Извинявай, едва днес видях въпроса ти, Тиджей.
Не искам да те плаша, миличка, но при мен след лапароскопско отпушване на тръби плюс освобождаване на сраствания на двете тръби към яйчниците, последваха две извънматочни бременности. Едната ми беше 6 месеца след операцията в лявата тръба, а втората след още 6 месеца, в другата тръба. И това, въпреки, че след лапароскопията двете ми тръби са пропуснали контрастната материя, т.е. са били отпушени. Тогава докторите ми обясниха, че където има операция, пък било то и лапароскопия, организма, както се стреми да затвори всяка рана и тя да заздравее, така става и с тръбите. В периода, в който е даден за пазене след оперативната намеса, има голяма вероятност тръбите да се запушат отново или да направят нови сраствания. После ми предложиха или отново да ги отпушват, или да пробвам с АРТ метод. Но ми казаха, чи при повторното отпушване, по-голям е процента да забременявам извънматочно.
Моят съвет е да си направиш цветна снимка на тръбите, за да ги видиш как са?
И накрая искам да направя едноГОЛЯМО уточнение. По-горе казаното се отнася за мене. Не казвам, че и при теб ще е така. Както каза Рали, има и други фактори, които влияят.
И последно: Само не се шашкай, спокойно и всичко ще си дойде на мястото! Желая ти успех!