0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Jo

Взъможно ли е да забременея?!
« -: Април 26, 2006, 11:19:21 am »
Здравейте, вчера открих Вашия сайт и силно се надявам тук да мога да получа малко помощ.....
На 42 год. съм имам дете на 18 :oops: , но СТРАШНО ми се иска да имам още едно..... и то сега.... нищо че съм БАБА....
С мъжа ми не се "пазим" вече 7 год., пробвах с календара, но нищо не се получи, ходих и на лекар- няма проблеми, само една раничка която трябва да се обработи..... изчетох сумати статий и материали, малко се поуграмотих, но пак резултата е НУЛЕВ....
Забравих да спомена, че мъжа ми е на 57, той много-много не се притеснява от тази ситуация и казва че не му е нужно още едно дете...., мисля че говори така за да ме упокои, но във всички случай не иска да ходи на каквито и да е изследвания......
Моля за мнение , каква е статистиката , може ли пак да стана майка....
ТОЛКОВА МИ СЕ ИСКА.....
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #1 -: Април 26, 2006, 12:40:48 pm »
Предполагам, че и другите момичета ще се включат с препоръки, но ето и моя съвет:
Първо, направете спермограма на мъжа ти (в специализирана клиника).
После за теб стандартните: микробиология, цитонамазка, хормони, изследване за хламидия (и за двамата), проследяване на овулация.

Успех!!! :D
Намерихме нашето синче.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Април 26, 2006, 13:36:30 pm »
...проходимост на тръбите , изследване за антитела (антиспермални ,антифосфолипидни и т.н.)..хормони : полови и щитовидни...
Проследяване на овулацията с фоликулометрия (с помоща на ултразвук се проследява нарастването на фолилул, превръщането му в доминантен (ако има и други фоликули)  и пукването му -като гаранция за овулация)
Поздравявам те за решението и ти желая успех.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #3 -: Април 26, 2006, 17:55:31 pm »
Jo,
момичетата вече са те насочили какви изследвания да направите. А относно възраста искам да ти кажа, че наскоро в МД - София срещнах 3 бременни-на 40, 41 и 42. За две от тях рабрах, че са забременели напълно естествено, за третата не съм се интересувала. Така че успех.

*
« Отговор #4 -: Април 26, 2006, 18:05:03 pm »
И аз искам да те упокоя майка ми ме е родила на 39години, забременяла е съвсем нормално, а брат ми е с 16 години по-голям от мен. МНОГО КЪСМЕТ
*

Anonymous

« Отговор #5 -: Април 26, 2006, 21:44:32 pm »
Благодаря ви момичета!!!!
Ще направя изследванията, дано и мъжа ми се съгласи...... той си мисли че е вече "СТАР" и че "вече сте става дядо, а не баща" :roll:  !
Благодаря за подкрепата!
*

Anonymous

« Отговор #6 -: Май 01, 2006, 15:06:14 pm »
Възрастта на жената, качеството на яйцеклетките и „яйчниковия резерв”   мисля че тук можеш да откриеш доста интересна информация и полезна и разбира се при всеки човек е индивидуално....
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #7 -: Май 01, 2006, 15:09:03 pm »
аз съм госта но нещо не можах да го пастна както трябва влизаш в началната страница и отгоре пише теми там ще го откриеш.....