като се проверява за задържани фоликули и се преброяват антралните фоликули. След това в рамките на още два-три прегледа се проследява как нарастват фоликулите, дали се образува доминантен и дали този доминантният се е спукал, т.е. овулирал.

П.П. Сега, като се замисля, е възможно да те викат по време на цикъл, защото тепърва ще започвате филикулометрията и прегледа ти да няма връзка с минали такива, зависи май как тълкуваме поста ти :wink:
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 09:32:05 am от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #5 -: Януари 07, 2011, 12:25:50 pm »
Цитат
Фоликулометрията е проследяване растежа на фоликула - най-често се започва още от първите дни на месечния цикъл, като се проверява за задържани фоликули и се преброяват антралните фоликули. След това в рамките на още два-три прегледа се проследява как нарастват фоликулите, дали се образува доминантен и дали този доминантният се е спукал, т.е. овулирал.
Това исках да обясня и аз,но е прозвучало по по-различен начин  :oops:
[/url]
« Отговор #6 -: Януари 07, 2011, 16:40:11 pm »
Момичета ,благодаря ви за помощта ,трябвало е да отида да се види дали се е спукала кистата.Е вече бях ...спукала се е.Но ,всъщност за мен вече няма значение.Отрязаха ме по всички параграфи.Имам два месеца право на инсеминация преди на направя 45години.Ендокринолога каза - не може.Имам базедова болест която е излязла от всички норми.Е май моята борба да стана майка приключи вече мисля ,че нямам избор.Успех на вас.
« Отговор #7 -: Януари 07, 2011, 16:50:54 pm »
sesi-stoilkov, не бързай да описваш борбата,
ето тук пишат жени, които са над 40 години и още не мислят да се отказват :wink:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40512.0
може до попиташ за съвети :)
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #8 -: Януари 08, 2011, 20:18:18 pm »
radosttinka :wink:знам мила и ти благодаря.Просто се чуствам уморена живота ми се превърна в борба.Разбира се, че ще се боря и с последните си сили макар ,че загубих вяра.На 28.02.навършвам 45 до тогава може да се направи инсеминация ,но на 1 март не може. :BangHead:Ех, как можах да се родя точно в този месец, но кой ме е питал. :BangHead: