0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
смяна на личен лекар.
« -: Януари 13, 2010, 11:58:19 am »
Момичета, да ви питам как става сега смяната на личния лекар, може ли по всяко време.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: смяна на личен лекар.
« Отговор #1 -: Януари 13, 2010, 12:47:45 pm »
Смяната на личен лекар става  през    месеците юни или декември за всяка година.

В останалото време е възможна ,ако има промяна на настоящ адрес - от един град в  друг  ,тогава няма значение по  кое време се прави.

http://www.dnes.bg/stranata/2009/11/30/kampaniiata-za-smiana-na-lichniia-lekar-trygva-ot-1-dekemvri.81649
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 13:12:46 pm от nimika »

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #2 -: Януари 13, 2010, 13:05:03 pm »
Директно отиваш при новия си избран лекар (наистина през Юни и Декември) и той ще ти обясни какви документи да му занесеш (попълваха се някакви бланки). Доколкото зная не е необходимо уведомяване по какъвто и да е начин на старото Джи Пи.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #3 -: Януари 13, 2010, 13:57:25 pm »
Благодаря ви, момичета!

А как тълкувате това и по-конкретно последния ред.Не може ли на база на лошо качество на обслужването да се направи смяната по всяко време.

Основните причини за смяната на личен лекар са: промяна на местожителството или на адресната регистрация на гражданина, създаване или разпадане на лекарска практика, прекратяване на договор на общопрактикуващ лекар от страна на здравната каса, недоволство от качеството на медицинското обслужване.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

crow

• 2670
« Отговор #4 -: Януари 13, 2010, 14:23:38 pm »
Аз мисля, че поради недоволство - се сменя само Юни/Декември. Дори не съм сигурна дали и в останалите случаи не е само в тези два месеца от годината. Жалко, че не си разбрала само преди месец, че не си доволна от Джи Пи-то си.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #5 -: Януари 13, 2010, 14:57:52 pm »
Не не, аз от моята съм супер доволна, винаги ми дава направления, дори и болнични ми дава.

На сестра ми личната е отвратителна, дори и за един хормон се мръщи, и то два пъти в годината, не става въпрос за често.Пък за болничен и дума не може да става.

В тази връзка, в случай, че евентуално започнат най-накрая по фонда , на сестра ми се налага да отсъства две седмици от работа, а е нова и няма право на отпуски, какво да направи.
Откъде да си вземе болничен, от Малинов не дават до пункцията доколкото знам.

09.04.2009 г.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #6 -: Януари 13, 2010, 15:44:59 pm »
Аз знам, че ако си недоволен можеш да смениш личният лекар по всяко време, но подаваш молба до СЗОК като описваш причините поради които ще го сменяш и т.н.т.после чакаш отговор и така доста по-сложно е.
*

crow

• 2670
« Отговор #7 -: Януари 13, 2010, 16:15:14 pm »
Силви, в случай че не знаеш - личният лекар не може да издава болничен за повече от 7 дни. След тези 7 дни трябва да се върнеш на работа за поне един ден и после пак може да ти даде за 7 дни. Но без прекъсване за 2 седмици няма да стане.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #8 -: Януари 13, 2010, 16:30:50 pm »
Да да, знам, мила.
На мен личната винаги ми е влизала в положение и ми е давала болничен когато ми потрябва.

09.04.2009 г.
*

crow

• 2670
« Отговор #9 -: Януари 13, 2010, 16:44:56 pm »
Добре де, ако сестра ти каже, че има разтройство или цистит на личната лекарка пак ли няма да й даде болничен ? Такива неща няма как да ги видят на момента, а е некомфортно да се ходи на работа в подобно състояние.
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #10 -: Януари 13, 2010, 17:11:10 pm »
Ха, това е добра идея, благодаря ти  :wink: !
И без това ще я сменя при първия възможен момент.
Но не знам може да се усети личната, след като сега я е питала за фалшив болничен, и да я накара да направи ПКК, урина, знам ли.

Какво може сестра ми да каже, че има освен цистит, нещо друго сещате ли се.
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 17:12:58 pm от silvanchence »

09.04.2009 г.
*

crow

• 2670
« Отговор #11 -: Януари 13, 2010, 17:40:22 pm »
Дори да я накара да направи ПКК и да пусне урина - пак няма да разбере нищо. В смисъл, че не винаги би излязло нещо по тези изследвания. А и за да я накара да ги пусне ще й се наложи да й даде направление - а нали казваш, че малко не обича да дава такива  :lol: :lol: :lol:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #12 -: Януари 13, 2010, 17:40:47 pm »
silvanchence, ако  й даде  направление за специалист и имате познат такъв ,то тогава той може да издаде болничен .

някаква  радикулопатия, дископатия,схащане на кръста ,крака.

*

silvanchence

• 1971
« Отговор #13 -: Януари 13, 2010, 18:05:02 pm »
Страхотни сте  :lol: !

09.04.2009 г.
*
« Отговор #14 -: Януари 13, 2010, 21:11:47 pm »
silvanchence, ако  й даде  направление за специалист и имате познат такъв ,то тогава той може да издаде болничен .

някаква  радикулопатия, дископатия,схащане на кръста ,крака.

Болничен за такива неща не се ли дава от невролог? На мен невролог ми е давал болничен. Ама аз наистина си имах проблем. Мисълта ми е дали не може да вземе болничен от специалист. Иначе личната лекарка ми даде болничен, когато си уцелих главата на ледената пързалка, ама тогава имах препоръка (зелен лист) от Пирогов. Е, и на рентген ме бяха преглеждали. Ама няма как личния лекар да знае дали наистина си си уцелил главата. (Независимо дали на ледената пързалка или в кухненския шкаф). Успех!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг