0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Болница Св. Лазар
« -: Декември 27, 2006, 18:35:43 pm »
Здравейте момичета,
Някоя от вас ходила ли е в болница Св. Лазар в София? Доколкото знам там се правят операции и Ин витро. Знае ли някои дали там има специалисти и дали работят със здравната каса  :lol:?
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Болница Св. Лазар
« Отговор #1 -: Декември 27, 2006, 19:25:16 pm »
Нямам лични наблюдения, но една приятелка направи там ин-витро и от първия опит забременя-сега има две момиченца. Там и направиха секциото. Само това знам.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #2 -: Декември 27, 2006, 19:57:53 pm »
Вече имаше такава тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3360.0

lb2f
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #3 -: Декември 28, 2006, 00:19:58 am »
...Знае ли някои дали там има специалисти и дали работят със здравната каса  :lol:?

zа по_подходяЩа емотика от тая  :lol: направо не мога да се сетя
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #4 -: Декември 28, 2006, 10:09:10 am »
не работят със здравната каса, мила. относно професионализма им - аз бих могла да поспоря. не исках да говоря за това преживяване, но така или иначе си отворила тема... отидохв тази клиника през октомври по спешност (бременна в 9 г.с., с кървене,и от безизходица - неделя, 17ч. следобед, на другата сутрин мки е полета, а не съм от София и както се сещаш лекарите, които познавам там, не работят в неделя). ако ти кажа бизнесмени - май няма да е достатъчно. док (доколкото разбирам собственика на болницата) ме посрещна с думите - нали знаете, че не работим по здравната каса? оисле ми написа на едно листче кое колко струва. честно казано хлъцнах, но нямах избор. а по принцип във варна ходя при един от скъпо вземащите лекари (добра апаратура, няма как). за 20 мин престой в кабинета ми взе почти една минимална заплата. както и да е, казах си - за здравето пари не се пестят. но отношението му ме разстрои и до днес като се сетя ми се доплаква. позтави ми диагноза мисед все едно среща случаен познатна улицата и му кимва за добър ден. и тъй като аз не се отказвам и разпитвам защо, как, какво мога да направя... най - накрая ме отряза с думите аз ви обяснявам, ама вие като не разбирате, това си е ваш проблем  8O е, не съм медик, за сефте бях и бременна, но както и да е. не мисля, че това са думите, които една бременна с подобна диагноза би искала да чуе. изпрати ме с надеждата да имам късмета да съм сред едни 3 % шанс всичко да е наред. а му бях обяснила, че ще пътувам... почна едни разсъждения - те на запад ако нямате застраховка изобщо няма да ви приемат. и аз вече вбесена и на ръба да ревна в кабинета му отговарям - ако си платя ще ме приемат и още как, на ръце ще ме носят, за разлика от тук. а в БГ като съм здравно осигурена и си плащам като поп, сякаш той ми обърна внимание докато не  му платя.
гледам снимка на бюрото му с дъщеря му, идеше ми да го попитам, и с нея ли толкова бездушно би се държал, ако тя влезе в кабинета му??? предполагам са специалисти, но това не е достатъчно да си добър лекар. изборът си е твой, но ако не си готова да плащаш големи суми, по- добре не ходи там. късмет :)
« Отговор #5 -: Декември 28, 2006, 13:06:00 pm »
Да така е и аз мога да споделя подобно мнение. Ходила съм на консултация и преглед там при един доктор с тик на окото и цените са доста високи- май че платих 120 лв за консултация и преглед ултразвук, а нищо не можаха да ме консултират, оскъдна информация и някяви само предположения, основните ми проблеми така и не ги разбра. Май не са много добри специалисти. Аз знаех повече за изследванията и инвитрото от него поне тогава, когато бах там, поне с такова впечатление останах.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #6 -: Декември 29, 2006, 14:50:06 pm »
Една приятелка ражда там... Платила е доста, ама си е знаела предварително, така че това не коментирам. Тя беше доволна... Но мен ме притесни друго. И двете бяхме бременни по едно и също време. Дъщеря й е с два месеца по-голяма от сина ми. На нея това й беше второ раждане все в тази клиника и там й следяха бременността. Знаеха, че тя е Rh(-), a мъжът й Rh(+). Ама само са си го знаели. При мен в "Тина Киркова" без да платя и 1 стотинка ми казаха да си направя антиD гамаглобулин 28 седмица и те ми направиха след раждането. В резултат хлапето въобще не изкара бебешката жълтеница, а нейните и двете са карали по един месец жълтеница. Не знам кое е вярното решение, но аз ако въобще забременея отново, пак ще си направя тази инжекция... А на нея дори не й бяха казали за тази възможност.
И само за сравнение - абонаментът за консултации на неосигурени бременни (вкл. изследванията) беше 60 лева, а в "Св. Лазар" близо 1000 лева. За тези пари можеха поне да й кажат...
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #7 -: Януари 10, 2007, 10:53:51 am »
Бягай далеч от тази клиника! Аз също попаднах там по препоръка на моя приятелка и бях много разочарована. За парите, които даваш там в друга клиника ще те носят на ръце - в Св. Лазар отношението на лекаря при когото бях беше отвратително ( Д-р В. Лачев, ако може да се нарече доктор) Вземат много пари, а отношение към пациента - нулево, от кабинета всеки път излизах разплакана. Този доктор за инсиминация ми искаше пари колкото за ин витро в една нормална клиника. Това е от мен - има много други клиники по стерилитет, където можеш да отидеш и да получиш адекватна помощ.
*
« Отговор #8 -: Май 07, 2007, 13:04:43 pm »
predi 3 godini po spe6nost posetix tazi bolnica-be6e mi zakasnqlo 2 sedmici i izvednaj prokarvqx s adski bolki,prie me d-r Nikolov i ot vratata mi kaza 4e pregleda 6te mi struva 90 lv....pogleda me,po4aka da 4ue polojitelen otgovor i pristapi kam pregleda-a nakraq bez gram emocia kaza 4e embriona e vse o6te jiv,no imim polip koito predizvikva karvene i ako ustiskam da otida sled 2 meseca...i taka..po jivo-po zdravo me izprati.sled 1 mesec napravix spontanen abort i tejax s 5 kg. po malko-pove4e ne se varnax ,no bolkata ot otno6enieto i zagubata ostanaxa zavinagi v saznanieto mi.mislia 4e e pomognal na mnogo jeni-no na men ne uspq a i mai ne pojela
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=сани][/url]
« Отговор #9 -: Май 07, 2007, 13:24:04 pm »
Една моя позната роди там миналата година. Според мъжа й, голяма част от пациентките са тип "мутреса", които не искат и да чуят за кърмене, за да не си развалят бюста. Та когато кърмата на моята позната почнала да слиза и тя поискала помощ, след маса коментари "ми ти сега защо искаш да кърмиш" и прехърляне на топката между дневната и нощната смяна, накрая станало запушване на каналчета и единственият изход (според тях) бил медикаментозно спиране на кърмата. На всичкото отгоре таткото трябвало да търси медикамента по денонощни аптеки в 3ч през нощта. Май единственото, което предлагат, е луксозни хотелски условия. Професионализъм и човещина - тц.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07