0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Jezabel

ima li standart za bazalnata temperatura?
« -: Май 29, 2006, 20:01:13 pm »
Zdravejte,iskam da pitam imali njakav standart pri bazalnata temperatura za6toto ginekologa pri kojto hodja tvurdi 4e 6tom temperaturata mi ne nadvi6ava 37 `C zna4i njamam ovulacija.Ta zatova pitam,za6toto iskam i Vtoro mnenie :twisted:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Май 29, 2006, 22:40:04 pm »
Пиши на кирилица.
Разгледай "бременните" графики във http://www.fertilityfriend.com/ и ще видиш, че не е задължително условие температурата да надвишава 37 градуса.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Май 30, 2006, 07:05:32 am »
Здравей Jezabel.Не е задължително температурата да надвиши 37 градуса!По принцип трябва да има покачване с-0,4 -0.6градуса--
Графиката трябва да има двуфазност!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Твоят гинеколог за да е сигурен че няма ову. трябва да ти направи фоликуметрия 2-3 последователни месеца!
Имам чувство че твоя гинеколог не е специалист по стерилитет а обикновен гинеколог!
Успех!!!! :lol:
*
« Отговор #3 -: Май 30, 2006, 09:05:11 am »
Това го казват и някои специалисти по стерилитет/поне специално моята/ 8O
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Май 30, 2006, 09:56:39 am »
Доколкото съм чела има връзка между ниската температура и нивата на прогестерона.  Не е задължително обаче, както вече са ти казали да се отчете овулация ако мине БТ 37 градуса. Важното е да има двуфазност. Твоя лекар защо не ти пусне хормони?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: ima li standart za bazalnata temperatura?
« Отговор #5 -: Май 30, 2006, 10:00:35 am »
Цитат на: Jezabel
Zdravejte,iskam da pitam imali njakav standart pri bazalnata temperatura za6toto ginekologa pri kojto hodja tvurdi 4e 6tom temperaturata mi ne nadvi6ava 37 `C zna4i njamam ovulacija.Ta zatova pitam,za6toto iskam i Vtoro mnenie :twisted:

моята базална температура във втората част на цикъла никога не надвишава 37 градуса, но имам многократно доказвана овулация и 3 пъти съм забременявала.
такива гинеколози, които разказват баснята за 37-те градуса (защото не я чувам за пръв път тая басня), аз не ги уважавам като специалисти и не бих те посъветвала да ходиш при него.

има си методи за установяване на овулацията и точната стойност на базалната температура във втората част на цикъла НЕ Е между тях!
гарантирам, че съм изчела повече за овулацията, отколкото твоят лекар някога ще прочете...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #6 -: Май 30, 2006, 10:02:03 am »
Цитат
гарантирам, че съм изчела повече за овулацията, отколкото твоят лекар някога ще прочете...

Джам, тук всички знаем, че е така. :)  :)  :)