Здравейте! Да се включа и аз. Дъщеричката ми е на 1, 2 г. и яде почти само АМ. Направо в чудо се виждам и нерви нямам вече. Нито сокове, месо, плодове, жълтъци, нищо - вода и ам. По що доктори ходихме, трябвало да яде пълноценно,ама ще ги викна те да я хранят. Да съм била измисляла начини, е то като беше по-малка на какво ли не се правехме с баща й, за да отвори уста и да успеем да хакнем някоя и друга лъжица , ама сега почна да разбира и това не помага. Има някой дни , в които яде по малко сандвич сутрин, някоя и друга бисквита, солета, сухар, но тези дни са изключение. и не мога да разбера, но май е така , че тя не иска лъжицата, ако избщо реши да яде нещо , предпочита да си го вземе тя или ако е с лъжица, тя да се опитва да се храни. преди от време навреме й слагах разбит жълтк в млякото , но последните пъти го надушва и отказава и млякото. Нощем яде по един , а понякога и по два пъти. Преди така беше с кърмата, до 9 , 5 м я кърмих, накрая нямаше кърма , скимтеше от глад, и ам не искаше, нито пък биберона, нощем почти не спеше от глад, корема й къркори , яде си устните, ама ей ам не иска, давали сме и за 1 час с лъжичка (Защото тогава пък я искаше лъжичката, а не искаша биаб ) , та з а1 час сме й давали 30 мл ам , от което рабзира се имаше и по дрехите, защото лигавник не търпим. мъчи се, мъчи се с малко кърма, и после отведнъж при едно от предлаганията захвана бибата с ам и оттогава няма спиране, а имах чувството, че цял живот ще е на гърда. Та сега (след това лирично отклонение) надеждата ми е че изведнъцж ще започне да яде , неща, различни от ам. То кухня ли вземах, то всикчи известни марки пюрета, то не готвих ли - и не - една -две лъжички и посли или не иска да си отвори устата или го плюе. А преди обичаше попара, банани, бисквити, ядеше и супи и т.н. по малко, ама пак добре, опитвам се да се сетя откога прави тпзи бойкот, ама имам чувстовот че така е било винаги и не го свързам с определено събитие. Някои казват о тзъби е -добре, ама тя има 8 , докато израстат всички все така ли ще е. И другите деца им ничат зъби , а пък ядат като невиждали. После се вгледах че сигурно нещо е болна и тръгнах да я влека по лекари, Последните й кръвни изследвания са добри, хемоглобина й е съсвем в норма, но серумното желязо е близо да долната граница, та днес започнах да й давам малтофер, по предписание на една от лекраките, ще видим ще има ли резултат, освен запека, който очаквам в резултат от желязото. Казаха й мултисаностол да й давам, но не ми се иска да й товаря организма с още химии. Иначе е 11 кг, качила е за два месеца 800 грама, но това че си е в нормата е отпреди, защото от кърмата ми качваще по 1, 5 на месец и на 6 м, беше 9 200 кг. Иначе не се спира, расте си , приказва си нейни неща, ама аз немога да не се притеснявам , като знам че не получава необходимите за растежа и правилното й развитие храни. в последната урина й откриха няколко еритроцита, но посявката й беше чиста п- няма бактерии, няма инфекция. според някои лекари при момиченцата е нормално д аима до няколко еритроцита, според други - не. та отвреме навреме психясвам на тема отделителна система. то вече направо ще се побъркам. Та ако има мами , на които им се пише по темата, ще се радвам,
Сори,за дългия пост, но видях подобни елементи и в постовете на други мами във форума, та реших и аз да споделя, и разбира се ако започне да си яде твърда храна ще пиша да кажа как е станало това чудо:)